Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της περιφρούρησης κόντρα στα απεργοσπαστικά σχέδια

Αγωνιστική παρέμβαση του ΣΕΤΕΠΕ στο ξενοδοχείο που απέλυσε εργαζόμενη
Αγωνιστική παρέμβαση του ΣΕΤΕΠΕ στο ξενοδοχείο που απέλυσε εργαζόμενη
Από νωρίς χτες τα ξημερώματα, επιχειρησιακά σωματεία από τα ξενοδοχεία και τα κέτερινγκ έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης για την επιτυχία της απεργίας έξω από χώρους δουλειάς, στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Με σχέδιο και συστηματική προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα, καταγράφηκε πολύ καλή συμμετοχή στην απεργία από μια σειρά μεγάλους χώρους, όπως από τα ξενοδοχεία «Metropolitan», «Hilton», «Νovotel» και «Royal Olympic».

Οι ταξικές δυνάμεις στάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στην προσπάθεια των μεγαλοξενοδόχων και των επισιτιστικών αλυσίδων, που για άλλη μια φορά με εκβιασμούς και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς θέλησαν να βάλουν εμπόδια στην απεργία, αλλάζοντας ρεπό και βάρδιες εργαζομένων, βάζοντας περισσότερους εργαζόμενους από τα «δουλεμπορικά» κ.ο.κ.

Στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «ZΑΦΟΛΙΑ», η εργοδοσία σε συνεργασία με «δουλεμπορικά» συνεργεία επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο τους, ο διευθυντής της επιχείρησης προπηλάκισε συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ξενοδοχείου οι οποίοι ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για την απεργία. Τραβούσε από το χέρι τις καμαριέρες, που λιώνουν καθημερινά καθαρίζοντας 20 και 22 δωμάτια η καθεμία, για να τις βάλει μέσα στο ξενοδοχείο και να σπάσουν την απεργία. Οι εργαζόμενες από τα «δουλεμπορικά», ωστόσο, στάθηκαν στο πλάι των απεργών και δεν μπήκαν για δουλειά. Οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο απέτρεψαν τις προσπάθειες της εργοδοσίας.

Από την περιφρούρηση στο «Metropolitan»
Από την περιφρούρηση στο «Metropolitan»
Αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες για το ξενοδοχείο «GRAND RESORT» στο Λαγονήσι, όπου με προπηλακισμούς προσπάθησε η διεύθυνση να αποτρέψει τους εργαζόμενους να απεργήσουν.

Στη Χαλκιδική, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), απολύθηκε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «BELLAGIO» και μέλος του Συνδικάτου, επειδή δήλωσε πως θα συμμετέχει στη χτεσινή κλαδική απεργία, ενώ παρότρυνε να κάνουν το ίδιο και οι συνάδελφοί της. «Τους τρομάζει όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, γιατί όπως φαίνεται είναι συνηθισμένοι σε ξεπουλημένους συνδικαλιστές που πηγαίνουν "με τα νερά τους", άριστα εκπαιδευμένοι να μπολιάζουν στα μυαλά των συναδέλφων τους το συμβιβασμό και την ηττοπάθεια», σχολιάζει το ΣΕΤΕΠΕ, που προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής και πραγματοποίησε χτες αγωνιστική παρέμβαση στο ξενοδοχείο, ξεκαθαρίζοντας σε εκπρόσωπο της εργοδοσίας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ