Παρασκευή 21 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην υπόλοιπη χώρα

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις έγιναν επίσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, βροντοφωνάζοντας «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά απ' το ξενοδοχείο «Electra Palace». Στη συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών, μπροστά στο ξενοδοχείο "Mandrino", που ανήκει στον Ανδρέα Μανδρίνο, πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Οπως κατήγγειλε εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Κυριάκος Τσιαούσης, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση του τοπικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων «δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν έστω ένα Διοικητικό Συμβούλιο για την οργάνωση αυτής της απεργίας, παρ' όλες τις πιέσεις που τους άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις».

Στη Ρόδο, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που πλειοψηφούν στη διοίκηση του κλαδικού Σωματείου να είναι άφαντες, το βάρος της απεργίας σήκωσαν τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» & «Paradise Village», «Sheraton» και «Miramare», που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΤ και από εκεί κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κύπρου.

ΡΟΔΟΣ
ΡΟΔΟΣ
Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση που κατέληξε στον αντιπεριφερειάρχη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα της απεργίας.

Στο Ρέθυμνο, οι απεργοί, αφού πρώτα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση σε ξενοδοχείο, αποτρέποντας την πρόθεση της διεύθυνσης να πετάξει εποχικό εργαζόμενο έξω από το δωμάτιο όπου διέμενε, στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ενωση Ξενοδόχων, όπου έκαψαν συμβολικά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Στα Χανιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία στο παλιό λιμάνι, η οποία κατέληξε στο Κουμ Καπί, και πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

Στην Κω, οι απεργοί κατέληξαν στην Ενωση Ξενοδόχων, προβάλλοντας το αίτημα της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί με στελέχη του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε σε μεγάλους χώρους δουλειάς, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου εκδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των απεργών για να επιδοθεί στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και στους συλλόγους ξενοδόχων Λαγανά και Αρκαδίων.

Στην Πάτρα, από τα χαράματα τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης έξω από μεγάλα ξενοδοχεία στην Πάτρα, αλλά και στην περιοχή της Λακκόπετρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στα Γιάννενα, η Ενωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων πραγματοποίησε από το πρωί παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στον Πλάτανο επί της οδού Αβέρωφ.

Στον Βόλο, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση το βράδυ από το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Εβρου.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και μεγάλους χώρους εστίασης πραγματοποιήθηκαν ακόμη στη Λάρισα και την Εύβοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ