ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούλη 2017
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδας

Την πρώτη θέση αήττητη πήρε η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο μετά και τη νίκη με 65-56 επί του Ισραήλ στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Ρεθύμνου, το βράδυ της Κυριακής. Αν και ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα, σταδιακά από το δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και να πάρει την νίκη απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ, που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γαλλία, που κέρδισε εύκολα 72-58 την Ισπανία στο μικρό τελικό.

Με νταμπλ - νταμπλ σε πόντους (10) και ριμπάουντ (10), ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Ευρωμπάσκετ, ενώ ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 15 πόντους, Αντώνης Κόνιαρης, κέρδισε μία θέση στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.

ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Αρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).

Τον τελικό παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος, τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και δημοτική σύμβουλο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Νίκο Σαλούστρο, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και υπεύθυνο Αθλητισμού.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ20
Πολλές υποσχέσεις από τους νέους αθλητές

Ο Μίλτος Τεντόγλου
Ο Μίλτος Τεντόγλου
Με δύο μετάλλια αλλά και 13 αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη 12άδα των αγωνισμάτων τους ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 20 ετών, στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δίχως αμφιβολία ήταν το πρόσωπο των αγώνων από ελληνικής πλευράς, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία. Μεγάλη αξία έχει και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αθλητές και αθλήτριες μας κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να πετύχουν πανελλήνια και ατομικά ρεκόρ.

Ενας από αυτούς που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Θάνος Καλάκος στα 800 μέτρα. Ο 19χρονος έφτασε στον τελικό, αφού νωρίτερα είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό. Με πανελλήνιο ρεκόρ πανηγύρισαν την κατάκτηση της έκτης θέσης και τα παιδιά της ομάδας 4x100 μέτρα. Οι Ζήκος, Γκαραγκάνης, Παππάς και Αρβανίτης έδειξαν πως όταν υπάρχει ταλέντο και συνδυάζεται με ομαδική δουλειά, τότε μπορεί να έρθει η επίδοση και η διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση. Οι 16 από τους 35 αθλητές και αθλήτριες που βρέθηκαν στο Γκροσέτο θα συνεχίσουν στην κατηγορία εφήβων - νεανίδων και την επόμενη χρονιά, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία το 2018 να κάνουν την ομαλή μετάβαση στην κατηγορία των μεγάλων. Στην ομάδα μετείχαν και αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18, όπως η Μαρία Μαγκούλια και ο Γιώργος Μηλιαράς, που έφτασαν στους τελικούς τους αγωνισμάτων τους. Η άτυχη στιγμή του τετραημέρου ήταν το σπάσιμο του κανταριού του Εμμανουήλ Καραλή, που πιθανώς να του στέρησε και την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, εκεί όπου θα διεκδικούσε ένα μετάλλιο.

Ανακοινώσεις για τις κατακτήσεις μεταλλίων από τους Μίλτο Τεντόγλου και Οδυσσέα Μουζενίδη εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Για τον Μ. Τεντόγλου επισημαίνει:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, που διεξάγεται στην Ιταλία, με επίδοση 8.07 μέτρα. Η πορεία του μέχρι τώρα τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους άλτες στην ηλικία του. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη για τη συνέχεια».

Ενώ σε άλλη ανακοίνωση αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον Οδυσσέα Μουζενίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20. Με βολή στα 20.67 μέτρα κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία, επίδοση που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ακόμα ένας νέος αθλητής που, μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Μανώλη Καραλή που είχε μια άτυχη στιγμή, αποτελούν το μέλλον του ελληνικού στίβου. Καλή δύναμη με υγεία για τη συνέχεια».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμΕΑ
Σημαντικές επιτυχίες από τους Ελληνες αθλητές

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό στο ακόντιο
Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό στο ακόντιο
Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε ο ελληνικός στίβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμΕΑ στο Λονδίνο, αφού κατάφερε να κατακτήσει οκτώ μετάλλια. Δύο μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό και ένα ασημένιο πήρε ο Σεΐτης στα 400 και 200 μ., αντίστοιχα, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στεφανουδάκης στο ακόντιο, ασημένια μετάλλια πήραν οι Σταματουλά και Κουτούλιας στη σφαίρα και στο τριπλούν, αντίστοιχα, ενώ χάλκινα μετάλλια στη σφαίρα πήραν οι Μαντούδη, Λιάγκου αλλά και ο Ζησίδης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή, που ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμΕΑ, στο Λονδίνο, κατακτώντας οκτώ μετάλλια. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, στους προπονητές, στην Ομοσπονδία, αλλά ιδιαίτερα στους γονείς που στηρίζουν αυτούς τους μαχητές της ζωής. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πολλά συγχαρητήρια

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την Εθνική νέων του μπάσκετ σημείωσε:

«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής νέων του μπάσκετ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και στους προπονητές, στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, που, παρ' όλες τις δυσκολίες, συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά, να αξιοποιούν το ταλέντο και να φέρνουν σε επαφή με το άθλημα χιλιάδες νέους και νέες. Είναι σημαντικό τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν και μετά από αυτή την επιτυχία, να έχουν εμπειρίες και να μην παραμερίζονται από λόγους που επιβάλλουν δυστυχώς οι κανόνες της αγοράς στον αθλητισμό».

Ωρα Τσάμπιονς Λιγκ για ΟΣΦΠ και ΑΕΚ

Ωρα Champions League για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που θα δώσουν τους πρώτους αγώνες τους, σήμερα, Τρίτη, στον Γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν (21.45 - δεν ήταν γνωστό μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ποιο κανάλι θα μεταδώσει τον αγώνα) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το έργο της ΑΕΚ, η οποία θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20.30 Novasports) στο Ολυμπιακό Στάδιο και θέλει τη νίκη για να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς στη ρωσική πρωτεύουσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ