ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΗΜΝΟΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Κλότσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου»

Επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από την Οργάνωση Λήμνου της ΚΝΕ

Από τους αγώνες του τουρνουά
Από τους αγώνες του τουρνουά
Με επιτυχία διεξάχθηκε στο γήπεδο της Μύρινας την Κυριακή 6 Αυγούστου το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Οργάνωση Λήμνου της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα «Κλότσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου».

Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λήμνου και μελών και φίλων της ΚΝΕ.

Κατά την έναρξη του τουρνουά μίλησε στους παίκτες και τους θεατές ο Σταύρος Τσιριγώτης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν σταθερή δράση και ξεκάθαρες θέσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι θέσεις τους για "ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις" είναι όπλο στην πάλη του λαού και της νεολαίας ενάντια στο σύστημα που θέλει στην υπηρεσία του νέους και νέες με το κεφάλι σκυφτό και το μυαλό θολό.

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της υγείας του ανθρώπου, είναι όπλο στη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μαζί με την πάλη για την πρόσβαση στον Αθλητισμό από όλες τις κοινωνικές ομάδες, χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, με αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε γειτονιά.

Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να "σπαταλά" τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους παίκτες και στους θεατές υλικά με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά και τη Φυσική Αγωγή.

SUPER LEAGUE
Τελειώνει του Ζιλέ για Ολυμπιακό

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χτες για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Βέλγος μέσος Γκιγιόμ Ζιλέ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από τη γαλλική Ναντ στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο παίκτης αναμενόταν αργά χτες το απόγευμα να περάσει τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και μετέπειτα να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους». Την ίδια ώρα, χτεσινά σενάρια έκαναν λόγο για συμφωνία του Ολυμπιακού με τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν για παραχώρηση του Παναγιώτη Ρέτσου από την ελληνική ομάδα. Μάλιστα, αυτό φέρεται ότι θα συμβεί μετά τους αγώνες του Ολυμπιακού με τη Ριέκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ: Παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αφού ο 28χρονος γκολκίπερ συμφώνησε χτες οριστικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για συνεργασία ενός χρόνου. Μάλιστα, ο παίκτης, που την περσινή σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τυπικά της συμφωνίας.

ΑΕΚ: Καθοριστικές αναμένεται να είναι οι επόμενες μέρες για το ζήτημα του Γιάκομπ Γιόχανσον στην ΑΕΚ. Με το χρόνο να πιέζει πλέον, το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει αν ο παίκτης θα παραχωρηθεί τελικά στην Τουλούζ, από την οποία φέρεται να έχει γίνει πρόταση, ή αν θα του προσφερθεί νέο συμβόλαιο από πλευράς «Ενωσης».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η προσπάθεια απόκτησης του Γκαμπριέλ Σίλβα από τον Παναθηναϊκό, αφού η Ουντινέζε προτίμησε τελικά την πρόταση της γαλλικής Σεντ Ετιέν από εκείνη των «πρασίνων». Ετσι, η ελληνική ομάδα υποχρεώνεται πλέον να περάσει σε εναλλακτικές λύσεις για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Χουλτ στην αριστερή πλευρά.

ΛΑΜΙΑ: Η Λαμία ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Λινάρδου, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Βέροια. Αυτή ήταν η 13η προσθήκη παίκτη στην ομάδα της Φθιώτιδας, ενόψει της συμμετοχής στη Super League τη νέα σεζόν.

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα για 1η και 2η αγωνιστική

Γνωστοποιήθηκε χτες από τη Super League το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Super League, το οποίο ξεκινά στις 19 Αυγούστου με τρία παιχνίδια. Από τους ισχυρούς ο Ολυμπιακός μπαίνει πρώτος στη μάχη, υποδεχόμενος στο άδειο από θεατές «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ΑΕΛ (21.30), ενώ την επομένη (20 Αυγούστου) η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στο επίσης άδειο ΟΑΚΑ (19.15), την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λιβαδειά και στις 21.30 ο Παναθηναϊκός στα Χανιά με τον Πλατανιά. Τη δεύτερη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός παίζει πάλι Σάββατο (26/8, 21.30) στη Λαμία, ενώ μια μέρα μετά (27/8) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 19.15 τον Λεβαδειακό στην άδεια Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα αναμετράται με την Κέρκυρα στην άδεια Τούμπα και η ΑΕΚ παίζει στις 21.30 στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Διπλή επιτυχία στο Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων

Με δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, ολοκλήρωσε την παρουσία της η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία. Συγκεκριμένα, στον τελικό της δίκωπου νεανίδων το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τις Μαργαρίτα Γεωργιάδη και Χριστίνα Μπούρμπου, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση τερματίζοντας σε 7.38.79, πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας που πρώτευσε με 7.35.83. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στη γερμανική ομάδα που τερμάτισε σε 7.40.95.

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε από τη δίκωπο των εφήβων, όπου το δίδυμο των Χρήστου Στεργιάκα και Χαράλαμπου Ντιντενή, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, όπου οι θέσεις του βάθρου κρίθηκαν μέσα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, τερμάτισε στην τρίτη θέση με 6.40.97. Την πρωτιά πήρε το πλήρωμα από την Αυστραλία με χρόνο 6.34.05 και τη δεύτερη θέση η Λευκορωσία με 6.37.07.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν στο τετραπλό σκιφ των εφήβων, με τους Γκαϊδατζή Πέτρο - Σχιζοδήμο Γρηγόρη - Τσαλικίδη Βασίλη - Μαρόκο Γιάννη, οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους, για να πάρουν τελικά την 6η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6.16.39.

ΤΕΝΙΣ
Ποινή αποκλεισμού στην Εράνι

Ποινή δίμηνου αποκλεισμού επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις στην Ιταλίδα Σάρα Εράνι, η οποία βρέθηκε θετική στην ουσία Letrozole. Η τενίστρια εντοπίστηκε να έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης απαγορευμένης ουσίας σε δείγμα που έδωσε στις 16 Φλεβάρη. Η ουσία, που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς σε ασθενείς, βρίσκεται στη λίστα με τις απαγορευμένες από τον WADA. Aπό την πλευρά της η Εράνι με ανακοίνωσή της αρνήθηκε ότι έκανε χρήση της ουσίας από πρόθεση, αλλά ότι βρισκόταν εν αγνοία της σε νόμιμο ιατρικό παρασκεύασμα που χρησιμοποίησε. Στη μικρή ποινή που επιβλήθηκε στην Εράνι συντέλεσε το γεγονός ότι η ουσία ανιχνεύτηκε σε πολύ μικρή ποσότητα στο δείγμα που έδωσε για αντιντόπινγκ κοντρόλ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ευρωμπάσκετ στην 7η θέση η Εθνική εφήβων

Στην 7η θέση του Ευρωμπάσκετ Κ18 που έγινε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας βρέθηκε τελικά η Εθνική ομάδα εφήβων, μετά την εύκολη νίκη της επί της Βοσνίας με 77-55 στον τελευταίο αγώνα κατάταξης. Το ελληνικό συγκρότημα, «ξεσπώντας» μετά τον αποκλεισμό του από την πεντάδα της διοργάνωσης, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντιπάλους του και έχοντας ως κορυφαίους τους αδερφούς Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (16π και 15π αντίστοιχα), έφτασε άνετα στη νίκη. Τα δεκάλεπτα: 12-7, 35-29, 59-41, 77-55. Το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον τελικό την Ισπανία με 74-62, και το χάλκινο η Λιθουανία, επικρατώντας στο μικρό τελικό της Τουρκίας με 97-88.

ΑΕΚ: Πρόωρο τέλος - παρά το συμβόλαιο μέχρι το 2019 - επήλθε στη συνεργασία της ΑΕΚ με τον Μάικλ Ντίξον. Οι δύο πλευρές επέλεξαν να χωρίσουν τους δρόμους τους μετά από ένα χρόνο, με τον παίκτη να μετακομίζει πλέον στη γαλλική Στρασμπούργκ για τη συνέχεια της καριέρας του. Από πλευράς «Ενωσης», αν και πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας με τον Ντίξον, ενόψει της νέας σεζόν η τεχνική ηγεσία της ομάδας έδειξε να μην υπολογίζει στον παίκτη.

ΠΑΟΚ: Σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση με την μορφή δανεισμού του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ήρθε ο ΠΑΟΚ, και έτσι ο παίκτης θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα. Η εξέλιξη ήρθε έπειτα και από το γεγονός ότι η πρόθεση των «πρασίνων» να παραχωρήσουν τον παίκτη σε ομάδα της Ευρωλίγκας δεν προχώρησε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ