ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Διαφορά ποιότητας

Με τη διαφορά κλάσης να είναι εμφανής, ο Ολυμπιακός γνώρισε χτες την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» με 3-1, για την τρίτη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Εuropa League, παρά τη βολική γι' αυτόν ήττα της Σπόρτιγκ Λισαβόνας στο Τορίνο. Την ίδια ώρα, η τρίτη συνεχόμενη νίκη φέρνει τους Καταλανούς μια ανάσα από την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνιζόμενοι με 10 παίκτες σε όλο το β' μέρος, εξαιτίας της αποβολής του Πικέ στο 43' με 2η κίτρινη (χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει), κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Από την πλευρά του Ολυμπιακός αρχικά έδειξε την προσήλωσή του στα αμυντικά πλάνα, αλλά παρασύρθηκε στα κρίσιμα σημεία (55' - 75') από το ρυθμό των αντιπάλων του, ενώ προσπάθησε να δείξει κάτι καλύτερο στο τελευταίο 15λεπτο, εκμεταλλευόμενος και το χαλάρωμα των «Μπλαουγκράνα».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν σε ήπιο ρυθμό, στη συνέχεια όμως πίεσαν επιθετικά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 18' με αυτογκόλ του Νικολάου, είχαν δοκάρι λίγο μετά (24') με τον Παουλίνιο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα, με τον Προτό να λέει αρκετές φορές «όχι» στους αντίπαλους επιθετικούς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός, εκτός της μαζικής άμυνας, επιθετικά είχε ως καλύτερη στιγμή την ευκαιρία του Οφόε (36'). Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα αρχικά έδειξε επηρεασμένη από την αποβολή, προσπαθώντας να βρει ρυθμό με 10 παίκτες, την ώρα που η ρευστότητα του σκορ έκανε τον Ολυμπιακό να ξεθαρρεύει. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, μέσα σε τρία λεπτά η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» τον αγώνα με το απευθείας φάουλ του Μέσι (61') και το γκολ του Ντίνιε, φτάνοντας στο 3-0. Με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν ρυθμό, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και κατάφερε να σκοράρει με τον Νικολάου (89'), ο οποίος πήρε «ρεβάνς» για το αυτογκόλ.

Eurokinissi

Στο άλλο ματς, η Γιουβέντους νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας με 2-1, αποκτώντας προβάδισμα έναντι των Πορτογάλων για τις θέσεις πρόκρισης, ενώ διατηρήθηκε και στο κυνήγι της πρωτιάς.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Παουλίνιο, Μπουσκέτς (80' Αντρέ Γκόμεζ), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46' Μασεράνο), Μέσι, Σουάρες.

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ρομαό, Καρσελά (65' Πάρντο), Ανδρούτσος, Οφόε (72' Φορτούνης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 9, Γιουβέντους 6, Σπόρτιγκ 3, Ολυμπιακός 0.

ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ
Με πρακτικό και ψυχολογικό δέλεαρ

Με την ψυχολογία να παραμένει σε μέτρια επίπεδα, λόγω των συνεχιζόμενων στραβοπατημάτων της τελευταίας περιόδου, αλλά το πρακτικό και ηθικό μέρος για το κυνήγι της επιτυχίας να παραμένει σημαντικό δέλεαρ, η ΑΕΚ αγωνίζεται απόψε στο Μιλάνο με αντίπαλο τη Μίλαν (22.05 - Cosmote Sports 2) για την 3η αγωνιστική του ομίλου της στο Europa League. Οι «κιτρινόμαυροι», που μέχρι στιγμής μετράνε μια νίκη και μια ισοπαλία στις προηγούμενες υποχρεώσεις τους για τον όμιλο, κοντράρονται με το φαβορί του ομίλου έχοντας σημαντικά κίνητρα για το κυνήγι του στόχου της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα καλείται να ξεπεράσει και τα προβλήματα σημαντικών απουσιών και να δείξει και ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις τελευταίες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα (ήττα στην Τρίπολη, ισοπαλία στην Ξάνθη), με οφέλη και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων. Μιλώντας για τη δύσκολη αναμέτρηση, ο τεχνικός της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εικόνα που θα παρουσιάσουν απόψε οι «κιτρινόμαυροι», διευκρινίζοντας μάλιστα πως ούτε πρόκειται να φοβηθούν τον αντίπαλο, ούτε θα συμβιβαστούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα (απουσίες) και τα σε βάρος τους προγνωστικά. Ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τους παίκτες του να απολαύσουν το παιχνίδι, αφού το έχουν ...κερδίσει ήδη (προφανώς εννοούσε με την παρουσία τους στο Σαν Σιρο). Στα αγωνιστικά, ο Ισπανός τεχνικός, αν και δεν φανέρωσε τις προθέσεις του για τη βασική ενδεκάδα, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να κλειστεί και γενικά να φοβηθεί τον αντίπαλο. Στις σημαντικότερες απουσίες για τον «Δικέφαλο» είναι αυτές που επηρεάζουν κυρίως τον αμυντικό τομέα, αφού ο Τσόσιτς δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι απόλυτα έτοιμος, την ώρα που ο Λαμπρόπουλος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Στην άλλη πλευρά, μπορεί η Μίλαν να έχει βαθμολογικά περιθώρια, χάρη στις δύο νίκες της, ωστόσο ψυχολογικά είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά και την ήττα από την Ιντερ για το πρωτάθλημα. Οι μέτριες εμφανίσεις στις εγχώριες υποχρεώσεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τεχνικό της ομάδας Βιτσέντσο Μοντέλα, που αμφισβητείται έντονα. Για αρκετούς μάλιστα, το αποψινό αποτέλεσμα θεωρείται κομβικό για το μέλλον του. Στα «συν», η επιστροφή του Κάλινιτς, που αποθεραπεύτηκε.

  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αούστρια Βιέννης υποδέχεται τη Ριέκα (22.05 - Cosmote Sports 3), σε μια καθοριστική αναμέτρηση για τις ελπίδες πρόκρισης και των δύο ομάδων.
ΠΑΟ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
Για την επανεκκίνηση

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα αναζητά απόψε ο Παναθηναϊκός, που για τη 2η αγωνιστική φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (21.15 - Novasports 1) τη γερμανική Μπάμπεργκ των Νίκου Ζήση και Ντάνιελ Χάκετ. Οι «πράσινοι», μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα, ψάχνουν τους βαθμούς της νίκης και την ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μιλώντας για τον αγώνα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε πως αν και είναι ακόμα νωρίς στη διοργάνωση, ορισμένα παιχνίδια δίνουν συγκεκριμένα μηνύματα. Οπως το αποψινό, που όπως είπε θα πρέπει να δείξει την ενότητα του Παναθηναϊκού ως «οικογένεια», καλώντας τους οπαδούς της ομάδας να δώσουν βροντερό «παρών». Από την άλλη, μιλώντας για τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει απόψε να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο σε άμυνα, επίθεση και κυρίως στη συγκέντρωση στο παιχνίδι, από ό,τι στις προηγούμενες εμφανίσεις. Αναλύοντας τις τελευταίες, ο Πασκουάλ υπέδειξε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο και την αστοχία στις βολές ως σημεία που χρήζουν βελτίωσης, τονίζοντας πως είναι κάτι που συμβαίνει αυτή την περίοδο, ωστόσο πρέπει να αλλάξει. Οσο για την ποιότητα της Μπάμπεργκ, εκτίμησε ότι, παρά το γεγονός πως έχασε αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι, διαθέτει αξιόλογο σύνολο, και τη χαρακτήρισε δύσκολη αντίπαλο, φέρνοντας ως παράδειγμα την εμφάνισή της στην πρεμιέρα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αλλα αποψινά παιχνίδια: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια (21.05 - Νovasports 5), Αρμάνι Μιλάνο - Φενερμπαχτσέ (21.45 - Novasports 3), Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22.00 - Novasports 2).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Nίκη ... αγνοείται για τον ΠΑΟΚ

Ακόμα περιμένει να κάνει «σεφτέ» στις νίκες για τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ, που χτες έχασε στην Πυλαία από την τουρκική Γκαζιαντέπ με 85-82 για τη 2η αγωνιστική του ομίλου του στο Europa League. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στη διοργάνωση για τον «Δικέφαλο του Βορρά», η οποία τον αφήνει με το «καλημέρα» πίσω στη βαθμολογία. Παράλληλα όμως βαραίνει κι άλλο την ψυχολογία και το κλίμα στη ομάδα, που μετρά 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη από την έναρξη της σεζόν. Στον χτεσινό αγώνα ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πλήρωσε την αδυναμία του να βρει λύσεις στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο, όταν η τουρκική ομάδα ξεκίνησε να θέτει τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Παρά το δυνατό ξεκίνημα της Γκαζαντιέπ, που πήρε γρήγορα το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ (18-23, 38-42) χάρη στις λύσεις που έβρισκε από τους Κόνιαρη, Καρά και Τζόουνς. Στην τρίτη περίοδο, μάλιστα, με τους Κέβιν Ντίλαρντ και Μπράντον Τρις να πετυχαίνουν καθοριστικά καλάθια και την αμυντική βελτίωση, η ελληνική ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα, περνώντας μπροστά στο σκορ (61-58). Στα τελευταία πέντε λεπτά, όμως, με μπροστάρηδες τους Αρμάντ και Ουάιτ (έβαλε καθοριστικά τρίποντα), οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, φτάνοντας στην ανατροπή και τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Τζόουνς (18 πόντοι) και για την Γκαζιαντέπ ο Αρμάντ (20 π.).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αλλαγές στην κορυφή

Σπουδαία νίκη επί του Δούκα με 28-21 πέτυχε ο ΠΑΟΚ χτες, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Premier ανδρών (πρώην Α1) του χάντμπολ. Ετσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε το αήττητο, πιάνοντας τον Ολυμπιακό στη 2η θέση, ενώ η ήττα έριξε τον Δούκα από την κορυφή, αφήνοντας μόνο πρώτο τον Διομήδη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Απόστολος Παλάσκας με 8 τέρματα και ακολούθησαν Πετρίδης και Κοκώνης, οι οποίοι πέτυχαν 6 και 5 αντίστοιχα. Από την πλευρά του Δούκα, ο Κεδέρης είχε 8 γκολ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το συναρπαστικό ματς με τρεις ανατροπές στο Λονδίνο μεταξύ της Τσέλσι και της Ρόμα, που ήρθαν ισόπαλες 3-3, στο ντέρμπι με φόντο την πρωτιά στον 3ο όμιλο ήταν αυτό που ξεχώρισε από τα χτεσινά αποτελέσματα στα άλλα ματς της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι «μπλε» αν και προηγήθηκαν με 2-0 (Λουίζ 11', Αζάρ 37') είδαν τους «Ρωμαίους» να ανατρέπουν τα πάντα και να κάνουν το 3-2 (Κολάροφ 40', Τζέκο 64', 70'). Ωστόσο ο Αζάρ έσωσε τους γηπεδούχους από τα χειρότερα στο 75'.

Στα αξιοσημείωτα και οι ευρείες νίκες της Λίβερπουλ εκτός επί της Μάριμπορ (7-0) και της Σπαρτάκ Μόσχας εντός έδρας επί της Σεβίλης (5-1), όπως και το σπουδαίο διπλό της Μπεσίκτας στο Μονακό (2-1).

Αλλα αποτελέσματα Μπάγερν - Σέλτικ 3-0, Αντερλεχτ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-4, Μπενφίκα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βασιλεία 0-2, Φέγενορντ - Σαχτιάρ 2-1, Μάντσεστερ Σίτι - Νάπολι 2-1, Ρεάλ Μαδρίτης - Τότεναμ 1-1, ΑΠΟΕΛ - Ντόρτμουντ 1-1, Λειψία - Πόρτο 3-2, Καραμπάχ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ