ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες με κορύφωση τις συγκεντρώσεις στις 21 Φλεβάρη

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση στην Αττική

Από σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς
Από σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων σε όλη τη χώρα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, όπως και τα αγωνιστικά ραντεβού που δίνονται σε μια σειρά πόλεις για την Τετάρτη 21/2, μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς καλούν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σωματεία και ενώσεις επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων κ.ά.

Οι κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη

Συγκεκριμένα, εκείνη τη μέρα, στην Αττική, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα και στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες οργανώνονται την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις:

-- Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Λαμία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας προχωράει σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στη ΔΟΥ.

-- Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην Εφορία.

-- Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ., στην Εφορία.

-- Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία.

-- Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την Εφορία στην Αμφισσα.

-- Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ οργανώνουν κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο.

-- Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 6.30 μ.μ.

Προετοιμασία με συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Μια μέρα πριν, την Τρίτη 20/2, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επίσης οι εξής κινητοποιήσεις:

-- Στη Θεσσαλονίκη, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στις 9 π.μ.

-- Στην Καλλιθέα προγραμματίζεται κινητοποίηση στις 8 π.μ. στην Εφορία.

-- Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού και Αγίων Αναργύρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στην Εφορία Αγίων Αναργύρων στις 9 π.μ.

-- Παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στις Εφορίες οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού στη ΔΟΥ Νίκαιας (Καισαρείας 32, Νίκαια). Οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά (Σωκράτους 21, Δραπετσώνα). Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά στη Δ' ΔΟΥ Πειραιά (Μαυρομιχάλη 3, Πειραιάς).

Ακόμα η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και μαζικοί φορείς από Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω, στις 6 μ.μ.

Επίσης, στις 23/2 στα Γιάννενα, ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει κινητοποίηση, στις 7 π.μ., στην Εφορία.

Δραστηριότητες αναπτύχθηκαν και τις προηγούμενες μέρες. Τη Δευτέρα 12/2 τα σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας πραγματοποίησαν σύσκεψη και δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Την Τρίτη 13/2 ο Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης προχώρησε σε σύσκεψη, καλώντας τα μέλη του να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ορίστηκαν εξορμήσεις σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και χώρους άθλησης.

ΔΙΚΗ 35 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΜΕ
Γραμμάτιο της κυβέρνησης στους εργοδότες...

Συγκέντρωση στις 20/2, μέρα της δίκης, στα δικαστήρια Ευελπίδων

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20/2, στις 11.30 π.μ., με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», οργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίκη 35 στελεχών του, που διώκονται για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει πως στόχος της δίκης είναι «να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και της διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των "Μarket In", το "ιδιώνυμο" για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες».

Η κινητοποίηση για την οποία σέρνουν για δεύτερη φορά στα δικαστήρια τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχε γίνει στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, που προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τις προκλητικές δηλώσεις του ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι 35 συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη μέρα εκείνη γιατί δήθεν προκάλεσαν φθορές στη διάρκεια της κινητοποίησης. Μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έκανε λόγο για «οργανωμένη επιδρομή» και «προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας». Κατέφυγε σε συκοφαντίες, μιλώντας για «προπηλακισμούς» και «καταστροφές στη δημόσια περιουσία», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΜΕ «στήνει σκηνικό έντασης και βίας».

Ολα τα παραπάνω καταρρίφθηκαν στη δίκη που έγινε, ύστερα από απανωτές αναβολές, στα τέλη του 2013, όταν οι 35 συνδικαλιστές δικάστηκαν και αθωώθηκαν, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Με την κατάρριψη των κατηγοριών, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση και την οποία αναπαρήγαγαν τα αστικά ΜΜΕ.

Η δίωξη ωστόσο συνεχίζεται και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αυτήν τη φορά οι συνδικαλιστές δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Ομως και αυτή η κατηγορία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης, οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, στην ερώτηση που τους έγινε σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες...

Δράσεις συνδικάτων στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων
Στην Αττική

Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), το Σωματείο Ξενοδοχείου «Metropolitan» στις 21/2, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων στις 25/2, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως) και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής στις 26/2, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).

Στην Αχαΐα

Εχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας στις 4/3 και του Σωματείου Οικοδόμων Πάτρας στις 7/3.

Στη Ζάκυνθο

Το Σωματείο Τραπεζοϋπαλλήλων πραγματοποιεί σύσκεψη αύριο, ενώ Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 28/2 και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3/3.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργία στις 14 Μάρτη με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ

Πανελλαδική πανοικοδομική απεργία για τις 14 Μάρτη έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, διεκδικώντας υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Για την προετοιμασία της απεργίας και συνολικά της μάχης για τις ΣΣΕ, που ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποια εργοτάξια, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/3, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (πλ. Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Χτες επίσης, στη Γενική Συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 21/2 (12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας), διεκδικώντας την υπογραφή εργοταξιακής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και βελτίωση των όρων εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στον τομέα της Ασφάλισης, στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα του ΙΚΑ. Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των μελών του Συνδικάτου στα γραφεία του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ