Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργία στις 14 Μάρτη με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ

Πανελλαδική πανοικοδομική απεργία για τις 14 Μάρτη έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, διεκδικώντας υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα προστασίας των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Για την προετοιμασία της απεργίας και συνολικά της μάχης για τις ΣΣΕ, που ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποια εργοτάξια, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4/3, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (πλ. Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Χτες επίσης, στη Γενική Συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 21/2 (12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας), διεκδικώντας την υπογραφή εργοταξιακής Σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και βελτίωση των όρων εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στον τομέα της Ασφάλισης, στις 10.30 π.μ. στο κατάστημα του ΙΚΑ. Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των μελών του Συνδικάτου στα γραφεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ