Ο κλάδος των Τροφίμων είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους στην Κρήτη. Συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, γι' αυτό και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δουλεύουν εποχιακοί, άρα και με τους χειρότερους όρους δουλειάς. Ετσι, από τη μια, έχουμε να κάνουμε με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά τις Κυριακές, τη μη καταβολή των αδειών λόγω φόρτου εργασίας και, από την άλλη, με τις απολύσεις και την απληρωσιά κατά τη χειμερινή περίοδο, γιατί «έχει πέσει η δουλειά». Η εκμετάλλευση στις επιχειρήσεις του κλάδου παρουσιάζεται στους εργαζόμενους ως δεδομένη, με το γνωστό επιχείρημα «έτσι είναι παντού», ενώ οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από την αρχή ότι οι όροι εργασίας θα...