Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της εταιρείας «PriceWaterhouseCoopers» (PwC) καταγγέλλει η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της επιχείρησης «απαγορεύει την είσοδο στα γραφεία της σε εργαζομένους της, εκλεγμένα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ)», με την αιτιολογία ότι αυτές «προγραμματίζονται εντός εργάσιμων ωρών». Την περασμένη Τρίτη μάλιστα, στην προσπάθειά της να εμποδίσει την επαφή των συνδικαλιστών - που είναι παράλληλα και εργαζόμενοι στην επιχείρηση - με τους συναδέλφους τους, «ακύρωσε τις κάρτες εισόδου τους, κλείδωσε τις πόρτες των κτιρίων, ενίσχυσε τη φύλαξη με επιπλέον υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι, τους οποίους τοποθέτησε στο εσωτερικό του κτιρίου μπροστά από τις πόρτες των αιθουσών όπου εργάζονται οι υπάλληλοί της, εμποδίζοντας την πρόσβαση όχι μόνο στα εκλεγμένα μέλη μας, άλλα και σε όποιον εργαζόμενο ήθελε να μπει ή να βγει από αυτές». Εφτασε ακόμα και σε σημείο «να εκκενώσει ένα από τα κτίρια, ενεργοποιώντας τους συναγερμούς πυρασφάλειας και θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ίδιων των εργαζομένων της».

«Η στάση της διοίκησης της PwC δείχνει ότι φοβάται την παρουσία και τη δράση του σωματείου στο χώρο δουλειάς, τη συλλογική και οργανωμένη πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας», τονίζει το σωματείο, υπενθυμίζοντας ότι με τις αδιάκοπες παρεμβάσεις του οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει να πληρώνονται τις υπερωρίες τους και παλεύουν για την επαναφορά του 8ώρου, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας, που προέκυψε μετά από παρέμβαση του σωματείου. Την απόφαση αυτή η PwC αρνείται πεισματικά να την υλοποιήσει, όπως αρνείται και να αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες μετά από παρέμβαση του σωματείου στο υπουργείο Εργασίας έχουν κριθεί παράνομες.

Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να απαιτήσουν την ανεμπόδιστη παρουσία και δράση των συνδικαλιστικών οργάνων στους χώρους εργασίας και να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου, να συμμετέχουν στη ζωή και στη δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ