Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
Με διαδικασίες «εξπρές» προωθεί τη νοθεία η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ)

Να ολοκληρώσει τις διαδικασίες νοθείας επιχειρεί η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ), προκηρύσσοντας άρον άρον τις εκλογές για τις 24 Φλεβάρη, σχεδόν τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας της διοίκησης, προκειμένου να μην επιτρέψει να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία μέλη του ΕΥΚ Καβάλας.

Προκήρυξε εκλογές χωρίς απολογιστικό συνέδριο και όρισε συνεδρίαση του ΔΣ για τον έλεγχο των αντιπροσώπων στις 23/2, μια μέρα πριν τις εκλογές. Δηλαδή, το πρωί της 24ης Φλεβάρη οι σύνεδροι, που θα «ελεγχθούν» και θα εγκριθούν από το ΔΣ όπου την πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ, θα εκλέξουν την εφορευτική επιτροπή και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Ετσι, για ακόμα μια φορά, προσπαθεί η ΠΑΣΚΕ να αλλοιώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η «Ταξική Ενότητα» (η παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο στο νέο όργιο νοθείας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ «βολικό» «για μια παράταξη που είναι ταγμένη στο πλευρό των συμφερόντων των αφεντικών να μην συζητηθούν τα πεπραγμένα της, ούτε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων».

Συμπληρώνει μεταξύ άλλων: «Θέλουν να αποκρύψουν απ' τους εργαζόμενους τα δεκάδες σωματεία που έφτιαξαν μαζί με τους εργοδότες για να παράγουν αντιπροσώπους. Σωματεία εξαφανισμένα από τους εργασιακούς χώρους, αδρανή τα τρία χρόνια που πέρασαν. Διοικήσεις σωματείων που δεν εμφανίστηκαν ούτε σε μία συγκέντρωση ούτε σε μία απεργία. Διοικήσεις σωματείων που δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση τα προηγούμενα χρόνια για κάποιο εργασιακό θέμα.

Θέλουν να αποφύγουν το συνέδριο των αντιπροσώπων για να μην ακουστούν οι νοθείες τους. Για να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν κάθε αντιπρόσωπο ξεχωριστά και να συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, επιβάλλοντας "σιγήν ιχθύος" μέσα στους χώρους δουλειάς.

Γι' αυτό τους χρειάζονται οι μπράβοι, οι εταιρείες σεκιούριτι, η αστυνομία, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανέχονται τις νοθείες τους για πάντα. Βγάζουν συμπεράσματα από τη στάση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου, που δεν βγάζει άχνα για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και αν κάποιοι εργαζόμενοι οργανωθούν για να παλέψουν για τα αιτήματά τους (όπως στη ΣΕΛΕΚΤΑ), παλιοί και νέοι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβάλουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ