ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK - NTINAMO KIEBOY
Να «χτίσει» πρόκριση στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο βήμα για τη φετινή της ευρωπαϊκή υπέρβαση και την πρόκριση στους «16» του Europa League θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ, που υποδέχεται την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ (22.05 - Cosmote Sports 2), στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» της διοργάνωσης. Η «Ενωση» που βρίσκεται εντός και των τριών στόχων της (πρωτάθλημα, Κύπελλο, ευρωπαϊκή πορεία), ρίχνεται στη μάχη με ιδανική ψυχολογία από τις συνεχόμενες επιτυχίες σε ένα διάστημα 3 μηνών περίπου, που έφεραν ένα σερί 23 αγώνων χωρίς ήττα. Από την άλλη, για την Ντιναμό αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από ένα δίμηνο, εξαιτίας της διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος. Κάτι που πάντως, σύμφωνα και με τον τεχνικό της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα. Οπως επισήμανε, ομάδες όπως η Ντιναμό είναι συνηθισμένες στο να περνούν αυτό το «νεκρό διάστημα» και προσαρμόζονται κατάλληλα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως από μια άποψη η ουκρανική ομάδα είχε όλο το χρόνο να μελετήσει και να προετοιμαστεί για τον αποψινό αγώνα.

ΟΙσπανός κόουτς έκανε λόγο για έναν ακόμη «τελικό», αφού όπως τόνισε, όταν βρίσκεσαι σε τρεις διοργανώσεις και θέλεις να προχωρήσεις και να διακριθείς, κάθε αγώνας έχει αυτόν το χαρακτήρα. Οσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, αναφέρθηκε στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί στους αντιπάλους καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, και ότι θα είναι ιδανικό αν η ΑΕΚ δεν δεχτεί γκολ απόψε. Πέραν των θεωριών όμως, πρόσθεσε, αυτό που προέχει είναι η ομάδα του να δείξει στο γήπεδο αυτά που ξέρει.

Στα της αποστολής, εκτός έμειναν για την ΑΕΚ οι τραυματίες Κονέ και Λόπεζ, καθώς και οι Χουλτ και Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Κανονικά μετέχει ο Βράνιες, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν τις τελευταίες μέρες.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει απόψε η ΑΕΚ, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Europa League

Eurokinissi

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει απόψε η ΑΕΚ, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Europa League
BASKET LEAGUE
«Aνάσα» για τον Αρη, ανατροπή του Κολοσσού

Η πολύτιμη νίκη του Αρη επί του Λαυρίου, που απομακρύνει τους «κίτρινους» από τη ζώνη του υποβιβασμού, και η σπουδαία ανατροπή του Κολοσσού Ρόδου στον αγώνα με τον Κόροιβο, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στο κυρίως μέρος της 16ης αγωνιστικής στην Basket League.

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης, αν και αουτσάιντερ κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, Λαύριο, ανέτρεψε τα προγνωστικά και επικράτησε με 80-69, παίρνοντας μια σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αθηναίου (21 πόντοι), κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (24-15, 47-34, 53-36), ενώ έδειξαν χαρακτήρα όταν το Λαύριο «ροκάνιζε» τη διαφορά από τα μισά της τρίτης περιόδου μέχρι και το 35' (70-65).

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή στην επανάληψη, όταν και σημείωσε ένα σερί 22-0, ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 86-71, έχοντας ως κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Ντάστιν Γουέρ (25 π.). Αρχικά οι φιλοξενούμενοι, βρίσκοντας τα μακρινά σουτ, πήραν τα «ηνία» του αγώνα, διατηρώντας μια διαφορά στο σκορ (12-21, 15-26, 29-42 45-55) μέχρι τις αρχές της επανάληψης. Από τα μισά της τρίτης περιόδου, όμως, οι Ροδίτες ανέκαμψαν, αλλάζοντας τα δεδομένα, αφού βρέθηκαν μπροστά με 65-55 στο 30', συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς και στην τελευταία περίοδο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διατήρησε το αήττητό του ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του ΓΣΛ/Φάρου με 107-70, με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας από μέση και μακρινή απόσταση και ιδιαίτερα στα τρίποντα (13/22).

Στην Πάτρα ο Προμηθέας, με όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, νίκησε τον Πανιώνιο με 69-58 και ανέβηκε ξανά στην 3η θέση (παρέα με Λαύριο και ΑΕΚ).

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής θα κλείσει σήμερα στην Πυλαία, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Κύμη (18.15 - ΕΡΤ1).

  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 32, Ολυμπιακός 28, Λαύριο 26, Προμηθέας 26, ΑΕΚ 26, Κολοσσός 25, ΠΑΟΚ 23, Ρέθυμνο 23, Κόροιβος 22, Αρης 22, ΓΣΛ/Φάρος 21, Κύμη 21, Πανιώνιος 19, Τρίκαλα 19.
  • Ποινή αποκλεισμού για τους επόμενους τρεις μήνες επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο από τον αθλητικό δικαστή, για τα σχόλιά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον διαιτητή Σπύρο Γκόντα.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ
Ενδιαφέρον σε Ντόρτμουντ και Νάπολη

Oι γερμανοϊταλικές κόντρες Ντόρτμουντ - Αταλάντα και Νάπολι - Λειψία ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «32» στο Europa League. Στα αξιοσημείωτα και οι δοκιμασίες της Αρσεναλ στη Σουηδία, με αντίπαλο την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης Εστερσουντ, και της Ατλέτικ Μπιλμπάο στην Μόσχα, κόντρα στη Σπαρτάκ.

Το πρόγραμμα:

18.00: Αστάνα - Μπράγκα (Cosmote Sports 8).

20.00: Μαρσέιγ - Μπράγκα (Cosmote Sports 8), Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ζάλτσμπουργκ (Cosmote Sports 7), Σπαρτάκ Μόσχας - Ατλέτικ Μπιλμπάο (Cosmote Sports 6), Λουντογκόρετς - Μίλαν (Cosmote Sports 5), Εστερσουντ - Αρσεναλ (Cosmote Sports 4), Ντόρτμουντ - Αταλάντα (Cosmote Sports 3).

22.05: Παρτιζάν Βελιγραδίου - Βικτόρια Πλζεν (Cosmote Sports 8), Στεάουα Βουκουρεστίου - Λάτσιο (Cosmote Sports 7), Σέλτικ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Cosmote Sports 6), Κοπεγχάγη - Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sports 5), Λιόν - Βιγιαρεάλ (Cosmote Sports 4), Νάπολι - Λειψία (Cosmote Sports 3).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Χαμόγελα για την ΑΕΚ, ελπίδες για τον ΠΑΟΚ

Αντιπάλους στα μέτρα των δύο ελληνικών ομάδων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έφερε η κλήρωση για τα ζευγάρια στη φάση των «16» στο FIBA Champions League. Η ΑΕΚ, που θεωρείται και η πιο ευνοημένη της κληρωτίδας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, θα βρει στο δρόμο της την τσεχική Νίμπουργκ. Οι σχεδόν μόνιμοι πρωταθλητές Τσεχίας βρίσκονταν εντός των προτιμήσεων των «κιτρινόμαυρων» για τον πιθανό αντίπαλο. Με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θεωρείται η αποστολή του ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει την τουρκική Καρσίγιακα, ομάδα πάντως που θεωρείται στις δυνατότητές του.

Σημειώνεται πως οι ελληνικές ομάδες θα έχουν το ρόλο του γηπεδούχου στα πρώτα ματς. Αυτά προγραμματίστηκαν για το διήμερο 6 - 7 Μάρτη, με τις ρεβάνς να διεξάγονται μια βδομάδα αργότερα, στις 13 - 14 του ίδιου μήνα.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ενα ακόμη βήμα για την Εθνική γυναικών

Σημαντική νίκη, που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019, πέτυχε χτες η Εθνική γυναικών στη Χαλκίδα επί της Πορτογαλίας με 81-59, για την 4η αγωνιστική του Δ' προκριματικού ομίλου. Η ελληνική ομάδα διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας με 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ πολλά θα κριθούν στην επόμενη αναμέτρησή της, τον ερχόμενο Νοέμβρη με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας.

Στον χτεσινό αγώνα, η Εθνική παρουσίασε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και είχε διάρκεια στην απόδοσή της, αποφεύγοντας τις διακυμάνσεις που έφεραν την ήττα από το Ισραήλ. Μετά από ένα ρευστό 1ο δεκάλεπτο (25-23), η Εθνική ανέβασε στροφές στη 2η περίοδο, αποκτώντας διαφορά στο ημίχρονο (46-34), ενώ κυριάρχησε πλήρως στην επανάληψη, διευρύνοντας συνεχώς τη διαφορά (67-48 στο 30').

Πρωταγωνίστρια για την ελληνική ομάδα ήταν η αρχηγός της, Εβίνα Μάλτση, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Γέμελος, Καλτσίδου και Φασούλα.

ΕλΛΑΔΑ: Σταμάτη, Λύμουρα, Χατζηνικολάου 3, Μάλτση 20, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 8, Κοσμά 2, Σπανού 5, Σπυριδοπούλου 4, Καλτσίδου 10, Γέμελος 16, Φασούλα 11.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα 7, Ντομίνγκες 4, Νέβες 2, Μπραντάο 3, Βιάνα 10, Κορέιρα 24, Σίλβα 5, Λιβούλο, Σίλβα 4, Ροσάριο, Φιλίπε.

CHAMPIONS LEAGUE
«Καθάρισε» η Σίτι, «όρθια» η Τότεναμ

Με την Μάντσεστερ Σίτι να εξασφαλίζει από χτες την παρουσία της στα προημιτελικά και την Τότεναμ με ανατροπή να στέκεται όρθια στο Τορίνο, αυξάνοντας τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς, άνοιξε η αυλαία των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» στο Champions League.

Στην Ελβετία, το εμπόδιο της Βασιλείας δεν αποδείχθηκε δύσκολο για τη Σίτι, που συνεχίζοντας στους φετινούς ξέφρενους ρυθμούς της πήρε άνετα τη νίκη με 4-0, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκουντογάν (14', 54'), Μπερνάρντο Σίλβα (17') και Αγκουέρο (23').

Σε ένα ματς με ανατροπές στο Τορίνο, Γιουβέντους και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες 2-2, αποτέλεσμα που θεωρητικά ευνοεί την αγγλική ομάδα ενόψει της ρεβάνς στο Γουέμπλεϊ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, προηγούμενοι με 2-0 μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, με σκόρερ τον Ιγκουάιν (2', 9' πέναλτι), ο οποίος έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι, που μείωσαν αρχικά με τον Κέιν (35'), εμφανίστηκαν καλύτεροι στην επανάληψη και πήραν την ισοπαλία με τον Ερικσεν στο 72'.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ