ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Μαζικό αγωνιστικό βήμα στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Χιλιάδες διαδηλωτές, με τη συμμετοχή τους στις χτεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και άλλες πόλεις, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ενίσχυσης της μάχης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέχρι τη Βουλή, με τη συμμετοχή σωματείων, Ομοσπονδιών, εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς.

«Συμβάσεις κλαδικές - αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών», διαδήλωσαν με τα πανό και τις πικέτες των σωματείων τους οι εργαζόμενοι. «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», ήταν το κάλεσμα που απηύθυναν στους συναδέλφους τους, ενόψει της συνέχειας και κλιμάκωσης της μάχης για τις Συμβάσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα δικά τους μπλοκ φοιτητικοί σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση στην Ομόνοια έγιναν από εκπροσώπους κλάδων που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν αυτές τις μέρες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Συγκεκριμένα, μίλησαν ο Γιάννης Αναγνώστου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Δημήτρης Αντωνιάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης τα σωματεία αναφέρθηκαν και στο νέο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, που ανέβασε τον αριθμό των προσφύγων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αιγαίο, καλώντας τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την οργή τους σε αγώνα ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για τους πολέμους και τον ξεριζωμό.

Στην πορεία που ακολούθησε, όταν η κεφαλή έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, η πορεία σταμάτησε για να καταγγείλει την κοροϊδία που σερβίρει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους για τον «μεταμνημονιακό παράδεισο» και το «τέλος των μνημονίων». Αν υπουργείο και κυβέρνηση ήθελαν να επαναφέρουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, δεν θα είχαν παρά να ξεθάψουν από τα συρτάρια τους και να φέρουν για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση που έχουν καταθέσει εδώ και τόσο καιρό 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ξεκαθάρισαν τα σωματεία.

Δυναμικό συλλαλητήριο στον Πειραιά

Πλήθος εργαζομένων με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!» συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους σωματεία του Πειραιά, τα οποία το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν συνελεύσεις και συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης. Ανάμεσά τους τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού και Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου ήδη έχει αναπτυχθεί δράση για την υπογραφή ΣΣΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, λίγες μέρες μετά την απεργία του κλάδου, όπου στον Πειραιά νέκρωσε κάθε εργοτάξιο.

Το συλλαλητήριο είχε αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι του Πειραιά. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Ακη Αντωνίου, πρόεδρο του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Στο χαιρετισμό του στάθηκε στη δράση του σωματείου λίγο καιρό μετά την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με την εργοδοτική ένωση, έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι με πολύμηνους και πολύμορφους αγώνες. Ο αγώνας συνεχίζεται, πλέον οι εργαζόμενοι παλεύουν για την εφαρμογή της.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, εκεί όπου οι διαδηλωτές απομάκρυναν τους σιδερένιους φράκτες που έχουν τοποθετηθεί από την COSCO ανάμεσα από τις πύλες Ε2 και Ε4, με σκοπό ουσιαστικά να γίνει απροσπέλαστο το λιμάνι, γεγονός που κατήγγειλαν οι διαδηλωτές.

Μπροστά στην διαδήλωση ξεχώριζαν τα πανό των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, ενώ ακολουθούσαν τα υπόλοιπα συνδικάτα, σωματεία, καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονιές του Πειραιά.

Στο τέλος του συλλαλητηρίου, στους εργαζόμενους απευθύνθηκε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας για τις ΣΣΕ συνεχίζεται.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Ελευσίνα, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας. Χαιρετισμό έκανε ο Κώστας Αγριγιάννης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Τουτουζάκης, πρόεδρος του ΔΣ του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και μοίρασμα υλικού.

Στον Βόλο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου. Μίλησε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη, με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο και ομιλία από τον Διονύση Κλάδη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», καθώς και στην Ξάνθη, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και ομιλία από την Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρο της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Και στις δύο πόλεις ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Οι συγκεντρώσεις σε πόλεις συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

-- Στη Θεσσαλία, σήμερα Τετάρτη θα γίνουν συλλαλητήρια σε τρεις πόλεις: Στη Λάρισα στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην Καρδίτσα στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Ακολουθούν οι συγκεντρώσεις στην Κοζάνη στις 22/3, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Πάτρα στις 29/3, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, και στα Γιάννενα στις 29/3, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στη Θεσσαλονίκη, τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στις 28/3, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης), με αφορμή την «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην μαχητική πορεία μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, οι διαδηλωτές ξήλωσαν τους σιδερένιους φράκτες που έχει τοποθετήσει η COSCO
Στην μαχητική πορεία μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, οι διαδηλωτές ξήλωσαν τους σιδερένιους φράκτες που έχει τοποθετήσει η COSCO
Αγωνιστική απάντηση στις αυταπάτες και στο κλίμα αναμονής

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την επαναφορά των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ, να αγωνιστούμε για αυξήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να συνεχίσουμε την πάλη που έχουν ήδη ανοίξει αρκετοί κλάδοι με απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις», τόνισε από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην Ομόνοια ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Επισήμανε πως στο πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας η κυβέρνηση συνεχίζει «να σπέρνει αυταπάτες και να δημιουργεί κλίμα αναμονής ότι κάτι μπορεί να γίνει για τους μισθούς, να υπάρξει αύξηση στον κατώτατο και εκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων τύπου Πορτογαλίας, δηλαδή ενώ έχουν μειώσει το εισόδημα στο μισό, ίσως και παραπάνω, θα μας πετάξουν κάποια ψίχουλα και εμείς πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι».

«Νέο και παλιό πολιτικό προσωπικό, κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, ενιαία αρνήθηκαν και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την πρόταση νόμου των 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων», υπογράμμισε, επαναφέροντας την απαίτηση των συνδικάτων να έρθει για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση που προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, την κατάργηση του διαχωρισμού του μισθού των εργαζομένων με βάση την ηλικία κ.ά.

Στηλίτευσε ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που «αυτές τις μέρες, στα κρυφά, προχωρά με τους εργοδότες στην υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ», επικυρώνοντας ξανά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ ως κατώτερο μισθό, βάζοντας «άλλη μία ταφόπλακα στους μισθούς, στα μεροκάματα και στα εργασιακά δικαιώματα». «Τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που αποτελούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα κάνουν τη νύχτα μέρα για να μη μείνει εργάτης που δεν θα μάθει για τις βρωμιές τους, να μην μείνει χώρος δουλειάς όπου δεν θα αποκαλυφθεί ο σάπιος και υπονομευτικός ρόλος που έχουν απέναντι στην εργατική τάξη», τόνισε.

Αναφερόμενος στην απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για τους εργαζόμενους του κλάδου στις 29 Μάρτη, με αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, υπογράμμισε πως συνεχίζονται οι περιοδείες, οι εξορμήσεις και οι συζητήσεις στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, ώστε να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα. «Ηρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας, χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα εργοστάσιο», τόνισε ο Μ. Καραντούσας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει η απεργία υπόθεση των σωματείων και των εργαζομένων.

Κοινός ο εχθρός όλων των εργατών

Χαιρετισμό στους χιλιάδες οικοδόμους και εργαζόμενους στις Κατασκευές που νέκρωσαν την περασμένη Τετάρτη, μέρα πανοικοδομικής απεργίας, τα εργοτάξια και τα γιαπιά, απηύθυνε ο Γιάννης Αναγνώστου, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Υπογράμμισε ότι η πραγματικότητα στον κλάδο των Κατασκευών διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για το «τέλος των μνημονίων» και τη «δίκαιη» ανάπτυξη. «Ενώ πολύ μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ανακαινίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Συγγρού, των νότιων προαστίων, ενώ εκατοντάδες μικρά και μεγάλα εργοτάξια ξεπηδούν, κατασκευάζονται γήπεδα, μεγάλα εμπορικά καταστήματα κ.ά., η πλειοψηφία των ημερομισθίων κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ, η τζάμπα υπερωριακή εργασία οργιάζει, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει, ενώ μόνο το τελευταίο 15ήμερο είχαμε δύο νεκρούς συναδέλφους σε χώρους δουλειάς», είπε χαρακτηριστικά.

Συνόψισε τη δράση του Συνδικάτου και τα αποτελέσματα που έχει ήδη μετρήσει, βάζοντας «φρένο» στα σχέδια της εργοδοσίας για δουλειά ήλιο με ήλιο, αποσπώντας αυξήσεις για τους εργαζόμενους στην κατασκευαστική εταιρεία «Ακτωρ», ενώ πρόσθεσε πως ο αγώνας συνεχίζεται με τη διεκδίκηση της υπογραφής εργοταξιακών συμβάσεων. «Ολα αυτά έχουν πάντα ως κύριο στόχο την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις», υπογράμμισε.

«Παλεύουμε όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα μισθολογικά και ασφαλιστικά συμφέροντά μας, αλλά για να προστατεύσουμε και να υπερασπίσουμε το σύνολο της ζωής μας από κινδύνους που πολλαπλασιάζονται», τόνισε ο Γ. Αναγνώστου. Με αφορμή το νέο ναυάγιο και τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αγαθονήσι, επισήμανε την ανάγκη να μετατραπεί η οργή και η θλίψη των εργαζομένων «σε οργανωμένο αγώνα κατά των αιτιών που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, σε αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, κόντρα στα μονοπώλια και τους ανταγωνισμούς τους, κόντρα στα αιματοβαμμένα σχέδια του ΝΑΤΟ, κόντρα στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες της Τουρκίας και των γειτονικών χωρών. Ούτε εμείς, ούτε οι εργάτες στην Τουρκία έχουμε συμφέρον από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που γεννάνε πολέμους και συγκρούσεις. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα από την εκμετάλλευση του ιδρώτα μας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που με τη ρητορική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" επιδιώκει την αναβάθμιση των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, συνολικά του κεφαλαίου, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Ο αντίπαλός μας είναι ίδιος, το κεφάλαιο, που τσακίζει τη ζωή μας και στον πόλεμο και στην ειρήνη».

Πιο δυνατοί συνεχίζουμε τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις

Στη δράση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για τις Συλλογικές Συμβάσεις, η οποία κλιμακώθηκε την Πέμπτη 15/3 με απεργία στα θέατρα των μεγάλων επιχειρηματιών στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αντωνιάδης, μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

«Δεν έγιναν εμπόδιο στη δουλειά μας η απογοήτευση και η λογική τού "τίποτα δε γίνεται", που συναντήσαμε στην αρχή από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων», τόνισε και περιέγραψε την επίμονη δράση που προηγήθηκε της απεργίας: «Με όσες δυνάμεις είχαμε μέσα στα θέατρα, για μήνες τα πολιορκούσαμε, συζητάγαμε με τους εργαζόμενους ηθοποιούς. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, ενώ απευθυνθήκαμε και στους τεχνικούς των θεάτρων, ανεξάρτητα από το αν το σωματείο τους δεν κινούνταν στην κατεύθυνση της διεκδίκησης και η Ομοσπονδία, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, αρνήθηκε να τους καλύψει. Κάναμε πρωταγωνιστές τα δίκαια αιτήματα για πληρωμένες πρόβες, για δίμηνη εγγυημένη σεζόν, για αμοιβές που να μπορούν να μας ζήσουν, κόντρα στην πληρωμή με ωρομίσθιο. Βρήκαμε σε κάθε θέατρο αυτούς που δεν συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση, αυτούς που ένιωθαν ότι κάτι πρέπει να γίνει».

Καρπός της δράσης αυτής ήταν η απόφαση για κήρυξη απεργίας, μια μάχη που δόθηκε με επιτυχία. Οπως σημείωσε, το αποτέλεσμα ήταν να απεργήσουν μια σειρά κεντρικά θέατρα, ακόμα και θέατρα στα οποία το Σωματείο δεν έχει δυνάμεις, να αγκαλιάσει η αντιπαράθεση «και τους σπουδαστές δραματικών σχολών, αρκετοί από τους οποίους συμμετείχαν και στην απεργιακή κινητοποίηση».

«Σήμερα νιώθουμε πιο δυνατοί για τη συνέχεια, γιατί έχουμε βάλει στο επίκεντρο της συζήτησης στα θέατρα την ανάγκη για υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε πιο δυνατοί, γιατί έχουμε διαμορφώσει ισχυρότερους δεσμούς με πολλούς εργαζόμενους στο χώρο. Μετράμε δίπλα μας συναδέλφους που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση. Νιώθουμε πιο δυνατοί, γιατί είμαστε ανάμεσα σε όλα αυτά τα σωματεία, που σήμερα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης μας για ΣΣΕ», κατέληξε ο Δ. Αντωνιάδης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αν ήθελε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, με επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα».

Μηνύματα διεθνούς αλληλεγγύης

Μήνυμα αλληλεγγύης στην κινητοποίηση έστειλαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της, υπογραμμίζοντας ότι στις σημερινές συνθήκες «η ταξική αλληλεγγύη με τους αγώνες της εργατικής τάξης κατά των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο είναι σημαντικότερη από ποτέ».

Επίσης, την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα των συνδικάτων και των Ομοσπονδιών για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εξέφρασαν με μηνύματά τους η Ομοσπονδία Θεάματος, Ακροάματος, Μουσικών Πορτογαλίας (SENA-EST) και η Συνομοσπονδία Ζαναρτού από το Καζακστάν.

Από τη μεριά του, το ΠΑΜΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στη Χημική Βιομηχανία και το Σιδηρόδρομο της Γαλλίας, που ετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ