ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 89-80
Η γνωστή «πληγή» της Μόσχας

Τη δυσμενή του παράδοση στη Μόσχα συνέχισε χτες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν έχουν σημειώσει νίκη στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και δέκα χρόνια, ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ με 89-80 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ θεωρητικά κινδυνεύουν μέχρι και να μείνουν εκτός τετράδας. Βάσει προγράμματος, πάντως, εξακολουθούν να κρατάνε στα χέρια τους την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, καθώς έχουν να δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας (με αντιπάλους Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας) και έναν εκτός (με αντίπαλο τη Μάλαγα). Οσο για την ΤΣΣΚΑ, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Στον χτεσινό αγώνα ο Ολυμπιακός, που είχε απόντες τους Μάντζαρη και Παπανικολάου, διεκδίκησε τη νίκη με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη, αλλά στην επανάληψη και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο έδειξε να μην διαθέτει τις απαντήσεις στο ρυθμό των γηπεδούχων. Η ελληνική ομάδα είχε τα «ηνία» του αγώνα στο 1ο δεκάλεπτο (11-18, 23-26), ενώ στη συνέχεια, παρά την ανάκαμψη της ΤΣΣΚΑ με μπροστάρη τον Ντε Κολό, παρέμεινε κοντά στο σκορ μέχρι και λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου (44-40 ημίχρονο, 56-53 στο 25', 62-60). Κάπου εκεί όμως η ρωσική ομάδα απέκτησε διαφορά 7 πόντων (69-62), την οποία διεύρυνε στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου (81-68 στο 34'), θέτοντας τις βάσεις για την τελική της επικράτηση, την ώρα που ο Ολυμπιακός ακολουθούσε το ρυθμό της.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 25 (4 τρίποντα), Ραντ, Φριτζόν, Βέστερμαν, Αντόνοφ 5 (1), Ροντρίγκεθ 13 (1), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 12 (6 ριμπάουντ), Χίγκινς 14 (1 τρίποντο), Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 7, Χάντερ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 3, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 17, Μιλουτίνοφ 10, Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί 3, Πρίντεζης 24 (1), Ρόμπερτς 9, Γουίλτζερ, Τόμπσον 5 (1).

Παρά τις προσπάθειες του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός και πάλι δεν απέφυγε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα

Eurokinissi Sports

Παρά τις προσπάθειες του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός και πάλι δεν απέφυγε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα
ΜΑΚΑΜΠΙ - ΠΑΟ
Δοκιμασία τετράδας στο Τελ Αβίβ

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Μάλαγα και Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο τη Μακάμπι (21.00 - Novasports 2) για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Απαλλαγμένοι από το άγχος της πρόκρισης στα προημιτελικά, οι «πράσινοι» προσανατολίζονται πλέον στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα και του πλεονεκτήματος έδρας, στόχος που έχει καταστεί εφικτός από κάποια ευνοϊκά για τον Παναθηναϊκό πρόσφατα αποτελέσματα, όπως την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βαλένθια. Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αυτήν την αγωνιστική, καθώς οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού για την 4η θέση και ισόβαθμοί του αυτήν τη στιγμή, Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας, κοντράρονται μεταξύ τους. Η κατάσταση αυτή καθιστά τον αποψινό αγώνα στο Ισραήλ πολύ σημαντικό για την ελληνική ομάδα, που θέλει μόνο τη νίκη.

Στους στόχους του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια εστίασε και ο τεχνικός του, Τσάβι Πασκουάλ, αφού πρώτα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση της πρόκρισης. Τόνισε την ανάγκη η βελτίωση που δείχνει η ομάδα το τελευταίο διάστημα να συνεχιστεί και στα κρίσιμα παιχνίδια που απομένουν, και στο τέλος να γίνει ο απολογισμός. Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα χρόνο να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης, αφού διάφορα ζητήματα, όπως οι προσθήκες των Τζέιμς και Πέιν και οι τραυματισμοί παικτών (Λοτζέσκι - Παππάς), πήγαν πίσω το θέμα της εύρεσης «χημείας».

Ειδικά για τον αποψινό αγώνα, ο Καταλανός κόουτς ανέφερε πως πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο που θα προσεγγίσει το παιχνίδι η ομάδα του, ενώ στάθηκε και στην προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Μακάμπι ως ομάδα, όπως η ταχύτητα του ρυθμού και τα καλά ποσοστά στα ριμπάουντ.

  • Αλλοι αποψινοί αγώνες: Ερυθρός Αστέρας - Φενερμπαχτσέ (20.00 - Novasports 4), Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.45 - Novasports 1), Μιλάνο - Βαλένθια (21.45 - Novasports 3).
SUPER LEAGUE
Αίτημα στην ΕΠΟ για παράταση στις άδειες

Παράταση 15 ημερών στην προθεσμία για την αδειοδότηση των ΠΑΕ ζήτησε χτες η Super League από την ΕΠΟ, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν οι δυο πλευρές. Οπως ειπώθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας, το αίτημα θα εξεταστεί τις προσεχείς μέρες και αν γίνει δεκτό, η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που έχει δοθεί στις ομάδες για τη συμπλήρωση του φακέλου δεν θα είναι η 31η Μάρτη, αλλά η 15η Απρίλη. Η Λίγκα φέρεται να ζήτησε την παράταση προκειμένου οι ΠΑΕ που έχουν ανοιχτά οικονομικά ζητήματα να έχουν περισσότερο χρόνο να ετοιμάσουν τους φακέλους, ώστε να πάρουν άδεια για την επόμενη σεζόν. Θυμίζουμε ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια, υποβιβάζεται.

«Οχι» της ΕΠΟ στον ΠΑΟ για «περίοδο χάριτος»

Την αρνητική απάντηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο αίτημα να δοθεί περίοδος χάριτος στις ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εισέπραξε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί εκτάκτως στον κανονισμό αδειοδότησης των ΠΑΕ η παράγραφος 5 του άρθρου 57 του αντίστοιχου κανονισμού της UEFA, που κάνει λόγο για «περίοδο χάριτος» 3 ετών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν «ειδικές συνθήκες», κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων. Από πλευράς Ομοσπονδίας, όμως, ξεκαθαρίστηκε πως δεν συντρέχουν λόγοι να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο άρθρο στον φετινό κανονισμό αδειοδότησης. Ετσι, και με δεδομένο ότι παραμένει άγνωστο αν η ΕΠΟ δεχτεί το αίτημα της Super League για παράταση στις ημερομηνίες αδειοδότησης, τα περιθώρια στενεύουν για τον Παναθηναϊκό.

  • Πάντως οι «πράσινοι» πήραν μια μικρή «ανάσα» σε μία από τις υποθέσεις οφειλών σε πρώην παίκτες τους, αφού αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες εκδίκαση για τα οφειλόμενα στον Ράσμους Τελάντερ. Ο Δανός παίκτης έλαβε κάποια χρήματα από τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να συναινέσει στην αναβολή της υπόθεσης. Αναβολή υπήρξε και στην εκδίκαση για την ενεργοποίηση των ποινών που έχουν επιβληθεί στο «Τριφύλλι» για τα οφειλόμενα στον Μίκαελ Εσσιέν.
ΒΟΛΕΪ
«Ερυθρόλευκοι» τελικοί για άνδρες και γυναίκες

Σπουδαία διπλή επιτυχία πανηγύρισε χτες το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, με τις προκρίσεις τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας στους τελικούς των αντίστοιχων διοργανώσεων του Challenge Cup, μετά τους επαναληπτικούς ημιτελικούς αγώνες.

Επιστροφή μετά από 13 χρόνια

Η ανδρική ομάδα επέστρεψε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια (όταν και είχε κατακτήσει το Τοp Teams Cup), καθώς στο κλειστό του Ρέντη επικράτησε εκ νέου της ρωσικής Σουργκούτ με 3-0 σετ, στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός, που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στη Ρωσία, «καθάρισε» οριστικά την υπόθεση πρόκριση όταν έκανε το 2-0 στα σετ (25-22, 25-17), παίρνοντας αυτό που ήθελε, ό,τι και να γινόταν στην εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με τους ίδιους ρυθμούς, κατακτώντας και το 3ο σετ (25-21) και παίρνοντας τη νίκη. Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ιταλική Ραβένα.

Δεύτερη ευκαιρία για τρόπαιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Challenge Cup η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, έπειτα από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Κράσνονταρ της Ρωσίας επί της τοπικής Ντιναμό με 3-0 σετ (20-25, 15-25, 13-25). Στο πρώτο ματς στου Ρέντη οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με το σαφώς πιο ρευστό 3-2 και χρειάζονταν και χτες τη νίκη προκειμένου να προκριθούν, όπως και έκαναν. Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπούρσα - Ναντ, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα, χάρη στη νίκη της με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που είχε στερήσει το τρόπαιο πέρυσι από τον Ολυμπιακό.

BASKET LEAGUE
Ο Ζάρας «καθάρισε» το ντέρμπι

Σε ένα ντέρμπι «βγαλμένο από τα παλιά», θυμίζοντας τις μάχες των δύο ομάδων για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αρη στο «Nick Gallis» με 66-65, σε εξ αναβολής αγώνα για τη 18η αγωνιστική της Basket League. Eτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά», που έφτασε τους 30 βαθμούς (6ος), διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Αντίθετα, η νέα ήττα «βυθίζει» ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία τον Αρη (11ος με 26 β.), με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι πλέον ορατός.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τους δύο αντιπάλους να διεκδικούν εξίσου τη νίκη και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τη νίκη στον ΠΑΟΚ έδωσαν δύο εύστοχα τρίποντα του Θοδωρή Ζάρα, με τον Αρη, που προηγήθηκε με +2 (65-63), να χάνει στο ίδιο διάστημα καθοριστικά ριμπάουντ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ