Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
«Ερυθρόλευκοι» τελικοί για άνδρες και γυναίκες

Σπουδαία διπλή επιτυχία πανηγύρισε χτες το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, με τις προκρίσεις τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας ομάδας στους τελικούς των αντίστοιχων διοργανώσεων του Challenge Cup, μετά τους επαναληπτικούς ημιτελικούς αγώνες.

Επιστροφή μετά από 13 χρόνια

Η ανδρική ομάδα επέστρεψε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια (όταν και είχε κατακτήσει το Τοp Teams Cup), καθώς στο κλειστό του Ρέντη επικράτησε εκ νέου της ρωσικής Σουργκούτ με 3-0 σετ, στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός, που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στη Ρωσία, «καθάρισε» οριστικά την υπόθεση πρόκριση όταν έκανε το 2-0 στα σετ (25-22, 25-17), παίρνοντας αυτό που ήθελε, ό,τι και να γινόταν στην εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με τους ίδιους ρυθμούς, κατακτώντας και το 3ο σετ (25-21) και παίρνοντας τη νίκη. Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ιταλική Ραβένα.

Δεύτερη ευκαιρία για τρόπαιο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Challenge Cup η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, έπειτα από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Κράσνονταρ της Ρωσίας επί της τοπικής Ντιναμό με 3-0 σετ (20-25, 15-25, 13-25). Στο πρώτο ματς στου Ρέντη οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με το σαφώς πιο ρευστό 3-2 και χρειάζονταν και χτες τη νίκη προκειμένου να προκριθούν, όπως και έκαναν. Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπούρσα - Ναντ, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα, χάρη στη νίκη της με 3-0 στον πρώτο αγώνα. Η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που είχε στερήσει το τρόπαιο πέρυσι από τον Ολυμπιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ