ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Απεργούμε σήμερα - οργανώνουμε τον αγώνα αύριο

Σήμερα η εργαζόμενη Ελλάδα είναι στους δρόμους και στις πλατείες. Σήμερα η Ελλάδα της δουλιάς παλεύει και γι' αυτό ελπίζει. Σήμερα εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι απαντάνε στην εγκληματική πρόκληση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Σήμερα απεργούμε άπαντες. Απεργούμε για τη δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, για την Υγεία και την Πρόνοια. Σήμερα με μια φωνή η εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα απαιτούν: Πάρτε πίσω τα εγκληματικά μέτρα. Αγωνίζονται όχι μόνο να περισώσουν αλλά και διεκδικούν νέα δικαιώματα, για να κάνουν τη ζωή τους ανθρώπινη και αξιοπρεπή.

Η καθολική συμμετοχή στη σημερινή απεργία δεν περιορίζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μαζί με τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν εργάζονται και οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι ηθοποιοί, οι μουσικοί. Χαρακτηριστικό του εύρους της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι και το γεγονός, ότι και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ενώσεις συμπαρατάσσονται στον κοινό αγώνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα δε θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, τα βενζινάδικα, οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα. Με απόφασή της η παράταξη της ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και καλεί τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και μικρέμπορους να κλείσουν για 3 ώρες τα μαγαζιά και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Ακόμα απεργούν οι δικαστικοί επιμελητές και οι πυροσβέστες του Νομού Αττικής.

Σήμερα η κυβέρνηση και τ' αφεντικά της θα πνιγούν στο ποτάμι της λαϊκής οργής. Το επιβεβαιώνουν τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα. Το διακηρύσσουν οι αποφάσεις χιλιάδων σωματείων. Το φωνάζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι εργαζόμενες μητέρες, η γενιά του ΕΚΑΣ, η γενιά που πλήρωσε και έχτισε την Κοινωνική Ασφάλιση. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το ποτάμι. Ούτε οι ελιγμοί της κυβέρνησης με τους «μηδενικούς διαλόγους», ούτε τα κόλπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναφανδόν στηρίζει την κυβέρνηση.

Αρκεί οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στις παγίδες που στήνει το Μαξίμου. Αρκεί να μείνουν σταθεροί στη θέση τους «κανένας διάλογος», «πάρτε πίσω τα μέτρα». Αρκεί να μείνουν ενωμένοι κάτω από τα λάβαρα των ταξικών δυνάμεων. Φτάνει να πάνε τον αγώνα αυτό μέχρι το τέλος. Με όπλο τους τα ταξικά αιτήματα του ΠΑΜΕ, με κριτήριο τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα, να δώσουν τη μάχη και αύριο, την Πρωτομαγιά και ακόμα πιο πέρα. Αλλωστε, ακόμα και αν η κυβέρνηση αναγκαστεί ν' αποσύρει τα σημερινά μέτρα ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει. Γιατί οι επιδιώξεις κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και εργοδοσίας δεν αποσύρονται.

Ολα δείχνουν ότι η σύγκρουση έχει φτάσει σε αποφασιστική στιγμή. Κριτήριο για την επιτυχία της απεργίας δεν μπορεί να είναι πια οι απαιτήσεις του χτες. Κριτήριο είναι οι προϋποθέσεις που δημιουργεί η σημερινή απεργία, για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης. Τώρα όλοι θα κριθούν με τις ανάγκες του αύριο. Ο πήχης ανεβαίνει, δημιουργούνται νέα δεδομένα, νέες προκλήσεις και πρέπει όλοι ν' ανταποκριθούμε.

Ηδη, η αγωνιστική πρόταση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκει ανταπόκριση. Ομοσπονδίες και σωματεία παίρνουν αποφάσεις για νέα απεργία στις αρχές του Μάη ή ζητάνε τη σύγκληση των οργάνων της ΓΣΕΕ για να πάρουν τέτοια απόφαση. Με επόμενο σταθμό, την απεργία της Πρωτομαγιάς, με ξεκάθαρο αίτημα την κλιμάκωση της αντίστασης, πάμε αποφασισμένοι...

Οι συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Πειραιάς: Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 9.30 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση.

Θεσσαλονίκη: Στις 10 το πρωί από το Αγαλμα του Βενιζέλου θα ξεκινήσει η μεγάλη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην Αλεξανδρούπολη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.30πμ έξω από το Δημαρχείο. Συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) της πόλης.

Στην Ορεστιάδα απεργιακή συγκέντρωση στις 9πμ στο ΕΚ.

Στην Κομοτηνή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.30πμ στην αρχή του Πεζόδρομου της Βενιζέλου. Συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στην Ξάνθη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10πμ στο πάρκο μπροστά από το διοικητήριο. Συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στη Δράμα προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καβάλα απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στο ΕΚ.

Στην Κοζάνη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30πμ μπροστά από το ΕΚ. Συγκέντρωση στις 11πμ στην κεντρική πλατεία.

Στην Πτολεμαΐδα απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στην κεντρική πλατεία.

Στην Καστοριά προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10πμ. Συγκέντρωση στις 10.30πμ στην πλατεία Καραβαγγέλη.

Στη Φλώρινα η συγκέντρωση διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό στις 10πμ στην πλατεία της πόλης.

Στα Γρεβενά συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στο Κιλκίς συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στην Κατερίνη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10πμ στο Συντριβάνι και συγκέντρωση στις 10.30πμ στο ΕΚ.

Στις Σέρρες προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9πμ στην πλατεία Ελευθερίας. Συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στην Εδεσσα συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στα Γιαννιτσά συγκέντρωση στις 11 πμ στο ΕΚ.

Στη Χαλκιδική συγκέντρωση στις 11πμ στο Στρατώνι.

Στη Βέροια συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στη Νάουσα συγκέντρωση στις 10πμ στο ΕΚ.

Στην Αλεξάνδρια Ημαθίας η συγκέντρωση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου Οικοδόμων, στις 10πμ.

Λάρισα: Σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Βόλος: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας για την κεντρική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τρίκαλα: Συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Φωκίδα: Το Εργατικό Κέντρο του νομού καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο κτίριο του ΕΚ.

Χαλκίδα: Η διευρυμένη επιτροπή αγώνα φορέων και συνδικαλιστών καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Αλιβέρι: Το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου και το σωματείο της ΒΙΟΜΕΚ καλούν σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Λαμία: Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία λαού για την κεντρική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας στις 10 το πρωί.

Λιβαδειά: Σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί καλεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έξω από το κτίριό του.

Θήβα: Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Πάτρα: Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 9.30 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για την κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 το πρωί.

Αίγιο: Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας στις 11 το πρωί διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο.

Πύργος: Σε συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στις 9.30 το πρωί καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και η Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση.

Αμαλιάδα: Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Καλαμάτα: Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη στις 9.30 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για την κεντρική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 10 το πρωί.

Σπάρτη: Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών και Σωματείων.

Τρίπολη: Σε προσυγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών και Σωματείων για την κεντρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί.

Κόρινθος: Σε προσυγκέντρωση στα Περιβολάκια στις 9.30 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για την κεντρική συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 10 το πρωί.

Ναύπλιο: Σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ναυπλίου στις 10 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Γιάννενα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ) στις 10 το πρωί.

Αρτα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 9.30 το πρωί.

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Πρέβεζα: Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο Φόρο, στις 9.30 το πρωί.

Αγρίνιο: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Μυτιλήνη: Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Λήμνος: Συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας στις 10.30 το πρωί διοργανώνουν το παράρτημα του ΕΚ Μυτιλήνης και το τοπικό νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Κέρκυρα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 11 το πρωί.

Κεφαλονιά: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Λευκάδα: Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία του Αγίου Μηνά, στις 9.30 το πρωί.

Ζάκυνθος: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Ηράκλειο: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί διοργανώνουν το ΕΚ, η Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση και το τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ.

Χανιά: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί διοργανώνουν το ΕΚ, η Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση και το τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ.

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί, διοργανώνουν το ΕΚ και η Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση και το τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ.

Αγιος Νικόλαος: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί διοργανώνουν το ΕΚ, η επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση και το τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ.

Ιεράπετρα: Σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στις 9.30 το πρωί καλούν οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων της περιοχής.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα αγώνα

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), στην οποία επισημαίνει: «Η ΠΑΣΥ χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν πλήττει μόνο τους εργατοϋπαλλήλους, αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα και δεν περιορίζεται μόνο στο συνταξιοδοτικό, αλλά επεκτείνεται και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην κοινωνική πρόνοια.

Σαν "πιλότο" για τις αντιλαϊκές αλλαγές που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση στους εργατοϋπαλλήλους, χρησιμοποιεί τις αλλαγές που έκανε πριν τρία χρόνια στο συνταξιοδοτικό σύστημα των αγροτών.

Πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση με νόμο καθόρισε το 65ο έτος σαν όριο συνταξιοδότησης των αγροτών και των αγροτισσών, παρά το γεγονός ότι η δουλιά τους είναι σκληρή και πολλές φορές ανθυγιεινή. Σήμερα η κυβέρνηση αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης των εργατοϋπαλλήλων στα 65 χρόνια.

Πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση θεσμοθέτησε για τους αγρότες και τις αγρότισσες την 47ετία σαν προϋπόθεση για την καταβολή ανώτερης σύνταξης. Σήμερα καταργεί την 35ετία των εργατοϋπαλλήλων και την αντικαθιστά με την 40ετία.

Πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση κατήργησε σταδιακά την προνοιακή σύνταξη των αγροτών, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συντάξεις παρά το γεγονός ότι διπλασιάστηκαν οι εισφορές. Σήμερα καταργεί το προνοιακό κομμάτι της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ και την περιορίζει στο οργανικό κομμάτι για όσους συνταξιούχους έχουν εξωσυνταξιοδοτικό εισόδημα, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί ο θεσμός της κατώτερης σύνταξης.

Πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση κατήργησε την υποχρεωτική ασφάλιση των αγροτισσών, με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότισσες να μην έχουν αυτοτελή ασφάλιση. Σήμερα καταργεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες γυναίκες, αλλά "κόπτεται" για το δημογραφικό.

Πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση κατήργησε τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αγροτών και επέβαλε εισφορές στους συνταξιούχους, αλλά και στους εν ενεργεία αγρότες. Σήμερα με νόμο για την υγεία συρρικνώνει, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" η κυβέρνηση "βομβαρδίζει" με τα ίδια αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα το ένα μετά το άλλο όλα τα λαϊκά στρώματα, επειδή θέλει να υπονομεύσει και να καταργήσει το δημόσιο σύστημα ασφάλισης και να το μετατρέψει σε αντικείμενο κερδοσκοπίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Γι' αυτό η απάντηση σε αυτή την αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική θα πρέπει να είναι ενιαία και αποφασιστική. Ολα μαζί τα λαϊκά στρώματα, μικρομεσαίοι αγρότες, εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και συνταξιούχοι μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε τους βασικούς άξονες περίθαλψης, σύνταξης και πρόνοιας, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

  • Δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη και αναβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό.
  • Γενναία αύξηση των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας.
  • Δημόσιο σύστημα ασφάλισης, που θα αποτελείται από τα βασικά ταμεία (εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών) και θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συντάξεις, που για τους αγρότες θα εκφράζονται:

- Με σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

- Με αυτοτελή ασφάλιση και σύνταξη όλων των αγροτισσών.

- Με αγροτική σύνταξη ίση με την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ.

- Με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των αγροτών».

Πούλμαν για την απεργία

Για τη μεταφορά των απεργών στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ναυλωθεί πούλμαν, που θα ξεκινούν στις 9 το πρωί από τα παρακάτω σημεία:

ΔΑΦΝΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ (Αφετηρία λεωφορείων).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ (Αφετηρία λεωφορείων).

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Εμπορικό Κέντρο ΙΩΝΙΑ - ΣΕΝΤΕΡ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ.

ΝΕΑΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΝΙΚΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΙΛΙΟΝ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΜΕΝΙΔΙ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΖΕΦΕΙΡΙ: ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.

Επίσης πούλμαν για τη μεταφορά στην απεργία δρομολογούν κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, αλλά και μαζικοί φορείς περιοχών.

Η ΚΟΒ Χολαργού θα έχει πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από την πλατεία Κύπρου με διαδοχικές στάσεις στις 8.45 στο τέρμα λεωφορείων Χολαργού, στις 9.00 στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και στις 9.15 στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι μαζικοί φορείς Νέας Σμύρνης βάζουν πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την οδό Ελευθέριου Βενιζέλου 53, μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Περιστερίου ΙΚΑ - ΤΕΒΕ βάζουν πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση στην Κάνιγγος, που θα ξεκινήσουν από την πλατεία Δημαρχίας στις 9 π.μ.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας βάζει πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση στην Κάνιγγος, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Δαβάκη στις 9.15 π.μ.

Οι συνταξιούχοι στη Δάφνη βάζουν πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση στην Κάνιγγος, που θα ξεκινήσει από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 25 (γραφεία ΠΕΑΕΑ) στις 9 π.μ.

Οι μαζικοί φορείς και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πετρούπολης, Ιλιον, Αγίων Αναργύρων και Καματερού βάζουν πούλμαν για την κεντρική προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος. Τα πούλμαν θα φύγουν στις 9 το πρωί, από το δημαρχείο Πετρούπολης, την κεντρική πλατεία του Ιλιον, την κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων και από το Δημαρχείο Καματερού.

Ο σύλλογοςεκπαιδευτικώνπρωτοβάθμιαςεκπαίδευσηςΠεριστερίου «ΕΛΛΗΑΛΕΞΙΟΥ» βάζει πούλμαν που θα αναχωρήσει από την πλατεία Δημαρχείου στις 9.30 το πρωί.

Στην Αθήνα

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί, θα γίνει η κεντρική προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία. Οι κλαδικές προσυγκεντρώσεις που έχουν καθοριστεί για την κεντρική είναι στις 9.30 το πρωί:

Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, συνταξιούχοι.

Πλατεία Ομονοίας: ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Δημόσιοι Υπάλληλοι, ΕΒΕ, Παιδεία, Υγεία, Α` Περιφέρεια και εργαζόμενοι Νότιων Συνοικιών.

Πλατεία Βάθης: Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα, ΟΤΑ και Εργαζόμενοι Δυτικών Συνοικιών.

Προπύλαια: Εμποροϋπάλληλοι και Εργαζόμενοι Ανατολικών Συνοικιών.

Τα συνθήματα
  • Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση.
  • Μέτωπο αγώνα πανελλαδικό, κόντρα στην κυβέρνηση και το συμβιβασμό.
  • Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί.
  • Αυτά τα μέτρα τα αντιλαϊκά με μέτωπο κι αγώνα θα μείνουν στα χαρτιά.
  • Ενα δρόμο έχουμε, μια επιλογή όχι στη συναίνεση και την υποταγή.
  • Ασφάλιση δημόσια και κοινωνική, κόντρα στη λιτότητα και την υποταγή.
  • Τα ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες.
  • Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά.
  • Να κλιμακωθεί τώρα ο αγώνας.
  • Ο διάλογος είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
  • Κλιμάκωση και αγώνας πανεργατικός θα 'ναι η απάντηση από εδώ και μπρος.
Ακίνητη η «κίνηση»

Παραλύουν σήμερα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική και όλη την Ελλάδα σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων σ' αυτά με αποφάσεις τους συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία.

Αστικές συγκοινωνίες: Ακινητοποιημένα θα μείνουν στα γκαράζ τα μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, μετρό και πράσινα λεωφορεία.

ΟΣΕ: Χειρόφρενο τραβούν τα τρένα και θα γίνουν μόνο περιορισμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

«Ολυμπιακή Αεροπορία»: Στο έδαφος θα παραμείνουν τα αεροπλάνα της και θα γίνει μόνο μία πτήση ανά προορισμό. Κανένα αεροπλάνο δε θα πετάξει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

Πλοία: Δεμένα στα λιμάνια και στα πορθμεία θα μείνουν όλα τα πλοία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δυναμικό συλλαλητήριο

Δυναμική συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και των σαρωτικών αλλαγών που προωθεί στην κοινωνική ασφάλιση και πορεία στην Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης, πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι.

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ηρακλείου για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν στις 6 μ.μ. προσυγκέντρωση στη γέφυρα «Πόρτα», ενώ στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής αντιασφαλιστικής λαίλαπας κατευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, το οποίο είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. Εκεί οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν την αδρανή στάση που έχει τηρήσει η ηγεσία του ΕΚ Ηρακλείου. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Ηρακλείου. Εκεί δημιουργήθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία επιχείρησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να μπουν στην Περιφέρεια προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη. Τελικά, ομάδα των διαδηλωτών μπήκε στο κτίριο και ανάρτησε πανό στο μπαλκόνι της Περιφέρειας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ