Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Απεργούμε σήμερα - οργανώνουμε τον αγώνα αύριο

Σήμερα η εργαζόμενη Ελλάδα είναι στους δρόμους και στις πλατείες. Σήμερα η Ελλάδα της δουλιάς παλεύει και γι' αυτό ελπίζει. Σήμερα εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι απαντάνε στην εγκληματική πρόκληση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Σήμερα απεργούμε άπαντες. Απεργούμε για τη δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, για την Υγεία και την Πρόνοια. Σήμερα με μια φωνή η εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα απαιτούν: Πάρτε πίσω τα εγκληματικά μέτρα. Αγωνίζονται όχι μόνο να περισώσουν αλλά και διεκδικούν νέα δικαιώματα, για να κάνουν τη ζωή τους ανθρώπινη και αξιοπρεπή.

Η καθολική συμμετοχή στη σημερινή απεργία δεν περιορίζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μαζί με τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν εργάζονται και οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι ηθοποιοί, οι μουσικοί. Χαρακτηριστικό του εύρους της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι και το γεγονός, ότι και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ενώσεις συμπαρατάσσονται στον κοινό αγώνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα δε θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, τα βενζινάδικα, οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα. Με απόφασή της η παράταξη της ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και καλεί τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και μικρέμπορους να κλείσουν για 3 ώρες τα μαγαζιά και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Ακόμα απεργούν οι δικαστικοί επιμελητές και οι πυροσβέστες του Νομού Αττικής.

Σήμερα η κυβέρνηση και τ' αφεντικά της θα πνιγούν στο ποτάμι της λαϊκής οργής. Το επιβεβαιώνουν τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα. Το διακηρύσσουν οι αποφάσεις χιλιάδων σωματείων. Το φωνάζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι εργαζόμενες μητέρες, η γενιά του ΕΚΑΣ, η γενιά που πλήρωσε και έχτισε την Κοινωνική Ασφάλιση. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το ποτάμι. Ούτε οι ελιγμοί της κυβέρνησης με τους «μηδενικούς διαλόγους», ούτε τα κόλπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναφανδόν στηρίζει την κυβέρνηση.

Αρκεί οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στις παγίδες που στήνει το Μαξίμου. Αρκεί να μείνουν σταθεροί στη θέση τους «κανένας διάλογος», «πάρτε πίσω τα μέτρα». Αρκεί να μείνουν ενωμένοι κάτω από τα λάβαρα των ταξικών δυνάμεων. Φτάνει να πάνε τον αγώνα αυτό μέχρι το τέλος. Με όπλο τους τα ταξικά αιτήματα του ΠΑΜΕ, με κριτήριο τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα, να δώσουν τη μάχη και αύριο, την Πρωτομαγιά και ακόμα πιο πέρα. Αλλωστε, ακόμα και αν η κυβέρνηση αναγκαστεί ν' αποσύρει τα σημερινά μέτρα ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει. Γιατί οι επιδιώξεις κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και εργοδοσίας δεν αποσύρονται.

Ολα δείχνουν ότι η σύγκρουση έχει φτάσει σε αποφασιστική στιγμή. Κριτήριο για την επιτυχία της απεργίας δεν μπορεί να είναι πια οι απαιτήσεις του χτες. Κριτήριο είναι οι προϋποθέσεις που δημιουργεί η σημερινή απεργία, για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης. Τώρα όλοι θα κριθούν με τις ανάγκες του αύριο. Ο πήχης ανεβαίνει, δημιουργούνται νέα δεδομένα, νέες προκλήσεις και πρέπει όλοι ν' ανταποκριθούμε.

Ηδη, η αγωνιστική πρόταση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκει ανταπόκριση. Ομοσπονδίες και σωματεία παίρνουν αποφάσεις για νέα απεργία στις αρχές του Μάη ή ζητάνε τη σύγκληση των οργάνων της ΓΣΕΕ για να πάρουν τέτοια απόφαση. Με επόμενο σταθμό, την απεργία της Πρωτομαγιάς, με ξεκάθαρο αίτημα την κλιμάκωση της αντίστασης, πάμε αποφασισμένοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ