Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ιδιο «νόμισμα» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποτελούν συνέχεια των νόμων της ΝΔ, στοιχεία από το Συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ

Την ουσιαστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αν υλοποιηθούν τα εξαγγελλόμενα κυβερνητικά μέτρα, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, που παρουσίασε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής(ΠΟΠΟΚΠ), κατά την έναρξη του 18ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της. Ακόμα δείχνουν ότι, κατά την τελευταία δεκαετία, η κατάσταση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων έχει γίνει ακόμα πιο τραγική με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ακολουθούν ταυτόσημες πολιτικές.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, τουλάχιστον 70% των συνταξιούχων ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι εισφορές των εργαζομένων και τα όρια της ηλικίας για συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί. Από τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, προκύπτει ότι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά, ενώ, αν εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, τότε οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν μέχρι και 45% (κατώτερα όρια) και οι επικουρικές μέχρι και 75%!!! Σε ό,τι αφορά τα ελλείμματα των Ταμείων, φαίνεται καθαρά ότι αυτά οφείλονται στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο το χρόνο και στην άρνηση του κράτους να καταβάλει τις εισφορές που οφείλει από την τριμερή χρηματοδότηση και οι οποίες μόνο τα τελευταία έξι χρόνια φθάνουν κοντά στα 650 δισεκατομμύρια.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους «κοινωνικός διάλογος» με όποιους όρους και αν γίνει, κάνοντας σαφές ότι το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι είναι οι ταξικοί αντίπαλοι των εργαζομένων και όχι οι κοινωνικοί τους εταίροι, όπως προσπαθούν να εμφανίζονται. Μάλιστα, τόνισε, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διάλογο και πως το μόνο που συζητά είναι με ποιους τρόπους οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν, αλλά και θα διευρύνουν τις κατακτήσεις τους. Επίσης, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει συνεχή αγώνα για να ενημερώνει τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην ανάπτυξη της κοινής δράσης εργατών, αγροτών και μικρομεσαίων.

Ο υπουργός Εργασίας Α. Γιαννίτσης στην ομιλία του, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να θολώσει τα νερά, υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις δεν είναι οριστικές και ότι «είμαστε ανοιχτοί στην κατάθεση προτάσεων», ενώ από τη ΝΔ η Μ. Γ. Κουτσίκου, στηρίζοντας την κυβέρνηση, είπε ότι πρέπει να βρεθούν οπωσδήποτε τρόποι για να ανοίξει ο διάλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ