ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
«Ο Δρόμος μας» από την Πέμπτη στους κινηματογράφους

Από αυτή την Πέμπτη, 29 Νοέμβρη, σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες ανά την Ελλάδα θα προβάλλεται το Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Ενας αιώνας συγκλονιστικής ιστορίας περνά μέσα σε 100 λεπτά μπροστά από τα μάτια του θεατή. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική συνθέτουν μια φροντισμένη παραγωγή, στην οποία συνέβαλαν εθελοντικά πάνω από εκατό συντελεστές.

Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω κινηματογράφοι:

«Studio New Star Art Cinema» στην Αθήνα, «Αττικόν» στα Χανιά, «Premiere» στη Χίο, Δημοτικός Κινηματογράφος Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, Δημοτικός Κινηματογράφος Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, «Πάνθεον» στην Πάτρα, «Πάνθεον» στη Λευκωσία (Κύπρος), Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»), «Cine Victoria» στη Λάρισα, «Cine Ορφεύς» στην Κέρκυρα, Κινηματογράφος «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη, «Δράμα» στην Ολυμπία, Δημοτικός Κινηματογράφος Γρεβενών, «Ηλύσια» στην Αλεξανδρούπολη, «City Center Cinemas» στην Καστοριά, «Κρόνιο» στις Σέρρες, «Απόλλων» στην Καβάλα, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Λήμνο, «Απόλλων» στην Κόρινθο, «Cine Center» στη Σπάρτη, «Παλλάς» στην Αρτα, «Αρίων» στη Λέσβο, «Ολύμπιον» στην Κοζάνη, «Valiaplus» στο Αργος, «Τιτίνα» στην Αίγινα, «Olympia» στη Σάμο, «Διόνυσος» στην Ορεστιάδα, Κινηματογραφική Λέσχη στην Ανδρο, «Σταρ» στη Βέροια, «Απόλλων» στο Ρέθυμνο, «Ρεξ» στον Αγιο Νικόλαο, «Φώσκολος» στη Ζάκυνθο, «Παλλάς» στη Σύρο, «Pallas 5 Cinemas Center» στη Ρόδο, «Ορφέας» στην Κω, Δημοτικός Κινηματογράφος στην Καρδίτσα, «Τηλέμαχος» στα Τρίκαλα, Κινηματογραφική Λέσχη στο Γύθειο, Γιάγτζειο - Κορδώνειο Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας και Κινηματογραφική Λέσχη Αμφισσας, «Βισέντζος Κορνάρος» στο Ηράκλειο, Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, «Cine Center» στην Καλαμάτα, Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλωνας» στο Αίγιο, Κινηματογραφική Λέσχη στην Ανδρο, Πνευματικό Κέντρο στα Ιωάννινα, «Cineville» στην Τρίπολη, «Cinema» στην Αμαλιάδα, «Ορφέας» στον Πύργο, «Αστρον» στο Κιλκίς.

  • Για ακριβείς ημερομηνίες οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους κινηματογράφους.

Διανομή «NEW STAR».

Συνεχίζεται η Εκθεση αρχειακού υλικού

Μέχρι και το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Απόφοιτοι πανεπιστημίων σοσιαλιστικών χωρών ξεναγούνται στην Εκθεση
Απόφοιτοι πανεπιστημίων σοσιαλιστικών χωρών ξεναγούνται στην Εκθεση
Το Σάββατο 1η Δεκέμβρη ολοκληρώνεται η μεγάλη Εκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ με πλούσιο αρχειακό υλικό, που λειτουργεί για τα 100χρονα του Κόμματος στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Εκατοντάδες εκθέματα, μοιρασμένα σε ενότητες της συγκλονιστικής Ιστορίας του Κόμματος, υπό τον τίτλο «Μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μάς δείχνει», περιμένουν τους επισκέπτες να τα περιεργαστούν, να εμπνευστούν αλλά και να διδαχτούν από όλη αυτήν την πορεία.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις είναι καθημερινές, σε Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και άλλες ομάδες επισκεπτών. Το Σάββατο 24/11 την έκθεση επισκέφθηκαν δεκάδες απόφοιτοι πανεπιστημίων σοσιαλιστικών χωρών, που ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, ακούγοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλευρές των διδαγμάτων που αντλεί το Κόμμα μας από την ηρωική του Ιστορία.

Λειτουργία της Εκθεσης

Η Εκθεση λειτουργεί μέχρι το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στο Θησείο). Ο κοντινότερος σταθμός πρόσβασης είναι αυτός του μετρό «Κεραμεικός».

Μέρες και ώρες επισκέψεων: Τρίτη - Σάββατο: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά.

Για ομαδικές επισκέψεις και οργανωμένες ξεναγήσεις να προηγείται επικοινωνία με την Κομματική Οργάνωση Αττικής στο τηλέφωνο 210.5282.607, Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 11 π.μ. - 1 μ.μ.

Στις 15 - 16 Δεκέμβρη το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη παρουσιάζεται το «Φως που καίει» και την Κυριακή 2 Δεκέμβρη πραγματοποιείται λογοτεχνικός περίπατος

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκέμβρη διοργανώνεται από την ΚΕ του ΚΚΕ το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επιστημονικών Συνεδρίων για την ανάδειξη του έργου μεγάλων στρατευμένων δημιουργών. Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με περιεχόμενο την επίδραση του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη Λογοτεχνία, και το θέμα του είναι «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τον Μεσοπόλεμο».

Δεκάδες ομιλητές θα συμμετάσχουν με τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις τους στις ενότητες: Οι πρόδρομοι σοσιαλιστές λογοτέχνες και η εποχή τους (1880 - 1917), Η πρωτοπορία στη λογοτεχνία του Μεσοπολέμου (1918 - 1940) και Εμμεσες επιδράσεις της κομμουνιστικής ιδεολογίας στη μεσοπολεμική λογοτεχνία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, προσεγγίζοντας την εποχή και σημαντικούς εκπροσώπους της Λογοτεχνίας.

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στον Περισσό, θα παρουσιαστεί το «Φως που καίει» του Κώστα Βάρναλη, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνικός περίπατος, με αφετηρία την κύρια είσοδο του Εθνικού Κήπου (Αμαλίας), στις 10.30 π.μ. (Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: synedrio.logotexnias.KKE@gmail.com).

Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στον Περισσό, ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει την ολοκληρωμένη του δουλειά πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Συντελεστές: Θάνος Μικρούτσικος, Θοδωρής Οικονόμου, Μάξιμος Δράκος, Θύμιος Παπαδόπουλος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Κώστας Θωμαΐδης. Είσοδος με προσκλήσεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνικός περίπατος, με αφετηρία το καφενείο «Νέον», στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. (Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: synedrio.logotexnias.KKE@gmail.com).

Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Το Σάββατο 1η Δεκέμβρη:

  • Η ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αστόρια». Θα μιλήσει ο Αντρέας Κοκοσάλης, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη, με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ: Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την ταξιδέψαμε ακόμη...».
  • Στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, η ΚΟΒ Τυρνάβου πραγματοποιεί εκδήλωση όπου θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα», ενώ στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση με αρχειακό υλικό.
  • Η ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης διοργανώνει λαϊκή βραδιά, με το συγκρότημα των Βορειοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων.

Την Κυριακή 2 Δεκέμβρη, η ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν, στις 11 π.μ., στο μνημείο του Ανάποδου (Δερβένι), εκδήλωση τιμής για το Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του ΔΣΕ και για τους αρχηγούς του, Θύμιο Καψή (Ανάποδο) και Γιώργη Βλαχούτσικο (Ευβοιώτη). Θα μιλήσει ο Θανάσης Παππάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Ο Ικαρος» (Προκόπι).

Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, η ΤΕ Χανίων διοργανώνει στις 8 μ.μ., στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παλιό Τελωνείο), μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ - Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει...» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ