ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Γενάρη 2019
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Ανατροπή η Κύμη, αγχώθηκαν Ολυμπιακός και Περιστέρι

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην κατηγορία πραγματοποίησε η Κύμη σε βάρος του Αρη

Eurokinissi Sports

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην κατηγορία πραγματοποίησε η Κύμη σε βάρος του Αρη
Η πολύτιμη νίκη της Κύμης επί του Αρη, και μάλιστα με ανατροπή από το -17, οι αγχωτικές επικρατήσεις για Ολυμπιακό και Περιστέρι απέναντι σε ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου αντίστοιχα και το σπουδαίο «διπλό» του Ηφαίστου Λήμνου στο Ρέθυμνο ήταν τα κυριότερα αποτελέσματα στην 11η αγωνιστική της Basket League.

Στο ντέρμπι της «ουράς», στη Χαλκίδα, η Κύμη νίκησε 75-57 τον Αρη και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για την παραμονή, «βυθίζοντας» παράλληλα ακόμα πιο χαμηλά τους Θεσσαλονικείς, στις τάξεις των οποίων το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ (προγραμματίστηκε μάλιστα έκτακτο ΔΣ της ΚΑΕ και αναμένονται εξελίξεις). Ο Αρης είχε τον έλεγχο για πάνω από ένα ημίχρονο και στα μισά της 3ης περιόδου βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους διαφορά (28-45), από εκεί και μετά όμως η Κύμη, με πρωταγωνιστές τους Σαγκς (17 πόντοι) και Τουντζιαράκη (12 π.), πραγματοποίησε όμως ολική επαναφορά και έφτασε στη νίκη με επιμέρους σκορ 47-12!

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζοντας καλά κατά διαστήματα, κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο, και με όπλο τα ριμπάουντ (47, από τα οποία 18 επιθετικά, έναντι 28 των γηπεδούχων, μόλις 5 επιθετικά), πήρε τη νίκη με σκορ 78-68. Κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» οι δύο ψηλοί τους, Πρίντεζης (19 π.) και Μιλουτίνοφ (17 π.).

Το Περιστέρι φιλοξένησε τον Κολοσσό Ρόδου και πήρε δύσκολη νίκη 73-70. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων για άλλη μια φορά ήταν ο Βασιλόπουλος (23 π.). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρέμεινε 3η, ενώ αντίθετα οι Ροδίτες εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, με κορυφαίο και πάλι τον Χάντερ (24 π.), επέστρεψε στις νίκες μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 73-62 του Πανιωνίου. Η «Ενωση» είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή της και λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο την «κυανέρυθρη» αντίσταση, με πολυτιμότερο παίκτη τον Λαρεντζάκη.

Στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα για 20' απέναντι στον Προμηθέα, τα οποία έλυσε στην επανάληψη και έφτασε εύκολα στη νίκη (69-86) με κορυφαίο τον Παππά (18 π.), ενώ διακρίθηκαν επίσης οι Τόμας (14 π.) και Καλάθης (12 π.).

Μεγάλο «διπλό», που τον φέρνει σε τροχιά πλέι οφ, πήρε ο Ηφαιστος Λήμνου στην Κρήτη, 82-84 σε βάρος του Ρεθύμνου. Υψηλές βλέψεις έχει ο νεοφώτιστος Χολαργός, μετά τη νέα νίκη του, τέταρτη συνεχόμενη, αυτήν τη φορά επί του Λαυρίου με 82-71, η οποία τον εδραιώνει στην πρώτη εξάδα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός 20, Περιστέρι 20, ΑΕΚ 19, Προμηθέας 18, Χολαργός 17, Ηφαιστος 17, ΠΑΟΚ 17, Λαύριο 14, Πανιώνιος 14, Κύμη 13, Ρέθυμνο 13, Αρης 13, Κολοσσός Ρόδου 12.

Κολοσσός Ρόδου και Παναθηναϊκός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

SUPER LEAGUE
Συνάντηση με διαιτητές για επανέναρξη

Για την Παρασκευή 4 Γενάρη έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθεί η λύση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο διακόπηκε λόγω αποχής των διαιτητών. Οι τελευταίοι προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια έπειτα από τη μαφιόζικου τύπου επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους Αθανάσιος Τζήλος έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Στη συνάντηση αναμένεται να μετάσχουν αντιπροσωπεία των διαιτητών της πρώτης κατηγορίας καθώς και εκπρόσωποι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ, της Επιτροπής Παρακολούθησης της UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο και της Super League, διοργανώτριας του πρωταθλήματος. Αν και επίσημα η ατζέντα της συζήτησης δεν έχει ανακοινωθεί, εντούτοις φαίνεται να κινείται γύρω από την προστασία των διαιτητών σε όλους τους τομείς. Πάντως, οι φήμες έκαναν λόγο για εξεύρεση λύσης προκειμένου να γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σημειώνεται πως σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο από πλευράς Super League έχει γνωστοποιηθεί πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη 15η αγωνιστική η οποία αναβλήθηκε και πιθανότερη ημερομηνία το διήμερο 12 - 13 Γενάρη.

ΑΕΚ: Εν αναμονή της έλευσης του Σέρβου μέσου Κρίστιτσιτς μετά την επίτευξη συμφωνίας για την ένταξή του από τώρα στην ομάδα, στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον φέρεται να στρέφεται στη θέση του εξτρέμ. Αν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι «κιτρινόμαυροι» δεν φαίνεται να καίγονται τουλάχιστον όσο στην περίπτωση της απόκτησης μέσου αφού άλλωστε υπάρχουν και οι λύσεις των Αλμπάνη - Γιαννιώτα, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που δείχνουν να εξετάζονται. Από την «Ενωση» πάντως εκείνο που βγαίνει είναι πως θα αποκτηθεί κάποιος μόνο στην περίπτωση που πιστοποιηθεί ότι μπορεί να είναι καλύτερος από τις υπάρχουσες λύσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με το αίσιο τέλος στην υπόθεση και τη συμφωνία Ολυμπιακού με την Ουνιόν Σάντα Φε, ο Αργεντινός φορ Φράνκο Σολδάνο αναμένεται την Τετάρτη 2 Γενάρη στην Ελλάδα προκειμένου να τελειώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους».

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τον διεθνή με την Ακτή Ελεφαντοστού κεντρικό αμυντικό Μπενζαμέν Ανγκουά απέκτησε ο Λεβαδειακός. Ο 32χρονος με τις 152 συμμετοχές στο Σαμπιονά υπέγραψε για 1,5 χρόνο.

ΞΑΝΘΗ: Η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ, Πιέρε Αγκουστίν Μπαρτιέντος ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τις Γκιμαράες και Βίσλα Κρακοβίας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Παρελθόν από τον Απόλλωνα αποτελεί ο Τζάστιν Αϊλερς, καθώς η «κυανόλευκη» ΠΑΕ γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Γερμανό παίκτη.

ΒΟΛΕΪ
Για το καλό φινάλε η Εθνική ανδρών

Με «προίκα» τις 4 νίκες μέχρι τώρα, που της εξασφάλισαν την παρουσία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ 2019, η Εθνική ανδρών κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της για την προκριματική φάση. Αντιμετωπίζει τη Σουηδία στου Ρέντη το Σάββατο 5 Γενάρη (17.00 - ΕΡΤ3) και το Λουξεμβούργο εκτός έδρας την Τετάρτη 9 Γενάρη, και στοχεύει σε άλλες δυο νίκες, για το ιδανικό φινάλε της ήδη επιτυχημένης παρουσίας της στα προκριματικά.

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης, από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Εθνικής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.volleyball.gr) για τα δύο εναπομείναντα ματς των προκριματικών, καθώς και για τη νοοτροπία νίκης που χτίζει αγώνα με τον αγώνα η «γαλανόλευκη». Κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στον αγώνα στο κλειστό του Ρέντη κόντρα στους Σουηδούς, προσθέτοντας ότι η Εθνική πρέπει να παρουσιαστεί και στους δύο αυτούς τελευταίους αγώνες με την ίδια σοβαρότητα που επέδειξε στη μέχρι τώρα πορεία της. Παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, συνέχισε, το κίνητρο δεν λείπει, καθώς η ομάδα καλείται να παρουσιάζεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κλείνοντας, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογίες τα προβλήματα των απουσιών και της κούρασης λόγω του ότι βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν.

ΑΓΓΛΙΑ
«Ποδαρικό» με ντέρμπι τίτλου

Με έναν αγώνα καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου μπαίνει το νέο έτος στην Premier League. Την Πέμπτη 3 Γενάρη (22.00 - Cosmote Sport 1) η 2η της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι (47 βαθμοί) υποδέχεται την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (54 β.) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, η οποία διεξάγεται το τριήμερο 1-3 Γενάρη, κατά την αγγλική ποδοσφαιρική παράδοση να γίνονται αγώνες την Πρωτοχρονιά.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες: Η μεν Λίβερπουλ συνέτριψε 5-1 την Αρσεναλ (38 β.) στο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής, η δε Σίτι μετά από δύο απανωτές ήττες επέστρεψε στις νίκες στο Σαουθάμπτον (1-3). Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Γουέμπλεϊ, όπου η Γουλβς νίκησε 3-1 την Τότεναμ (45 β.) και την «προσγείωσε» ανώμαλα μετά τις τελευταίες νίκες της που την είχαν φέρει (προσωρινά) 2η. Την απώλεια των «σπιρουνιών» εκμεταλλεύτηκε η Τσέλσι (43 β.), που με νίκη 0-1 επί της Κρίσταλ Πάλας πλησίασε στην 3η θέση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ