Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Ανατροπή η Κύμη, αγχώθηκαν Ολυμπιακός και Περιστέρι

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην κατηγορία πραγματοποίησε η Κύμη σε βάρος του Αρη

Eurokinissi Sports

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην κατηγορία πραγματοποίησε η Κύμη σε βάρος του Αρη
Η πολύτιμη νίκη της Κύμης επί του Αρη, και μάλιστα με ανατροπή από το -17, οι αγχωτικές επικρατήσεις για Ολυμπιακό και Περιστέρι απέναντι σε ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου αντίστοιχα και το σπουδαίο «διπλό» του Ηφαίστου Λήμνου στο Ρέθυμνο ήταν τα κυριότερα αποτελέσματα στην 11η αγωνιστική της Basket League.

Στο ντέρμπι της «ουράς», στη Χαλκίδα, η Κύμη νίκησε 75-57 τον Αρη και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για την παραμονή, «βυθίζοντας» παράλληλα ακόμα πιο χαμηλά τους Θεσσαλονικείς, στις τάξεις των οποίων το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ (προγραμματίστηκε μάλιστα έκτακτο ΔΣ της ΚΑΕ και αναμένονται εξελίξεις). Ο Αρης είχε τον έλεγχο για πάνω από ένα ημίχρονο και στα μισά της 3ης περιόδου βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους διαφορά (28-45), από εκεί και μετά όμως η Κύμη, με πρωταγωνιστές τους Σαγκς (17 πόντοι) και Τουντζιαράκη (12 π.), πραγματοποίησε όμως ολική επαναφορά και έφτασε στη νίκη με επιμέρους σκορ 47-12!

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζοντας καλά κατά διαστήματα, κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο, και με όπλο τα ριμπάουντ (47, από τα οποία 18 επιθετικά, έναντι 28 των γηπεδούχων, μόλις 5 επιθετικά), πήρε τη νίκη με σκορ 78-68. Κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» οι δύο ψηλοί τους, Πρίντεζης (19 π.) και Μιλουτίνοφ (17 π.).

Το Περιστέρι φιλοξένησε τον Κολοσσό Ρόδου και πήρε δύσκολη νίκη 73-70. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων για άλλη μια φορά ήταν ο Βασιλόπουλος (23 π.). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρέμεινε 3η, ενώ αντίθετα οι Ροδίτες εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, με κορυφαίο και πάλι τον Χάντερ (24 π.), επέστρεψε στις νίκες μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 73-62 του Πανιωνίου. Η «Ενωση» είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή της και λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο την «κυανέρυθρη» αντίσταση, με πολυτιμότερο παίκτη τον Λαρεντζάκη.

Στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα για 20' απέναντι στον Προμηθέα, τα οποία έλυσε στην επανάληψη και έφτασε εύκολα στη νίκη (69-86) με κορυφαίο τον Παππά (18 π.), ενώ διακρίθηκαν επίσης οι Τόμας (14 π.) και Καλάθης (12 π.).

Μεγάλο «διπλό», που τον φέρνει σε τροχιά πλέι οφ, πήρε ο Ηφαιστος Λήμνου στην Κρήτη, 82-84 σε βάρος του Ρεθύμνου. Υψηλές βλέψεις έχει ο νεοφώτιστος Χολαργός, μετά τη νέα νίκη του, τέταρτη συνεχόμενη, αυτήν τη φορά επί του Λαυρίου με 82-71, η οποία τον εδραιώνει στην πρώτη εξάδα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός 20, Περιστέρι 20, ΑΕΚ 19, Προμηθέας 18, Χολαργός 17, Ηφαιστος 17, ΠΑΟΚ 17, Λαύριο 14, Πανιώνιος 14, Κύμη 13, Ρέθυμνο 13, Αρης 13, Κολοσσός Ρόδου 12.

Κολοσσός Ρόδου και Παναθηναϊκός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ