ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
Σελ. /28
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Εχει έρθει η ώρα ο λαός να κάνει ένα μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ

Στην αγορά της Καλλιθέας περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης το Σάββατο 9/2

Περιοδεία στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν το Σάββατο 9/2 ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

Περνώντας από μαγαζί σε μαγαζί, συζήτησαν με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης για τα προβλήματά τους, καλώντας τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φλεβάρη.

Η ένταση της φοροληστείας, η ανεργία, τα πετσοκομμένα εισοδήματα, τα καταχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τους υποψηφίους του ΚΚΕ να καλούν σε στήριξη του Κόμματος σε όλες τις κάλπες, ώστε να δοθεί γνήσια λαϊκή απάντηση στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που τσακίζουν τους εργαζόμενους.

Η περιοδεία κατέληξε σε κεντρικό καφενείο της πόλης, όπου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μίλησαν στους συγκεντρωμένους, καλώντας σε συστράτευση με το Κόμμα για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά, για να ενισχυθούν η πάλη του και η διεκδίκηση.

«Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», ανέφερε αρχικά ο Γ. Πρωτούλης. «Τώρα τα ζήσαμε τα περισσότερα. Ζήσαμε και τους προηγούμενους που μας έφεραν εδώ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ζήσαμε και την τάχα μου "πρώτη φορά αριστερά", που κάτι θα έκανε. Κι εκεί που "από τα δέκα θα έκανε έστω και ένα", έφερε άλλα "είκοσι" και "τριάντα" αντιλαϊκά μέτρα κι έχει γονατίσει τον κόσμο της δουλειάς...

Ο Γ. Βακαλόπουλος και ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Βακαλόπουλος και ο Γ. Πρωτούλης
Εκπλήρωσαν και τον βρώμικο ρόλο τους να γίνουν τα "καλύτερα παιδιά" του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, των ιμπεριαλιστών, που έχουν μακελέψει όλους τους λαούς, και να είναι οι πρωταγωνιστές του ΝΑΤΟ, γεμίζοντας με βάσεις όλη τη χώρα, βάζοντας κι άλλες χώρες στο μαντρί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ετοιμαζόμενοι να εξυπηρετήσουν τα σχέδια για να ματώσουν κι άλλοι λαοί, να γεμίσει ο τόπος προσφυγιά, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Εχει έρθει η ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη διαφορά. Κι αυτή η διαφορά θα γίνει αν στηρίξουμε και εκλέξουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους. Οι "Πελετίδηδες" να είναι περισσότεροι σε όλη τη χώρα. Να τους χαλάνε την πιάτσα, να μην είναι άνθρωποι των επιχειρηματικών ομίλων, να μην είναι άνθρωποι που ό,τι τους φέρνουν μπροστά το υπογράφουν αδιαμαρτύρητα...

Εχει έρθει η ώρα να στηρίξουμε περισσότερους εκλεγμένους με το ΚΚΕ στους δήμους, στις Περιφέρειες. Δεν συγκρίνεται με τίποτα η "Λαϊκή Συσπείρωση", που έχει σήμα το κόκκινο γαρίφαλο! Οχι τυχαία. Το κόκκινο γαρίφαλο είναι το σύμβολο των θυσιών και η Καλλιθέα έχει πολλούς τέτοιους αγώνες!

Και δεν είναι τυχαίο και το όνομα, που λέμε "Λαϊκή Συσπείρωση": Γιατί εδώ είναι η διέξοδος, όχι σε μεσσίες - εργολάβους λύσεων. Στη συσπείρωση του εργαζόμενου λαού, για να διαμορφωθεί μια κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικήσει σήμερα τα αναγκαία και θα βάλει πλώρη για μια συνολική ανατροπή, θα συγκεντρώσει δυνάμεις, για να απελευθερωθούμε από αυτόν το δρόμο, που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στην καταστροφή του λαού μας».


Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο, Γ. Βακαλόπουλο, υπογράμμισε ότι είναι αγωνιστής από τα νιάτα του, από οικογένεια αγωνιστών που έχουν δώσει αίμα για το λαό, και δεν συγκρίνεται με τους άλλους επικεφαλής «που γυρνάνε στα σαλόνια και σφίγγουν τα χέρια, και την επόμενη μέρα εξαφανίζονται...».

Παίρνοντας το λόγο, ο Γ. Βακαλόπουλος σημείωσε ότι όπως ο λαός βλέπει στη Βουλή τα αλισβερίσια και τις μετακινήσεις ανάμεσα στα κόμματα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, με αποχωρήσεις και προσχωρήσεις ανάμεσα στους συνδυασμούς των άλλων δυνάμεων. «Δεν ξέρουμε πλέον ποια είναι η "κεντροδεξιά" και ποια η "κεντροαριστερά" στην Καλλιθέα», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Γι' αυτό, να κάνουμε επιλογή. Να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά, να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει».


ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η φωνή των εργαζομένων

Στο δημαρχείο της πόλης περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος, Διαμάντω Μανωλάκου

Στο δημαρχείο Πειραιά περιόδευσαν χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους, αλλά και τη στελέχωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, αφού έχει απομείνει το μισό σε σχέση με 8 χρόνια πριν! Η εντατικοποίηση, το άγχος, οι σκληρές συνθήκες δουλειάς τούς ωθούν να λένε με απελπισία «να βγούμε σε σύνταξη μια ώρα αρχύτερα και ας είναι η σύνταξη πετσοκομμένη και ας φτάνει το 60-70% του μισθού». Χαρακτηριστικά, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερα από 30 χρόνια δουλειάς και δεν υπάρχει νεότερος για να παραδώσουν την πείρα δεκαετιών, όταν στο ηλεκτρολογικό υπάρχουν μόνο 9 ηλεκτρολόγοι με 14.000 φωτιστικά σημεία για 165.000 κατοίκους...

Ασφυκτικοί χώροι, πνιγμένοι από φακέλους αρχείων, που φτάνουν ακόμη και σε διαδρόμους, ενώ η ψηφιοποίηση «φαντάζει αδύνατη» όταν ο δήμος είναι καταχρεωμένος. Μια ακόμα πλευρά που αναδείχθηκε είναι ότι οι 400 περίπου 8μηνίτες συμβασιούχοι, πέρα από το ότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες, δεν προλαβαίνουν καν να εκπαιδευτούν, αφού μόλις αποκτήσουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να μπορούν να αποδώσουν στη δουλειά, λήγει η σύμβασή τους τον Ιούνη, δηλαδή μετεκλογικά.

Τόσο η Διαμάντω Μανωλάκου όσο και η Ελπίδα Παντελάκη ανέδειξαν την αναγκαιότητα της διεκδίκησης προσλήψεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών, με αξιοπρεπείς μισθούς. Αλλά και τη διεκδίκηση των έξι μισθών που αρπάχτηκαν από τους εργαζόμενους τα χρόνια της κρίσης. Ετσι θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες προς τους δημότες και κυρίως στις λαϊκές γειτονιές.

«Είναι συντήρηση», τόνισαν, «και όχι πρόοδος, οι νεότερες γενιές να έχουν λιγότερα δικαιώματα και μισθούς πείνας σε σχέση με τους παππούδες τους».

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, με κριτήριο την πείρα της ζωής τους, να ενισχύσουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», γιατί είναι η δική τους φωνή, που θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές να είναι δίπλα και μαζί τους.


ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Ο νέος κανονισμός προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση

Κοινή δήλωση των υποψήφιων δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον κανονισμό λειτουργίας που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση

Τις στοχεύσεις που υπηρετεί ο κανονισμός λειτουργίας που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση για το πάρκο Τρίτση αποκαλύπτουν με κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σταματόπουλος και Θοδωρής Σκολαρίκος αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, αναδεικνύουν ότι ο κανονισμός προβλέπει την προώθηση της περαιτέρω εμπορευματοποίησης λειτουργιών του πάρκου, δεν εξασφαλίζει την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και στελέχωσή του με προσωπικό, την ίδια στιγμή που προβλέπει χορηγίες και εμπορικές δράσεις.

Αναλυτικά, η κοινή δήλωση αναφέρει:

«Υπογράφηκε πρόσφατα από τους υπουργούς Σταθάκη και Φάμελλο και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο κανονισμός λειτουργίας του πάρκου Τρίτση. Ακολούθησαν μια σειρά διθυραμβικά δημοσιεύματα, που μιλούσαν για μια "νέα εποχή" στο πάρκο Τρίτση.

Για να δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα! Οσο και εάν ψάξαμε στον κανονισμό, δεν βρήκαμε αναφορά στην ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση του πάρκου με προσωπικό. Την ίδια στιγμή που ο λαός της περιοχής δεν μπορεί να χαρεί το πάρκο, υπάρχουν μια σειρά εδάφια για ζητήματα όπως οι παραχωρήσεις χώρων, οι υποχρεώσεις των επισκεπτών, οι δραστηριότητες που δεν επιτρέπονται κ.λπ. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για χορηγίες και εμπορικές δράσεις εντός του πάρκου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί η κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι να αναζητούνται πόροι για τις ανάγκες του πάρκου σε χορηγούς και λοιπούς "οικολογικά ευαίσθητους" επιχειρηματίες; Μήπως γιατί ο κανονισμός, όπως και ο νόμος 4414/2016, με τον οποίο συγκροτήθηκε ο υπάρχων φορέας διοίκησης, κάνει πως δεν βλέπει το γεγονός ότι το πάρκο λειτουργεί με μόλις 3 υπαλλήλους;

Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι ο κανονισμός, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του πάρκου. Το θέμα είναι σε ποια κατεύθυνση έχει συνταχθεί και ποιες στοχεύσεις εξυπηρετεί. Και ο κανονισμός διαπνέεται από την πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Το πάρκο Τρίτση είναι ανάσα ζωής για το λαό του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της Δυτικής Αθήνας γενικότερα. Η πραγματική νέα εποχή του θα έρθει μέσα από την πάλη του λαού της περιοχής για σταθερή, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, φύλαξης και συντήρησής του».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ