Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η φωνή των εργαζομένων

Στο δημαρχείο της πόλης περιόδευσε η υποψήφια δήμαρχος, Διαμάντω Μανωλάκου

Στο δημαρχείο Πειραιά περιόδευσαν χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους, αλλά και τη στελέχωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, αφού έχει απομείνει το μισό σε σχέση με 8 χρόνια πριν! Η εντατικοποίηση, το άγχος, οι σκληρές συνθήκες δουλειάς τούς ωθούν να λένε με απελπισία «να βγούμε σε σύνταξη μια ώρα αρχύτερα και ας είναι η σύνταξη πετσοκομμένη και ας φτάνει το 60-70% του μισθού». Χαρακτηριστικά, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερα από 30 χρόνια δουλειάς και δεν υπάρχει νεότερος για να παραδώσουν την πείρα δεκαετιών, όταν στο ηλεκτρολογικό υπάρχουν μόνο 9 ηλεκτρολόγοι με 14.000 φωτιστικά σημεία για 165.000 κατοίκους...

Ασφυκτικοί χώροι, πνιγμένοι από φακέλους αρχείων, που φτάνουν ακόμη και σε διαδρόμους, ενώ η ψηφιοποίηση «φαντάζει αδύνατη» όταν ο δήμος είναι καταχρεωμένος. Μια ακόμα πλευρά που αναδείχθηκε είναι ότι οι 400 περίπου 8μηνίτες συμβασιούχοι, πέρα από το ότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες, δεν προλαβαίνουν καν να εκπαιδευτούν, αφού μόλις αποκτήσουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να μπορούν να αποδώσουν στη δουλειά, λήγει η σύμβασή τους τον Ιούνη, δηλαδή μετεκλογικά.

Τόσο η Διαμάντω Μανωλάκου όσο και η Ελπίδα Παντελάκη ανέδειξαν την αναγκαιότητα της διεκδίκησης προσλήψεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών, με αξιοπρεπείς μισθούς. Αλλά και τη διεκδίκηση των έξι μισθών που αρπάχτηκαν από τους εργαζόμενους τα χρόνια της κρίσης. Ετσι θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες προς τους δημότες και κυρίως στις λαϊκές γειτονιές.

«Είναι συντήρηση», τόνισαν, «και όχι πρόοδος, οι νεότερες γενιές να έχουν λιγότερα δικαιώματα και μισθούς πείνας σε σχέση με τους παππούδες τους».

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, με κριτήριο την πείρα της ζωής τους, να ενισχύσουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», γιατί είναι η δική τους φωνή, που θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές να είναι δίπλα και μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ