Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη η έναρξη του Συνεδρίου στον Περισσό

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ΚΝΕ για τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου, στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, την εισήγηση του ΚΣ θα παρουσιάσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.λπ.

Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παρακολουθήσει πολυμελής αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αυξημένο είναι και το διεθνές ενδιαφέρον για τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν αντιπροσωπείες 24 Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο.

«Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!». Αυτό είναι το σύνθημα του 12ου Συνεδρίου, που από χτες κοσμεί και το κτίριο του Περισσού, ενώ μέλη της ΚΝΕ ανέλαβαν με «κόκκινο μεροκάματο» το περασμένο Σάββατο να καθαρίσουν και να φρεσκάρουν όλους τους χώρους των γραφείων, να στολίσουν το κτίριο του Περισσού και τους γύρω δρόμους, σηματοδοτώντας με ενθουσιασμό το Συνέδριο της Οργάνωσής τους.

Η ΚΝΕ φτάνει στο Συνέδριό της μέσα από μια διαδικασία πλούσιου, εσωοργανωτικού, αλλά και δημόσιου διαλόγου, μέσα από τη διαδικασία των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και συνδιασκέψεων, αλλά και με αρθρογραφία στις σελίδες του «Οδηγητή». Ολη αυτή η διαδικασία, που άρχισε από τον Οκτώβρη με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ, έχει πλέον ολοκληρωθεί, οι Οργανώσεις έχουν εκλέξει τα νέα τους καθοδηγητικά όργανα και τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο και όλα πια είναι έτοιμα για τις εργασίες του, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 17 Φλεβάρη.

Με το σύνθημα του Συνεδρίου στολίζεται η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Με το σύνθημα του Συνεδρίου στολίζεται η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σε συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» για την πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία που προηγήθηκε και για τις προσδοκίες της Οργάνωσης μπροστά στο Συνέδριό της: «Φτάνουμε στο Συνέδριο με σιγουριά και αισιοδοξία! Ολοι οι αντιπρόσωποι του 12ου Συνεδρίου μπορούμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των νέων που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη δράση του ΚΚΕ και της Οργάνωσής μας, αλλά και τις προσδοκίες που έχει από την ΚΝΕ το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, με τη σκέψη μας, τη συμβολή μας, με τις Αποφάσεις, αλλά και με τη δράση μας και την ίδια την πορεία της ΚΝΕ από την επαύριο του Συνεδρίου».

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα με αφορμή το 12ο Συνέδριο της Οργάνωσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων φίλων της ΚΝΕ και με πλούσια συζήτηση για τις Θέσεις του ΚΣ. Από το ενδιαφέρον των νέων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πυκνές εξελίξεις της περιόδου, οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ αλλά και οι εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Η έναρξη των εργασιών του 12ου Συνεδρίου βρίσκει άλλωστε την ΚΝΕ στη μάχη σε όλους τους χώρους νεολαίας για την ανάπτυξη αγώνων αλλά και για να εκφραστεί στην κάλπη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.


Στην Αργυρούπολη
Στην Αργυρούπολη

Από εκδήλωση της ΚΝΕ στον Πειραιά για το 12ο Συνέδριο
Από εκδήλωση της ΚΝΕ στον Πειραιά για το 12ο Συνέδριο

Στο Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ