Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνονται διεργασίες και αλισβερίσια

Στο φόντο της άθλιας εικόνας που εμφανίζει το αστικό πολιτικό σκηνικό με τα σουλάτσα βουλευτών και τα αλισβερίσια - δείγμα της σαπίλας του, ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών (Απόδημου Ελληνισμού), ορκίστηκε χτες βουλευτής, παίρνοντας τη θέση του παραιτηθέντος την Παρασκευή Θ. Παπαχριστόπουλου.

Με δήλωσή του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, πανομοιότυπη με τη δήλωση των 6 «ανεξάρτητων» βουλευτών που προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία την περασμένη βδομάδα, ο Τ. Κουίκ αποσαφήνισε ότι «θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» και γενικά «θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της» και αυτό «για να μη διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκούλωμα των ανομημάτων τους».

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ορκωμοσίας του δέχτηκε τη φραστική επίθεση του «ανεξάρτητου» βουλευτή Δ. Καμμένου με φράσεις του τύπου «ντροπή σου... τα υπογράφεις όλα για την καρέκλα», «έπρεπε να παραδώσεις την έδρα», με τον Τ. Κουίκ να απαντάει «ούτε εσύ παρέδωσες την έδρα» κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, την οριστική απόφαση να μη συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ πήρε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε την Κυριακή. Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΙΝΑΛ, στο οποίο συμμετείχαμε έως και τις 20 Ιανουαρίου, όταν και τεθήκαμε εκτός αμέσως μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας (σ.σ. για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών), αποτυγχάνει στο εγχείρημα δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού προοδευτικού πόλου», ενώ κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για «συντηρητική στροφή», προσθέτοντας ενόψει του συνεδρίου που έχει εξαγγείλει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι «μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ (...) το συνέδριο που ανακοινώθηκε δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο "αναβάπτισης" του ΠΑΣΟΚ ως ενιαίου φορέα υπό τον τίτλο ΚΙΝΑΛ».

Σημειωτέον, στα όργανα του ΚΙΝΑΛ παραμένουν 23 στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ