Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Εχει έρθει η ώρα ο λαός να κάνει ένα μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ

Στην αγορά της Καλλιθέας περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης το Σάββατο 9/2

Περιοδεία στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν το Σάββατο 9/2 ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος.

Περνώντας από μαγαζί σε μαγαζί, συζήτησαν με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης για τα προβλήματά τους, καλώντας τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φλεβάρη.

Η ένταση της φοροληστείας, η ανεργία, τα πετσοκομμένα εισοδήματα, τα καταχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τους υποψηφίους του ΚΚΕ να καλούν σε στήριξη του Κόμματος σε όλες τις κάλπες, ώστε να δοθεί γνήσια λαϊκή απάντηση στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που τσακίζουν τους εργαζόμενους.

Η περιοδεία κατέληξε σε κεντρικό καφενείο της πόλης, όπου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μίλησαν στους συγκεντρωμένους, καλώντας σε συστράτευση με το Κόμμα για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά, για να ενισχυθούν η πάλη του και η διεκδίκηση.

«Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», ανέφερε αρχικά ο Γ. Πρωτούλης. «Τώρα τα ζήσαμε τα περισσότερα. Ζήσαμε και τους προηγούμενους που μας έφεραν εδώ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ζήσαμε και την τάχα μου "πρώτη φορά αριστερά", που κάτι θα έκανε. Κι εκεί που "από τα δέκα θα έκανε έστω και ένα", έφερε άλλα "είκοσι" και "τριάντα" αντιλαϊκά μέτρα κι έχει γονατίσει τον κόσμο της δουλειάς...

Ο Γ. Βακαλόπουλος και ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Βακαλόπουλος και ο Γ. Πρωτούλης
Εκπλήρωσαν και τον βρώμικο ρόλο τους να γίνουν τα "καλύτερα παιδιά" του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, των ιμπεριαλιστών, που έχουν μακελέψει όλους τους λαούς, και να είναι οι πρωταγωνιστές του ΝΑΤΟ, γεμίζοντας με βάσεις όλη τη χώρα, βάζοντας κι άλλες χώρες στο μαντρί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ετοιμαζόμενοι να εξυπηρετήσουν τα σχέδια για να ματώσουν κι άλλοι λαοί, να γεμίσει ο τόπος προσφυγιά, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Εχει έρθει η ώρα να γίνει ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη διαφορά. Κι αυτή η διαφορά θα γίνει αν στηρίξουμε και εκλέξουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους. Οι "Πελετίδηδες" να είναι περισσότεροι σε όλη τη χώρα. Να τους χαλάνε την πιάτσα, να μην είναι άνθρωποι των επιχειρηματικών ομίλων, να μην είναι άνθρωποι που ό,τι τους φέρνουν μπροστά το υπογράφουν αδιαμαρτύρητα...

Εχει έρθει η ώρα να στηρίξουμε περισσότερους εκλεγμένους με το ΚΚΕ στους δήμους, στις Περιφέρειες. Δεν συγκρίνεται με τίποτα η "Λαϊκή Συσπείρωση", που έχει σήμα το κόκκινο γαρίφαλο! Οχι τυχαία. Το κόκκινο γαρίφαλο είναι το σύμβολο των θυσιών και η Καλλιθέα έχει πολλούς τέτοιους αγώνες!

Και δεν είναι τυχαίο και το όνομα, που λέμε "Λαϊκή Συσπείρωση": Γιατί εδώ είναι η διέξοδος, όχι σε μεσσίες - εργολάβους λύσεων. Στη συσπείρωση του εργαζόμενου λαού, για να διαμορφωθεί μια κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικήσει σήμερα τα αναγκαία και θα βάλει πλώρη για μια συνολική ανατροπή, θα συγκεντρώσει δυνάμεις, για να απελευθερωθούμε από αυτόν το δρόμο, που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στην καταστροφή του λαού μας».


Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο, Γ. Βακαλόπουλο, υπογράμμισε ότι είναι αγωνιστής από τα νιάτα του, από οικογένεια αγωνιστών που έχουν δώσει αίμα για το λαό, και δεν συγκρίνεται με τους άλλους επικεφαλής «που γυρνάνε στα σαλόνια και σφίγγουν τα χέρια, και την επόμενη μέρα εξαφανίζονται...».

Παίρνοντας το λόγο, ο Γ. Βακαλόπουλος σημείωσε ότι όπως ο λαός βλέπει στη Βουλή τα αλισβερίσια και τις μετακινήσεις ανάμεσα στα κόμματα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, με αποχωρήσεις και προσχωρήσεις ανάμεσα στους συνδυασμούς των άλλων δυνάμεων. «Δεν ξέρουμε πλέον ποια είναι η "κεντροδεξιά" και ποια η "κεντροαριστερά" στην Καλλιθέα», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Γι' αυτό, να κάνουμε επιλογή. Να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά, να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ