Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Η κυβέρνηση παραχωρεί σχολεία στο «υπερταμείο» και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεκάδες ακίνητα στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μεταφέρονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο «υπερταμείο», ανάμεσά τους σχολεία, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, πλατείες, τμήμα του πάρκου Σελεπίτσαρι, η περιοχή ανάπλασης του «ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ» στον Αγ. Διονύσιο. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόκειται για κομμάτι της πολιτικής που εκποιεί δημόσια περιουσία, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, για να πιαστούν οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων.

Ανάμεσα στα ακίνητα που περνούν στο «υπερταμείο» είναι και το 2ο Λύκειο Κερατσινίου, με τον δήμαρχο της πόλης, εκλεγμένο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να «δίνει τα ρέστα του» για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και την περασμένη Πέμπτη, που ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Κερατσινίου κάλεσε τους γονείς και τον δήμαρχο της πόλης για να τους ενημερώσει σχετικά με την παραχώρηση του σχολείου στο «υπερταμείο».

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «στη συνάντηση οι παρόντες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που έριξε όλο το "ανάθεμα" και το φταίξιμο για την πολιτική που εφαρμόζεται στους ίδιους τους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές» επειδή, όπως είπε, δεν αγωνίζονται!

Μάλιστα, ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Βρεττάκος, με περίσσια πρόκληση εγκάλεσε το ΚΚΕ για «ανυπαρξία επιχειρημάτων», ενώ όπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «άφησε στο απυρόβλητο ακόμα και τη ΝΔ, με τη δημοτική της παράταξη, που συμφωνούν με την πολιτική που εκχωρεί τα ακίνητα στο "υπερταμείο" και συνολικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" από την πρώτη στιγμή, από τον Οκτώβρη κιόλας, τοποθετηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας. Καταγγείλαμε την κυβερνητική πολιτική, κάτι που αρνήθηκε να κάνει ο κ. Βρεττάκος. (...)

Καλούμε τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του σε οργανωμένο αγώνα. Να συστρατευτεί με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν. Να βάλουμε φρένο σ' αυτήν την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή.

Δημοτική αρχή και δήμαρχος είστε γνωστοί χειροκροτητές της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε. Το βαρέλι στο οποίο έχετε μπει δεν έχει πάτο. Ο κατήφορος που ακολουθείτε δεν έχει τέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ