Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θέλει να «χτίσει» πάνω στη «σταθερότητα» που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμησή του ότι η νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα καταστήσει την Ελλάδα «ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις» διατύπωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε χτες με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών.

Υποστήριξε δε, στο βωμό της «σταθερότητας» για την οποία κόπτονται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, ότι «το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», εκτιμώντας ότι το γεγονός αυτό δίνει στη χώρα μας «ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Αναγνωρίζοντας εμμέσως και άλλα οφέλη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους σύμπλευσης, μίλησε για «σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα», θέτοντας ωστόσο την ένσταση ότι «το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν έχει αλλάξει στο βαθμό που θα έπρεπε», εξ ου και επανέλαβε τις προτάσεις του για «ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα», με επιπλέον κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με ταυτόχρονη «έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης», όλα ζητήματα που προτάσσει το κεφάλαιο.

Προηγουμένως, την Κυριακή, ο Κυρ. Μητσοτάκης περιόδευσε στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποίησε ομιλία σε κομματική συγκέντρωση στην Κοζάνη, ξιφουλκώντας κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά αποφεύγοντας και εδώ να θίξει στο παραμικρό τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους για την ευρύτερη περιοχή, κομμάτι των οποίων είναι και η «διευθέτηση» του Σκοπιανού.

Παραπέρα, μπροστά στην παραπέρα απαξίωση του εργατικού δυναμικού και του ίδιου του τόπου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παρέπεμψε κι αυτός - κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ - σε ένα «συγκροτημένο, τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο, συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία» το οποίο σκοπεύουν να παρουσιάσουν, πάντα με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο πυρήνας είναι κοινός με όσα υποσχόταν ο πρωθυπουργός στα περιβόητα «αναπτυξιακά» συνέδρια και υπογραμμίζει: «Αυτό που χρειάζεται ο λαός της περιοχής είναι πάλη, σύγκρουση και ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και όχι άλλο ένα σχέδιο που θα υπηρετεί αυτόν το δρόμο. Απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι την εξασφάλιση κερδών για να "επενδύσουν" οι επιχειρηματίες. Καπιταλιστικά κέρδη και λαϊκές ανάγκες είναι ασυμβίβαστα». Σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι το "ναι" του ΣΥΡΙΖΑ και το "όχι" της ΝΔ έχουν κοινή αφετηρία και στρατηγική ταύτιση», τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, τους οποίους ασπάζονται πλήρως. Και καλεί το λαό της περιοχής να ενισχύσει το ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ