Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωνε όλες τις αρετές μιας κομμουνίστριας

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
«Ο θάνατος ήρθε να διακόψει μια ζωή γεμάτη αγώνες, προσφορά, ακούραστη δράση», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, θυμίζοντας ότι μόλις πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι η Αλέκα Μπενάτου θα ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του ΚΚΕ. Και συνέχισε: «Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και να γνωρίσουμε τόσο καλά μια συντρόφισσα που στο πρόσωπό της συγκέντρωνε όλες αυτές τις αρετές που πρέπει να συγκεντρώνει ένας κομμουνιστής: Ανιδιοτέλεια, πάθος, ενεργητικότητα, ακούραστη δράση, επιμονή για τα προβλήματα, για τις ανάγκες της γειτονιάς, του βρεφοκομείου, των εργαζομένων, των συμβασιούχων.

Γιατί η Αλέκα ήταν αγωνίστρια. Αγωνίστρια στη ζωή. Εχασε πρόωρα τον σύντροφό της και σύντροφό μας. Μεγάλωσε τρία παιδιά, τρεις ΚΝίτες που σήμερα είναι μέλη και στελέχη του Κόμματος. Αγωνίστρια στην καθημερινότητα, στις δυσκολίες, στις αγωνίες, με έναν ζεστό λόγο, με μια φροντίδα, με μια ενέργεια, που πραγματικά δεν ήξερες από πού τη βγάζει αυτή η γυναίκα τόση ενέργεια και τόσο πάθος.

Θα θυμόμαστε σε ατέλειωτες ώρες συνεδριάσεων, συζητήσεων, περιοδειών, επισκέψεων, την επιμονή σου για τα λαϊκά προβλήματα που πρέπει να αναδείξουμε. Για το βρεφοκομείο και την περιουσία του που κινδυνεύει, για τους παιδικούς σταθμούς που πρέπει να πιστοποιηθούν γιατί θα κλείσουν, για τους εργαζόμενους του βρεφοκομείου, για τους συμβασιούχους και τον αγώνα που έκαναν, για τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τη διάβαση - καρμανιόλα του ΟΣΕ στα Σεπόλια και για την ανάγκη να πάρουμε μέτρα. Για το "Κοροπούλη" και το "Βότρυς", που επέμενες ότι θα χαθεί η απαλλοτρίωση. Για τις γραμμές, που γι' αυτόν τον αγώνα ο ΟΣΕ σε τράβαγε στα δικαστήρια, για όλα αυτά που μας δίνουν μνήμες, θύμησες από τη δική σου ζωή και δράση.

"Γκρίνιαζες", συντρόφισσά μας, ότι έχεις κουραστεί, ότι θες να πας στο Μεσολόγγι, να ξεκουραστείς. Σ' αυτό το στερνό ταξίδι για τα μέρη σου θα σε συντροφεύει η αγάπη μας, η εκτίμησή μας, η μνήμη, που θα ακολουθεί όλη αυτήν τη δράση που είχες. Καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ