ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 89-69
Πειστικός και... ζωντανός

Ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κράτησε ο Ολυμπιακός, που χτες στο ΣΕΦ νίκησε 89-69 την Μπάγερν Μονάχου για την 27η αγωνιστική. Ετσι, φτάνοντας τις 14 νίκες (έναντι 13 ηττών), διατήρησε τη θέση του εντός της προνομιούχου οκτάδας και έπιασε στην 7η θέση την Αρμάνι, η οποία όμως έχει αγώνα λιγότερο (παίζει σήμερα).

Παρά τις σημαντικές απουσίες (Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Αγραβάνης), οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν απέναντι στη γερμανική ομάδα την πιο πειστική τους εμφάνιση το τελευταίο διάστημα. Οπλο τους ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που τους έδωσε το δικαίωμα να ελέγξουν τα ριμπάουντ (31, από τα οποία 12 επιθετικά) και να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ την Μπάγερν για τρία δεκάλεπτα (μόλις 48 πόντους στο 30'). Αλλά και σε επιθετική απόδοση δεν πήγαν πίσω οι γηπεδούχοι, κυρίως οι ΛεΝτέι, Μιλουτίνοφ, Ουέμπερ και Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 20-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στη δεύτερη περίοδο κυριάρχησε πλήρως και έφτασε τη διαφορά ακόμα πιο ψηλά, προηγούμενος 51-31 στο ημίχρονο. Στις αρχές της τρίτης περιόδου η Μπάγερν προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα και με μπροστάρηδες τους Κόπονεν και Μπούκερ μείωσε σε 57-44, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός με επιμέρους 14-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο +27 (71-44) στο 28', μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική υπόθεση.

Ολυμπιακός: Ουέμπερ 12, Γουίλιαμς-Γκος 6, Τουπάν 3, Μιλουτίνοφ 20, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 8, Ποκουσέφσκι 1, Μπόγρης, ΛεΝτέι 23.

Μπάγερν: Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς, Κόπονεν 15, Ραντόσεβιτς 2, Λούτσιτς 6, Λο 2, Τζέντοβιτς 10, Αμάιτσε 6, Γιόβιτς 1, Μπαρτέλ 7, Γουίλιαμς 5, Μπούκερ 13.

Η νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου διατήρησε τον Ολυμπιακό σε τροχιά πλέι οφ

Eurokinissi

Η νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου διατήρησε τον Ολυμπιακό σε τροχιά πλέι οφ
ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Σε κομβικό σημείο

Εχοντας μπει για τα καλά πια στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός σε μια καίρια καμπή της προσπάθειάς του υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια για την 27η αγωνιστική (21.00 - Novasports 1).

Με το ηθικό στα ύψη μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες - με αποκορύφωμα το παλικαρίσιο «διπλό» στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ - οι «πράσινοι» (9οι αυτήν τη στιγμή με 13 νίκες και 13 ήττες) επιδιώκουν πρώτα και κύρια να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους προς τα πλέι οφ. Εφόσον μάλιστα καλύψουν και τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχαν χάσει στη Χώρα των Βάσκων από την αποψινή αντίπαλό τους (6η με 14 νίκες και 12 ήττες) τη βάζουν από κάτω στη βαθμολογία και αποκτούν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης, με δεδομένο και το δύσκολο πρόγραμμα της Μπασκόνια τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο την είσοδο στην οκτάδα σε περίπτωση που οι υπόλοιποι «μνηστήρες» της (κυρίως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπάγερν Μονάχου) γνωρίσουν ήττες.

Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Ρικ Πιτίνο, εμφανίστηκε να ποντάρει στην αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του από τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα. Χαρακτήρισε πάντως την αποψινή αναμέτρηση δύσκολη και την Μπασκόνια ομάδα εξαιρετική στον επιθετικό τομέα, με τρομερά γκαρντ και επικίνδυνη στο transition, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι πρώτος στόχος απόψε είναι η νίκη και όχι η κάλυψη της διαφοράς.

Ο Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έχει όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη διάθεσή του.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Νταρουσάφακα - Χίμκι (19.15 - Novasports 1), Μακάμπι - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.05 - Novasports 3), Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (22.00 - Novasports 1).
«Εφυγε» ο Θ. Γιαννακόπουλος

Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού και συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ από το 1992 μέχρι το 2012 μαζί με τον αδελφό του, Παύλο, που επίσης «έφυγε» λίγους μήνες πριν. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, η Ευρωλίγκα, το σύνολο των ομάδων της Basket League και άλλοι αθλητικοί φορείς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διαμαρτυρία κατά της Ομοσπονδίας μπάντμιντον

Kαταγγελτική παρουσία είχε την Κυριακή 17 Μάρτη το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), μαζί με εργαζόμενους στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ), στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Εκεί μοίρασαν κείμενο διαμαρτυρίας - καταγγελίας στους παρευρισκόμενους γονείς και στελέχη για τον απαράδεκτο τρόπο μεταχείρισης του προσωπικού της ΕΟΦΣΑ από τη διοίκησή της, εγείροντας παράλληλα ερωτήματα που αφορούν όλους όσοι ασχολούνται με το ολυμπιακό αυτό άθλημα.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως η ΕΟΦΣΑ από το 2013 λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους, οι οποίοι μετά από μεγάλη περίοδο κατά την οποία δεν πληρώνονταν εξωθήθηκαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς η διοίκηση της ΕΟΦΣΑ δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τους νόμους, τόσο τους εργατικούς όσο και τον Αθλητικό. Τονίζεται επίσης ότι οι πρακτικές της διοίκησης της ΕΦΣΑ συρρικνώνουν το άθλημα και υποθηκεύουν το μέλλον του στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΣΥΑΣ σημειώνεται:

«Ο Σύλλογός μας, εκπροσωπώντας τα μέλη του - υπαλλήλους των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων αυτών, θεωρεί ότι υποβαθμίζεται βάναυσα ο σκοπός του Αθλητισμού, όπως αυτός προσδιορίζεται από το Σύνταγμά μας. Στα πλαίσια αυτά και επιδεικνύοντας επί πολύ χρόνο κατανόηση και υπομονή, ζητούμε άμεσα:

Α. Να επαναλειτουργήσουν τα γραφεία με τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, ώστε να λήξει η αιχμαλωσία του τακτικού προσωπικού της ΕΟΦΣΑ (υπαλλήλων με 25ετή προσφορά προς την Ομοσπονδία και το άθλημα).

Β. Να αποσύρει η ΕΟΦΣΑ την προσφυγή της στον Αρειο Πάγο, εκτιμώντας σωστά την κατάσταση και τα δεδομένα σε ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τον Αθλητισμό. Υστερα όμως από όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" και είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στο άμεσο μέλλον σε ενέργειες οι οποίες θα φωτίσουν σε όλο του το εύρος το συγκεκριμένο θέμα, αναδεικνύοντας και τις κρυφές πτυχές του θέματος που ονομάζεται ΕΟΦΣΑ.

Οι ενέργειές μας θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο για τους συναδέλφους μας στην ΕΟΦΣΑ, στους οποίους η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί έχει επιφέρει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα υγείας που κανείς δεν γνωρίζει πού θα καταλήξουν, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες».

SUPER LEAGUE
Ενσταση από τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι

Ενσταση με την οποία ζητά τη συνέχιση του διακοπέντος αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική της Super League κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας διακόπηκε στο 70' με απόφαση του διαιτητή Φριτς, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί από τη ρίψη χημικών από την αστυνομία εναντίον οπαδών του Παναθηναϊκού. Στην ένστασή τους οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για αντικανονική διακοπή του αγώνα και ζητούν να συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε, δηλαδή από το 70ό λεπτό, με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, όπως είχε διαμορφωθεί. Ως αποδεικτικά στοιχεία καταθέτουν το φύλλο αγώνα, την εκκένωση του γηπέδου χωρίς να υπάρχει εντολή διαιτητή, τη μη τήρηση του χρονικού διαστήματος της μίας ώρας για να διαπιστωθεί αν ο αγώνας μπορούσε να ξαναρχίσει, όπως ορίζει ο ΚΑΠ, και γενικώς όλες τις παραμέτρους όπου έχουν νομικό «πάτημα».

Βαρύ κατηγορητήριο

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε σε απολογία στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο. Βάσει αυτού, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με δύο αφαιρέσεις 3 βαθμών, -6 συνολικά: Την πρώτη διότι το ματς διεκόπη με δική τους υπαιτιότητα, και τη δεύτερη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκτός γηπέδου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αυλαία με ντέρμπι «Δικεφάλων»

Το σημερινό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Αίθουσα «Γιώργος Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ (16.00 - ΕΡΤ) ανοίγει πρόωρα την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Premier χάντμπολ ανδρών, το κυρίως μέρος της οποίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/3. Ο αγώνας γίνεται σήμερα λόγω ευρωπαϊκής υποχρέωσης της ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο αγωνίζεται στη Ρωσία με αντίπαλο την Ντιναμό Βίκτορ για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Το ντέρμπι είναι κρίσιμο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, οι οποίες δίνουν μάχη για τη 2η θέση. Εκεί βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ΑΕΚ με 36 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με 34.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Κολοβέτσιος αντί Μάνταλου

Αλλαγή προσώπων υπήρξε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που προετοιμάζεται για τους εκτός έδρας αγώνες της με αντιπάλους το Λιχτενστάιν την Παρασκευή 22/3 και τη Βοσνία την Τρίτη 26/3 για τα προκριματικά του Euro 2020. Oπως διαπιστώθηκε από το ιατρικό τιμ της Εθνικής, ο Πέτρος Μάνταλος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα, και τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος έτσι θα καταγράψει τη δεύτερη διεθνή συμμετοχή του.

Επίσης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μπακασέτας, Σιώπης και Βαλεριάνος, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε θεραπεία στον αστράγαλο (οστικό οίδημα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ