Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διαμαρτυρία κατά της Ομοσπονδίας μπάντμιντον

Kαταγγελτική παρουσία είχε την Κυριακή 17 Μάρτη το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), μαζί με εργαζόμενους στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ), στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Εκεί μοίρασαν κείμενο διαμαρτυρίας - καταγγελίας στους παρευρισκόμενους γονείς και στελέχη για τον απαράδεκτο τρόπο μεταχείρισης του προσωπικού της ΕΟΦΣΑ από τη διοίκησή της, εγείροντας παράλληλα ερωτήματα που αφορούν όλους όσοι ασχολούνται με το ολυμπιακό αυτό άθλημα.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως η ΕΟΦΣΑ από το 2013 λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους, οι οποίοι μετά από μεγάλη περίοδο κατά την οποία δεν πληρώνονταν εξωθήθηκαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς η διοίκηση της ΕΟΦΣΑ δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τους νόμους, τόσο τους εργατικούς όσο και τον Αθλητικό. Τονίζεται επίσης ότι οι πρακτικές της διοίκησης της ΕΦΣΑ συρρικνώνουν το άθλημα και υποθηκεύουν το μέλλον του στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΣΥΑΣ σημειώνεται:

«Ο Σύλλογός μας, εκπροσωπώντας τα μέλη του - υπαλλήλους των Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων αυτών, θεωρεί ότι υποβαθμίζεται βάναυσα ο σκοπός του Αθλητισμού, όπως αυτός προσδιορίζεται από το Σύνταγμά μας. Στα πλαίσια αυτά και επιδεικνύοντας επί πολύ χρόνο κατανόηση και υπομονή, ζητούμε άμεσα:

Α. Να επαναλειτουργήσουν τα γραφεία με τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, ώστε να λήξει η αιχμαλωσία του τακτικού προσωπικού της ΕΟΦΣΑ (υπαλλήλων με 25ετή προσφορά προς την Ομοσπονδία και το άθλημα).

Β. Να αποσύρει η ΕΟΦΣΑ την προσφυγή της στον Αρειο Πάγο, εκτιμώντας σωστά την κατάσταση και τα δεδομένα σε ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζομένους στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τον Αθλητισμό. Υστερα όμως από όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" και είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στο άμεσο μέλλον σε ενέργειες οι οποίες θα φωτίσουν σε όλο του το εύρος το συγκεκριμένο θέμα, αναδεικνύοντας και τις κρυφές πτυχές του θέματος που ονομάζεται ΕΟΦΣΑ.

Οι ενέργειές μας θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο για τους συναδέλφους μας στην ΕΟΦΣΑ, στους οποίους η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί έχει επιφέρει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα υγείας που κανείς δεν γνωρίζει πού θα καταλήξουν, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ