ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2019
Σελ. /24
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η ψήφος είναι ένα όπλο, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε

Στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και σε υπηρεσίες του δήμου Αθήνας περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο
Μιλώντας σε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο
Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο - Μπενάκειο ΕΕΣ) πραγματοποίησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μαζί με την Βάσω Μουντάκη, διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Η Ελπίς» και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Αθήνας.

Επισκέφτηκαν όλους τους χώρους του νοσοκομείου και μίλησαν με τους εργαζόμενους, με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, σε όλους τους ορόφους, τα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου, που αφορά το σύνολο του προσωπικού, από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μέχρι το προσωπικό στον ιματισμό και στα πλυντήρια, ήταν βασικό θέμα συζήτησης σε κάθε γραφείο και διάδρομο. «Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη σταθερή εργασία, παντού», τόνισε ο Ν. Σοφιανός και πρόσθεσε: «Εχουμε ελπίδα όταν δεν εγκλωβιζόμαστε στο "μικρότερο κακό", αν δεν επιλέξουμε πάλι "μία από τα ίδια". Η ψήφος είναι ένα όπλο, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε».

Θέμα συζήτησης ήταν και οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης. Για τις 120 δόσεις, σχολίαζαν ότι «όταν λες κι ευχαριστώ, είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι τους χρωστάς, ενώ αυτοί μας χρωστάνε τους μισθούς, τις παροχές και τις συντάξεις που μας έκοψαν», ενώ για την - κατά την κυβέρνηση - «13η σύνταξη» ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ότι είναι «προεκλογικός μποναμάς το επίδομα στους συνταξιούχους. Να τα παίρνει ο κόσμος, γιατί είναι δικά του λεφτά, που του τα πήραν με τρία μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, αλλά να μη νιώθει την υποχρέωση να τους πει κι ευχαριστώ με την ψήφο του!».

Στον «Ερυθρό Σταυρό»
Στον «Ερυθρό Σταυρό»
Τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας για την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, και κάλεσαν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Στο αμαξοστάσιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας στην Ιερά Οδό

«Η νέα διοίκηση του δήμου να είναι αγωνιστική. Δίνουμε δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση", που από θέση αρχής θα ελαφρύνει από βάρη το εισόδημά μας και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά μας σε μόνιμη και σταθερή δουλειά», δήλωσε ο Ν. Σοφιανός σε συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους της αποκομιδής απορριμμάτων το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν την έναρξη της βάρδιάς τους.

Ο Ν. Σοφιανός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παλιούρα, και συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, ενώ στη συνέχεια δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το αγωνιστικό κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για μία ακόμα φορά επανέλαβε τη διεκδίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μπει φραγμός στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της φοροληστείας που εφάρμοσε η απερχόμενη δημοτική αρχή και για την οποία υπάρχει σύμπλευση από τους υποψηφίους των μνημονιακών κομμάτων.

Μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του δήλωσε: «Ο δήμος μπορεί να επανακτήσει τις υπηρεσίες που έχει δώσει σε ιδιώτες. Είναι επιλογή τους οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργολαβίες στον ΟΠΑΝΔΑ, στους δρόμους, στην καθαριότητα, στα σχολεία, είναι επιλογή τους. Οπου πάει ο ιδιώτης, πάει για το κέρδος». Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μιλάει για «δραστική μείωση της φορολογίας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν λένε κουβέντα.

Ενα βασικό πρόβλημα που έχει ο Αθηναίος είναι ότι βλέπει το πράσινο, την καθαριότητα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένες. Ολα αυτά έχουν αιτία, και είναι η υποστελέχωση του δήμου. Στην Καθαριότητα υπάρχουν 1.400 κενά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων στην Καθαριότητα, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και για προσλήψεις προσωπικού που έχει ανάγκη ο δήμος.

Το αμαξοστάσιο του δήμου κλείνει και γι' αυτό δεν λένε κουβέντα οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο με όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στους εργαζόμενους, ο Ν. Σοφιανός δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε τουρίστες. Εμείς και το Σεπτέμβρη θα είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους του δήμου, τον αγώνα των εργαζομένων που είναι στα δικαστήρια παλεύοντας για μόνιμη δουλειά, αλλά και την προσπάθεια των εργαζομένων να κρατήσουν την πόλη όρθια».

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του Κόμματος από εκδήλωση του ΤΕΕ

Τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από εκδήλωση του ΤΕΕ/Τμήμα Κ. Μακεδονίας, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης και είχε θέμα «Ευρωπαϊκές πολιτικές και περιφερειακή ανάπτυξη της Κ. Μακεδονίας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετές μέρες και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με ομιλητές σειρά στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (ευρωβουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές και υποψήφιους περιφερειάρχες). Το ΚΚΕ ενημερώθηκε την ίδια μέρα προκειμένου να στείλει εκπρόσωπό του.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εδώ και μέρες σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η οποία, όπως αποδεικνύεται, είχε προαποφασίσει τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από τη συγκεκριμένη ημερίδα.

Είναι επίσης προφανές ότι η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, πιθανόν και των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, θέλουν να λείπει η φωνή που τους "χαλάει τη σούπα". Γιατί είναι η μόνη που αντιστρατεύεται αυτήν την ΕΕ και τις εκπορευόμενες από αυτήν ευρωπαϊκές πολιτικές. Γιατί είναι η μόνη που αντιμάχεται την περιφερειακή ανάπτυξη προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που τσακίζει το λαό και την οποία οι προσκεκλημένοι αντιπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στηρίζουν και με λόγια και με έργα».

Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ
Στην Αττική

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 8.30 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, θα επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ Ελευσίνας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, θα επισκεφθεί δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Αθήνας. Στη 1.30 μ.μ., θα έχει συνάντηση με το ΑΣΕΔΑ (Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων) στα γραφεία τους.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Χολαργό (δημαρχείο), θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού.

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο ΣΚΑ στο Μενίδι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους, και στις 7.30 μ.μ. το νυχτερινό ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, για να συζητήσει με το προσωπικό και τους σπουδαστές.

-- Στις 8 μ.μ., στο Χαλάνδρι (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου.

-- Στις 10 π.μ., η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το ΕΚΑΒ για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο Σάββατο:

-- Στον Κορυδαλλό, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, η Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτής, η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού, και η Αννα Μπατζάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

-- Ο Νίκος Σοφιανός θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στον Αγ. Θωμά. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Γούβα (πλατεία Πλυτά). Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Παλιούρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

-- Στις 7 μ.μ., στον Ωρωπό, στην πλατεία Ηρώων (Νέα Παλάτια Ωρωπού) θα μιλήσουν η Αφροδίτη Ρέτζιου και ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Ασπρόπυργο, στο Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ (Λ. Δημοκρατίας 29) θα μιλήσουν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, η Αγγελική Παπαδάτου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και ο Αλέξης Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Δραπετσώνα, στην πλατεία Κοστινά, θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη με φοιτητές των Τμημάτων Φυσικού και Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (Τροίας 33), θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Κερατέα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσουν ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Αποστόλης Παμφίλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, και ο Κωστής Παναγιώτου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Παλαιά Φώκαια, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσουν ο Μιχάλης Σοφικίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, η Τάνια Γαλανοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού, και η Χρυσάνθη Νικολή, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

-- Στις 7.30 μ.μ., στους Θρακομακεδόνες (Θεατράκι, πλατεία Αριστοτέλους), θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, η Ρούλα Τριγάζη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, και η Χριστίνα Στύλιου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

-- Στις 7.30 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην πλατεία Αναλήψεως, θα μιλήσουν η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Βασίλης Βήττος, υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 9 π.μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κατερίνη.

-- Στις 10.30 π.μ., η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

-- Στις 10 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης, θα περιοδεύσει στις Σέρρες.

-- Στις 10 π.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει σε τραπεζικά καταστήματα της πόλης. Στις 2 μ.μ., θα μιλήσει σε σύσκεψη εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7.30 μ.μ., ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, και ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην Εδεσσα, στους μικρούς καταρράκτες.

-- Στις 8.30 μ.μ., η Θεανώ Καπέτη θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Σταυρό, στο Ηρώων.

ΙΚΑΡΙΑ
Σήμερα και αύριο οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, συνταξιούχο, άνεργο, νέα και νέο στην Ικαρία στις κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και δήμο στις 26 Μάη:

-- Σήμερα, Παρασκευή 17 Μάη, στην πλατεία Ευδήλου, στις 8.30 μ.μ.

-- Το Σάββατο 18 Μάη, στην πλατεία Αγ. Κηρύκου, στις 8.30 μ.μ.

Ομιλήτρια θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τις συγκεντρώσεις θα χαιρετίσουν: Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λαρδάς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Σταμούλος και Γεωργία Λαρδά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ