ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2019
Σελ. /24
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Στην κάλπη να συναντηθεί η αμφισβήτηση για την ΕΕ με το ΚΚΕ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Φίλοι και φίλες,

Ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί μόνο σε αυτό μπορεί ο λαός, αποδεδειγμένα, να υπολογίζει σε πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στήριγμα της πάλης για τα δικά του συμφέροντα.

Μας ρωτούν ορισμένοι: «Γιατί ενώ εναντιώνεστε στην ΕΕ, ζητάτε την ενίσχυσή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;».

Λέμε σε όλους: Το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το 74% του λαού μας, που με βάση τις έρευνες της ίδιας της ΕΕ αμφισβητεί τη λυκοσυμμαχία.

Δυνατό ΚΚΕ παντού και περισσότεροι κομμουνιστές στην Ευρωβουλή.

Αυτή είναι η πρόκληση για το λαό μας.

Ποιους άλλους να στείλει;

Τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και τους υπόλοιπους χειροκροτητές της ΕΕ, που την εξωραΐζουν, τη δικαιολογούν και σπέρνουν αυταπάτες;

Να στείλει αυτούς, σοσιαλδημοκράτες, ψευτοαριστερούς, φιλελεύθερους, ακροδεξιούς, που ψηφίζουν μαζί το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Να εμπιστευτεί αυτούς που αφού ψηφίζουν τα αντεργατικά μέτρα, τα κρατούν στο σκοτάδι για να λένε, κατόπιν εορτής, ότι σύγχρονο και ψηφισμένο είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 12ωρο και 12 μέρες χωρίς ρεπό, με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να είναι στα 70 χρόνια; Σύγχρονο και ψηφισμένο είναι να ζει ο λαός με τα ελάχιστα και να πληρώνει διπλά και τριπλά για τα αυτονόητα σε Υγεία, Παιδεία, παιδικούς σταθμούς; Να επιδοτούνται οι οικονομικοί όμιλοι για να μην έχουν επιχειρηματικό ρίσκο και οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο; Τα μονοπώλια που τα έχουν όλα να χρηματοδοτούνται και οι αυτοαπασχολούμενοι να μην έχουν να πληρώσουν και να οδηγούνται στη χρεοκοπία; Σύγχρονο είναι να αποτελούν «μη επιλέξιμη δαπάνη» οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι, τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα; Να συμμετέχει η ΕΕ σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, επεμβάσεις και πολέμους; Σε χώρες της ΕΕ να απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα και να απονέμονται τιμές σε ναζί;

Μέχρι εδώ!

Το ΚΚΕ ενημέρωσε το λαό, του είπε την αλήθεια και τον προετοίμασε. Με τη δράση του, τις παρεμβάσεις και τις Ερωτήσεις του και στο Ευρωκοινοβούλιο, με επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, ανέδειξε τα λαϊκά προβλήματα και στήριξε τους στόχους πάλης των εργαζομένων. Στάθηκε στο πλευρό τους, στο δρόμο του αγώνα, μπήκε σφήνα, απαίτησε και απαιτεί ανυποχώρητα και στην Ευρωβουλή όσα η ΕΕ και τα κόμματά της στερούν απ' τον λαό. Τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, τις υποδομές για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει παντού για καμιά αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Γι' αυτό λέμε σε όλους και όλες: Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, που είναι ο υπερασπιστής των δικών σας συμφερόντων, που όταν όλοι οι άλλοι μιλούν για κοσμογονία, αποκαλύπτει αυτό που ζείτε: Οτι η ΕΕ μόνο χειρότερη γίνεται, ότι είναι ένωση του κεφαλαίου, συμμαχία των αντιπάλων του λαού.

Στην κάλπη μπορεί να συναντηθεί η ανησυχία, η αμφισβήτηση και ο προβληματισμός των εργαζομένων για την ΕΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά αναγνωρίζουν την αξία των εκτιμήσεων και των έγκαιρων προειδοποιήσεών του, την προσφορά του στην οργάνωση της πάλης. Της πάλης που δεν λέει μόνο το μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ, αλλά και το ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, με αποδέσμευση από την Ευρωένωση. Της πάλης που δίνει δύναμη στα ΚΚ και τους λαούς στην Ευρώπη. Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν παντού: Αυτιά, μάτια, δυνατή φωνή του λαού την επόμενη μέρα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οι νέοι έχουμε επιλογή: Να κάψουμε τα αντιλαϊκά τους σενάρια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ

Οι νέες και οι νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, που έζησαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από το τσάκισμα του εισοδήματος των γονιών τους, έχουν επιλογή.

Οι μαθητές, που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου που τους μετατρέπει σε πειραματόζωα σε έναν ταξικό λαβύρινθο, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΕΕ που τους φιλτράρει από 11-12 χρόνων, ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών τους, έχουν επιλογή.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που με πολύ κόπο ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν τα πανάκριβα μεταπτυχιακά, που βλέπουν τα όνειρά τους να τσακίζονται από την ανεργία, την ετεροαπασχόληση, τους μισθούς των 300 - 400 ευρώ, έχουν επιλογή.

Οι νέοι επιστήμονες, που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τούς ανάγκασαν να φύγουν από τη χώρα μας, να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες σε άλλες χώρες, αλλά κι εκεί δεν βρήκαν παραδείσους, γιατί τα μέτρα της ΕΕ εφαρμόζονται καρμπόν σε όλες τις χώρες, από όλες τις κυβερνήσεις, της παλιάς και της νέας σοσιαλδημοκρατίας, νεοφιλελεύθερες, ευρωσκεπτικιστικές, έχουν επιλογή.

Και η επιλογή τους - η επιλογή μας - δεν είναι να συνεχίσει η ένταση της εκμετάλλευσης, η μιζέρια, η φτώχεια, η μισή δουλειά - μισή ζωή! Να μην αποδεχτούμε το αναχρονιστικό και παρωχημένο: Τους ταξικούς φραγμούς, τα μειωμένα κονδύλια και τις ελλείψεις σε Υγεία και Παιδεία, τα ματωμένα πλεονάσματα της ΕΕ μέχρι το 2060, ούτε εκείνους που βαφτίζουν πρόοδο τα ψίχουλα που ρίχνουν από το τραπέζι.

Η επιλογή μας είναι να περάσουμε απέναντι. Απέναντι στην αντιδραστική ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα παράσιτα που στηρίζει, που πλουτίζουν όσο εμείς φτωχαίνουμε. Κόντρα στην ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή, τον πιο ωμό, βάρβαρο και δόλιο καπιταλισμό! Για να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση!

Προοδευτικό και σύγχρονο δεν είναι να υποτασσόμαστε στον αρνητικό συσχετισμό. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, ριζοσπαστικό σήμερα είναι η πάλη για να αλλάξουν πιο γρήγορα! Με οργανωμένο αγώνα για το πραγματικά προοδευτικό και ριζοσπαστικό, τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν, κρατική, υψηλού επιπέδου Υγεία και Πρόνοια, δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου σχολές και πανεπιστήμια, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Να κάψουμε τα σενάρια της ΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των παρατρεχάμενών τους, που είναι εγγύηση για να τσακίζονται τα δικαιώματά μας και τα όνειρά μας.

Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ! Γιατί είναι εγγύηση για να δυναμώσουν οι αγώνες μας και τα αποτελέσματά τους! Για να μετατραπεί η μαζική αντίθεση του ελληνικού λαού και της νεολαίας στην ΕΕ σε δραστήρια πάλη για την αποδέσμευση από αυτή, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, για μια ζωή που θα αξίζει να ζήσουμε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κόκκινη ψήφο στους ανυπάκουους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι η ώρα να τραβήξουμε μπροστά! Να δυναμώσουμε παντού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Να δυναμώσει η δύναμη του λαού, η ελπίδα του, με περισσότερους εκλεγμένους στους δήμους, στις Περιφέρειες, στην Περιφέρεια Αττικής, στην Ευρωβουλή. Αυτό ναι, είναι επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μπροστά στα άδεια ταμεία των λαϊκών νοικοκυριών, μπροστά στις τεράστιες καταστροφές, μπροστά στα εκατοντάδες θύματα από την έλλειψη βασικών υποδομών, τα λόγια περισσεύουν.

Οι μεγάλες ανάγκες του λαού μας υποθηκεύτηκαν στις ανάγκες των καπιταλιστών για κέρδη και μόνο κέρδη.

Ψυχροί εκτελεστές τα τελευταία χρόνια, όλα τα κόμματα - υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι εκλεγμένοι τους στις Περιφέρειες, πότε με κυβερνητικά σχήματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πότε με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αβανταδόρους τα πολιτικά τους εξαπτέρυγα, πάντα με νόμους και αποφάσεις καταδίκαζαν τις λαϊκές οικογένειες.

Ξαμολήθηκαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οργιάζοντας πάνω στις ανθρώπινες ζωές, φτιάχνοντας τα παιδιά της εργατικής τάξης σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα, καταδικάζοντάς τα να ζουν σε γειτονιές σκοτεινές, υποβαθμισμένες, δίπλα σε χωματερές, να πνιγόμαστε με την πρώτη δυνατή βροχή, να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να στερούμαστε το δικαίωμα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, ακόμα και σε ελεύθερους χώρους πρασίνου για μια ανάσα.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να συνηθίσουμε εμείς και τα παιδιά μας στα λίγα, στα ελάχιστα, στα ψίχουλα. Αυτήν την υποταγή υπηρετούν με πάθος όλα τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που εφαρμόζουν και μέσα από την Τοπική Διοίκηση όλους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες αυτής της μεγαλούπολης όπου ζούμε ζητούν δουλειά και ανθρώπινη ζωή, και οι εκλεγμένοι των κομμάτων της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης τους προσφέρουν απολύσεις, μαύρη εργασία, μισή δουλειά και ανασφάλιστη.

Ζητούν δωρεάν δημόσια Υγεία, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, κοινωνική μέριμνα, και οι εκλεγμένοι τους τους στέλνουν στους εμπόρους της Υγείας.

Ο λαός ζητά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, και οι εκλεγμένοι τους κάνουν εμπόρευμα πανάκριβο τη γνώση και την επιστήμη.

Ζητούν εργασιακά δικαιώματα και οι εκλεγμένοι τους νομοθετούν την τρομοκρατία, την καταστολή, φιμώνοντας κάθε απόπειρα διεκδίκησης.

Οι νέοι θέλουν δουλειά στον τόπο τους και οι εκλεγμένοι τους τους στέλνουν σαν διαβατάρικα πουλιά σε άλλους τόπους.

Ανησυχούν για την ειρήνη και οι εκλεγμένοι τους ετοιμάζονται για πόλεμο. Εχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στους ιμπεριαλιστές και δίνουν λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιους χώρους για να φυτεύουν βάσεις θανάτου από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πληρωμή των πολλών από την ανάπτυξη των αφεντικών, που φέρνει κέρδη σε λίγους.

Αλλωστε το απέδειξαν και το ζούμε.

Ανεργία! Απληρωσιά! Αβεβαιότητα και αγωνία! Απανθρωπιά!

Ηρθε η ώρα να πληρωθούν.

Κόκκινη ψήφο στους ανυπάκουους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων!

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να εκφραστεί ένα ρεύμα συμπόρευσης και αγώνα στην Αθήνα

Η συγκέντρωσή μας γεμίζει χαμόγελα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητα, σιγουριά για τις δυνατότητες που υπάρχουν να καταγραφεί μια μεγάλη νίκη του λαού στις κάλπες της Κυριακής.

Τις μέρες και ώρες που απομένουν, απευθύνουμε ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Απέναντι σε ένα στημένο διπολικό σκηνικό φτιαγμένο με παλιά σκάρτα υλικά, που θέλει να εγκλωβίσει τον λαό μας στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, στην επιλογή ανάμεσα στο μικρότερο κακό.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι η επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού που νιώθουν οργή και αγανάκτηση, που δεν ανέχονται την κυβέρνηση Τσίπρα ή την εναλλαγή με τον Μητσοτάκη, που προβληματίζονται για τις θυσίες που συνεχίζονται στο βωμό μιας ανάπτυξης κομμένης και ραμμένης στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Οι αλλαγές, η ανατροπή που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, θα έρθει με οργάνωση και αγώνα παντού. Αυτό εγγυάται το ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Στο δήμο της Αθήνας χορτάσαμε από «σωτήρες», ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα. Αντίπαλοί μας στους δήμους είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτών που κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προίκα την πολιτική των κομμάτων τους, την κυβερνητική τους θητεία, τα έργα και τις ημέρες τριών μνημονίων και της οκταετίας της κεντροαριστεράς στο δήμο της Αθήνας, που πιστά υπηρέτησε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Παλεύουμε από θέσεις αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο του δήμου που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με μειωμένη κατά 60% κρατική χρηματοδότηση και επιβάλλει επέκταση και αύξηση της δημοτικής φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις με ιδιώτες, εκχώρηση στους ίδιους της δημοτικής περιουσίας.

Παλεύουμε με στόχους και αιτήματα που στους δήμους που διοικούν οι κομμουνιστές με αγώνες γίνονται πράξη, για:

  • Να στηριχθεί το λεηλατημένο εισόδημα των Αθηναίων με δραστική μείωση της βαριάς δημοτικής φορολογίας.
  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες επαγγελματίες της Αθήνας.
  • Να ιεραρχηθούν οι ανάγκες στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Πρόληψης, οι υποδομές στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  • Να στηριχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου, παλεύοντας ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, στη συρρίκνωση και την υποστελέχωση, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Παλεύουμε μαζί Ελληνες και μετανάστες, σε μια πόλη που το 23% του πληθυσμού της είναι μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Οι δέκα υποψήφιοι σύμβουλοι μετανάστες στα ψηφοδέλτια του δήμου σηματοδοτούν την κοινή δράση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις γειτονιές.

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην Αθήνα είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, γιατί το ΚΚΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει τους φασίστες, να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, να τους συντρίψει. Γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αιτία που γεννά τον φασισμό - ναζισμό, που δεν είναι άλλη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Με το κόκκινο γαρίφαλο των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να εκφραστεί ένα ρεύμα συμπόρευσης, αγώνα, αλλαγής στην Αθήνα και στην Αττική, για αγωνιστές δίπλα στο λαό, όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Είναι τιμή να 'μαστε με τους πρωτοπόρους, τους αυθεντικούς, τους έντιμους αριστερούς

Καλησπέρα κατακόκκινο Σύνταγμα!

Σε όλους εσάς, τους μαχητικούς, τους ανυποχώρητους, τους αποφασισμένους για την κόκκινη ψήφο, την αντισυστημική, την αντιφασιστική, την ψήφο της λαϊκής νίκης!

Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι. Ολο και περισσότεροι εκδηλώνουν καθημερινά τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Ακόμη κι όσοι διατηρούν κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις, ξέρουν πως τώρα κάνουν το σωστό.

Είναι τιμή να 'μαστε με τους πρωτοπόρους, τους αυθεντικούς, τους έντιμους αριστερούς, σ' αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Με αυτούς που με πράξεις και όχι λόγια αντιπαλεύουν τους φασίστες, τον ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, στους ανθρώπους με διαφορετικές επιλογές στην προσωπική τους ζωή. Και μπορούν να το κάνουν, γιατί διεκδικούν ίσα κοινωνικά δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις, γιατί παλεύουν ενάντια στο σύστημα, που ξεχωρίζει και τελικά χωρίζει τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών αυτού του λαού, που να μη συνδέεται με αγώνες του ΚΚΕ.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, δεν υπήρξε προσβολή της δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας, που το ΚΚΕ δεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αντίστασης.

Θέλουμε και τώρα να είσαι μαζί μας, εσύ που δεν έχεις αποφασίσει ακόμη, όπως κι εσύ που ψηφίζεις για πρώτη φορά. Σκέψου λογικά, μελετώντας την Ιστορία. Δες πόσο στοίχισε η παραπλάνηση του κόσμου, από τη λάθος εικόνα που έδιναν οι καθεστωτικοί φακοί, στην Ιστορία, στους αγώνες και τις θέσεις του ΚΚΕ. Δες τι έγινε, όταν κάποτε, τιμωρώντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ψήφιζαν Σημίτη, ύστερα για να τιμωρήσουν αυτόν ψήφιζαν Καραμανλή κι ύστερα Γιώργο Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα. Σοβαρά, υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται τώρα να τον τιμωρήσουν, ψηφίζοντας έναν Μητσοτάκη; Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως φταίνε τα πρόσωπα; Αφού αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι πολιτικές τους είναι ίδιες, ίδια συμβόλαια εκτελούν. Αφού ο ένας συνεχίζει τη «δουλειά» του άλλου... Ποιος σοβαρός άνθρωπος εμπιστεύεται τη θλιβερή καρικατούρα της «Προοδευτικής συμμαχίας», που στο όνομα της αριστεράς εξυπηρετεί την αντίδραση και τον φασισμό; Μια ερμαφρόδιτη συμμαχία, μια τερατογένεση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδεύτηκε άριστα - μαζί με τα ξέφτια του ΠΑΣΟΚ, στα κόλπα της διεφθαρμένης σοσιαλδημοκρατίας. Και τώρα με τη Συμμαχία - Φρανκενστάιν διεκδικεί ντοκτορά στον τυχοδιωκτισμό.

Αυτή η παρέα του «ό,τι να 'ναι» εμποδίζει - λέει - την άνοδο της ακροδεξιάς. Μα με ακροδεξιούς δεν συγκυβερνούσε τόσο καιρό; Ποιον κοροϊδεύει; Οι δολοφόνοι του Φύσσα ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ποιος ακριβώς θα εμποδίσει τους φασίστες; Αυτός που καλλιεργεί κλίμα ανοχής σε εθνικιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις;

Ο «μπαμπούλας» της ακροδεξιάς και του φασισμού (που πάντα φύτρωνε στον θυμό του κόσμου) μια χαρά εξυπηρετεί για να περαστούν αντιλαϊκά μέτρα, για να υλοποιηθούν οι πιο βάρβαρες αποφάσεις της ΕΕ, για να οδηγήσουν σε μια φοβισμένη και όλο πιο συντηρητική κοινωνία. Αυτήν που βολεύει την ΕΕ.

Ε, αυτήν δεν τη θέλουμε εμείς!

Εμείς τη θέλουμε δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Και αγωνιζόμαστε για αυτήν, με το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ