Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Στην κάλπη να συναντηθεί η αμφισβήτηση για την ΕΕ με το ΚΚΕ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Φίλοι και φίλες,

Ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί μόνο σε αυτό μπορεί ο λαός, αποδεδειγμένα, να υπολογίζει σε πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στήριγμα της πάλης για τα δικά του συμφέροντα.

Μας ρωτούν ορισμένοι: «Γιατί ενώ εναντιώνεστε στην ΕΕ, ζητάτε την ενίσχυσή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;».

Λέμε σε όλους: Το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το 74% του λαού μας, που με βάση τις έρευνες της ίδιας της ΕΕ αμφισβητεί τη λυκοσυμμαχία.

Δυνατό ΚΚΕ παντού και περισσότεροι κομμουνιστές στην Ευρωβουλή.

Αυτή είναι η πρόκληση για το λαό μας.

Ποιους άλλους να στείλει;

Τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και τους υπόλοιπους χειροκροτητές της ΕΕ, που την εξωραΐζουν, τη δικαιολογούν και σπέρνουν αυταπάτες;

Να στείλει αυτούς, σοσιαλδημοκράτες, ψευτοαριστερούς, φιλελεύθερους, ακροδεξιούς, που ψηφίζουν μαζί το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Να εμπιστευτεί αυτούς που αφού ψηφίζουν τα αντεργατικά μέτρα, τα κρατούν στο σκοτάδι για να λένε, κατόπιν εορτής, ότι σύγχρονο και ψηφισμένο είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 12ωρο και 12 μέρες χωρίς ρεπό, με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να είναι στα 70 χρόνια; Σύγχρονο και ψηφισμένο είναι να ζει ο λαός με τα ελάχιστα και να πληρώνει διπλά και τριπλά για τα αυτονόητα σε Υγεία, Παιδεία, παιδικούς σταθμούς; Να επιδοτούνται οι οικονομικοί όμιλοι για να μην έχουν επιχειρηματικό ρίσκο και οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο; Τα μονοπώλια που τα έχουν όλα να χρηματοδοτούνται και οι αυτοαπασχολούμενοι να μην έχουν να πληρώσουν και να οδηγούνται στη χρεοκοπία; Σύγχρονο είναι να αποτελούν «μη επιλέξιμη δαπάνη» οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι, τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα; Να συμμετέχει η ΕΕ σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, επεμβάσεις και πολέμους; Σε χώρες της ΕΕ να απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα και να απονέμονται τιμές σε ναζί;

Μέχρι εδώ!

Το ΚΚΕ ενημέρωσε το λαό, του είπε την αλήθεια και τον προετοίμασε. Με τη δράση του, τις παρεμβάσεις και τις Ερωτήσεις του και στο Ευρωκοινοβούλιο, με επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, ανέδειξε τα λαϊκά προβλήματα και στήριξε τους στόχους πάλης των εργαζομένων. Στάθηκε στο πλευρό τους, στο δρόμο του αγώνα, μπήκε σφήνα, απαίτησε και απαιτεί ανυποχώρητα και στην Ευρωβουλή όσα η ΕΕ και τα κόμματά της στερούν απ' τον λαό. Τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, τις υποδομές για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει παντού για καμιά αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Γι' αυτό λέμε σε όλους και όλες: Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, που είναι ο υπερασπιστής των δικών σας συμφερόντων, που όταν όλοι οι άλλοι μιλούν για κοσμογονία, αποκαλύπτει αυτό που ζείτε: Οτι η ΕΕ μόνο χειρότερη γίνεται, ότι είναι ένωση του κεφαλαίου, συμμαχία των αντιπάλων του λαού.

Στην κάλπη μπορεί να συναντηθεί η ανησυχία, η αμφισβήτηση και ο προβληματισμός των εργαζομένων για την ΕΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά αναγνωρίζουν την αξία των εκτιμήσεων και των έγκαιρων προειδοποιήσεών του, την προσφορά του στην οργάνωση της πάλης. Της πάλης που δεν λέει μόνο το μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ, αλλά και το ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, με αποδέσμευση από την Ευρωένωση. Της πάλης που δίνει δύναμη στα ΚΚ και τους λαούς στην Ευρώπη. Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν παντού: Αυτιά, μάτια, δυνατή φωνή του λαού την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ