Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Με το χρώμα της ελπίδας...

Με το χρώμα της ελπίδας και του αγώνα «βάφτηκαν» οι δρόμοι της Αθήνας, χτες το απόγευμα, καθώς από το χώρο των μαζικών προσυγκεντρώσεων, το ανθρώπινο «ποτάμι» με τις κόκκινες σημαίες συνέρρεε στο Σύνταγμα.

Στα Προπύλαια αντάμωσαν σύντροφοι από τις Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας, Επισιτισμού, Υγείας, Εμπορίου, Ανατολικού Τομέα. Η μάχη των εκλογών, η πείρα, το πείσμα για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού κυριαρχούσαν στις συζητήσεις καθώς έφταναν περισσότεροι στο χώρο της προσυγκέντρωσης. Τριγύρω μοιραζόταν κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ παντού». Εκεί επίσης βρίσκονταν και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι νέοι κομουνιστές που δίνουν με πείσμα τη μάχη των εκλογών - συνέχεια του καθημερινού αγώνα για τη μόρφωση, για τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ και των ντόπιων υποστηρικτών της σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κοινωνία στο πλευρό του ΚΚΕ. Τα μέλη και οι οπαδοί της ΚΝΕ, ικανοποιημένοι που έβλεπαν συναδέλφους και φίλους τους να συμμετέχουν σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, παίρνοντας θάρρος για ακόμα πιο θαρρετό άνοιγμα στη νεολαία βροντοφώναζαν «ΚΚΕ δυνατό δύναμη για το λαό», σηκώνοντας ψηλά τις σημαίες και τα πανό που καλούσαν το λαό να κάνει την πραγματική διαφορά με «Ισχυρό ΚΚΕ παντού». Ετσι πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Συγκροτημένα, με βήματα αποφασιστικά, με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία - Οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», δείχνοντας το δρόμο της ελπίδας για το λαό και τη νεολαία, έφτασαν στο Σύνταγμα, όπου έγιναν κομμάτι της μεγάλης χτεσινής συγκέντρωσης.

Ενα «δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ», που ισοδυναμεί με «το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου» και με την καλύτερη παρακαταθήκη στην πάλη «για την αποδέσμευση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», κάλεσαν τους εργαζόμενους να στείλουν στις κάλπες της Κυριακής, σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος, από την προσυγκέντρωση μπροστά από την Παλιά Βουλή. Τις φωνές τους ένωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από κλάδους της Βιομηχανίας, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, μεταλλεργάτες από τη Ζώνη των εργατικών «ατυχημάτων». Εργαζόμενοι δηλαδή που ξέρουν καλά πως η ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται δύναμη που κατατίθεται στο «ταμείο» των αγώνων για τους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής τους, που ανοίγει το δρόμο και δείχνει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας. Δίπλα στις κλαδικές Οργανώσεις μαζικό «παρών» έδωσαν και οι Οργανώσεις από τις βορειοδυτικές, νοτιοδυτικές και βόρειες συνοικίες, με εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους να λογαριάζουν πόσα ψηφοδέλτια μένει να δώσουν χέρι με χέρι και να μετρούν τις μέρες που απομένουν για να απευθύνουν αποφασιστικά το κάλεσμα: «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ, τη μόνη σου ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ