ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζονται έως την 1η Ιούλη οι αρχαιρεσίες

Κάλεσμα ενίσχυσης του σωματείου, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν η μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της

Συνεχίζονται οι εκλογές στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών να παρατείνεται και να συμπεριλαμβάνει τις επόμενες μέρες μια σειρά χώρους δουλειάς.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές συνεχίζονται σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

-- Αύριο Τετάρτη, σε «RIVER WEST» - «IKEA» στον Κηφισό (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.) και «ATHENS HEART» στην Πειραιώς (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.).

-- Πέμπτη 27/6, στον «Σκλαβενίτη» στην Αργυρούπολη (11 π.μ. - 6 μ.μ.).

-- Παρασκευή 28/6, στο «Mall» στο Μαρούσι (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.) και «Avenue» στην Κηφισίας (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.).

-- Σάββατο 29/6, στον «Σκλαβενίτη» στη Ν. Χαλκηδόνα (11 π.μ. - 5 μ.μ.).

-- Δευτέρα 1/7, σε «ΜcArthurGlen» και «Smart Park» στα Σπάτα (11 π.μ. - 7 μ.μ.).

«Δυναμώνουμε με την ψήφο μας το κλαδικό μας σωματείο, που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο χέρι και βρίσκεται απέναντι από τη σήψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», είναι το κάλεσμα του Συλλόγου στους εργαζόμενους που βλέπουν τους τζίρους και τα κέρδη των εταιρειών να γιγαντώνονται, την ίδια στιγμή που οι συνθήκες δουλειάς και οι όροι αμοιβής τους χειροτερεύουν, με τις «πλάτες» των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μεγαλοεργοδότες - εργατοπατέρες προσπαθούν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων

Ο Σύλλογος καταγγέλλει μάλιστα την προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του, με τη βοήθεια των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

«Στη "Διακίνηση", στα "Praktiker", στον "Σκλαβενίτη" και αλλού, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, προπηλακισμούς, χειροδικίες και λάσπη, τα τσιράκια της προσπαθούν να παρεμποδίσουν την παρουσία και τη δράση μελών και εκλεγμένων συνδικαλιστών», καταγγέλλει ο Σύλλογος και καλεί τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω από τα σωματεία «τους εργατοπατέρες που είναι τα στηρίγματα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα».

Αντίστοιχες καταγγελίες κάνει και η ΔΑΣ Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης».

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ αναφέρεται σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δέχτηκαν επίθεση από προϊστάμενο τμήματος ενώ ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Ε.Σ., προϊστάμενος τμήματος και υποψήφιος με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του επιχειρησιακού σωματείου, καταφέρθηκε εναντίον μελών του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας «τη ρητορική και τα επιχειρήματα που διαμορφώνει η ίδια η εργοδοσία και αποστέλλεται στα καταστήματα μέσω εσωτερικών σημειωμάτων».

«Ο εν λόγω ''συνάδελφος'', που από τη μια μας αξιολογεί, μας ''τρέχει'', μας κόβει ρεπό και από την άλλη εκτελεί και χρέη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων για τα προβλήματά μας», σημειώνει η ΔΑΣ, αναπαρήγαγε «ανυπόστατες κατηγορίες για τραμπουκισμό, για ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά, για αργόσχολους σε κομματική αποστολή», ενώ έφτασε στο σημείο να απευθύνει ρατσιστικά υπονοούμενα σε «συγκεκριμένο συνάδελφο μετανάστη, εργαζόμενο στην επιχείρηση και εκλεγμένο στο ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΟΙΥΕ)». Στη συνέχεια, «κάλεσε την ασφάλεια του καταστήματος» και τη σκυτάλη πήρε ο υπεύθυνος ασφαλείας (Γ.Κ.), «συνδικαλιστής» και αυτός του εργοδοτικού σωματείου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΟΙΥΕ, ο οποίος «προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο διαλλακτικοί, αφού έτσι κι αλλιώς "όλοι για το καλό της επιχείρησης δουλεύουμε"».

«E, λοιπόν "συνάδελφοι", όχι!», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ. «Οσο εσείς πασχίζετε για τα συμφέροντα της επιχείρησης, οι πραγματικοί συνάδελφοι φτύνουν αίμα για να καταφέρουν να βγάλουν το μεροκάματο. Οι πραγματικοί συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία και τη στοχοποίηση όταν τολμούν να ζητήσουν τα αυτονόητα (βάρδιες, ρεπό, υπερωρίες κ.τ.λ.)».

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, περιστατικά όπως το παραπάνω, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση όχι των συνδικαλιστών αλλά των ίδιων των εργαζομένων, δεν είναι άσχετα με τον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει με τη συνδικαλιστική μαφία στην Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα «να πετάξουμε τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα και να απομονώσουμε αυτούς και τα τσιράκια τους μέσα στα καταστήματα».

ΜΕΓΑΡΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην περιστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην περιστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα, από την ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η 2η ΥΠΕ ενημέρωσε με έγγραφό της ότι πλέον το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο καλείται να «καλύψει» τις ανάγκες πάνω από 40.000 μόνιμων κατοίκων (Μέγαρα, Κινέτα, Αλεποχώρι, Νέα Πέραμος), θα λειτουργεί 5 μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) αντί για 7, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., αντί για 24 ώρες το 24ωρο, λόγω έλλειψης προσωπικού...

Με την κινητοποίησή της, η ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ απαίτησε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας 24 ώρες το 24ωρο, τη στελέχωσή του με επαρκές μόνιμο προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης και σύγχρονο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη διαμαρτυρία τονίστηκε πως δεν μπορούν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ να κοροϊδεύουν πλέον κανέναν, είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεών τους να υποβαθμίσουν τα Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο του βαθέματος της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Οι διαδηλωτές υπογράμμισαν πως δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για δημόσια, δωρεάν Υγεία, επαρκές μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού.

WEB RADIO ΠΑΜΕ

Ακούστε σήμερα Τρίτη στο webradio του ΠΑΜΕ:

-- Στις 5 μ.μ., εκπομπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

-- Στις 6 μ.μ., εκπομπή του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου.

-- Στις 7 μ.μ., εκπομπή για τη Δημόσια Υγεία.

-- Στις 8 μ.μ., εκπομπή για τη hip hop μουσική σκηνή. Παρουσιάζουν οι Φρανκ και Dason.

  • Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή εκπομπή «Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά», η Μαρία Καραπιπέρη φιλοξένησε την γνωστή στιχουργό Λίνα Δημοπούλου. Οπως και όλες τις εκπομπές του webradio, μετά τη μετάδοσή τους, μπορείτε να την βρείτε και να την ακούσετε στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας του ΠΑΜΕ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΕ)
Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γενικών γιατρών από το ΚΥ Λυγουριού

Εδώ και έναν χρόνο, με αφορμή την παραίτηση ειδικευόμενης της Χειρουργικής από τη νοσηλευτική μονάδα του Νοσοκομείου Αργολίδας, οι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και των Περιφερειακών Ιατρείων εξαναγκάζονται με εντολές της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να μετακινούνται πότε στη νοσηλευτική μονάδα του Αργους, πότε στη νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου, πότε στο εξωτερικό ιατρείο επειγόντων της Χειρουργικής, πότε της Παθολογικής...

Το ίδιο συνέβαινε μέχρι πριν από τρία χρόνια, όταν οι ίδιοι εργαζόμενοι μετακινούνταν από το ΚΥ Λυγουριού στο ΚΥ Κρανιδίου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις αυτές, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της λειτουργίας του Κέντρου, και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλυφθούν τα κενά των νοσηλευτικών μονάδων Αργους και Ναυπλίου.

Υλοποιείται και βαθαίνει η πολιτική της «κινητικότητας»

«Και τώρα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τότε, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η μόνιμη επωδός των διοικήσεων στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συναδέλφων ήταν "η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η προστασία της υγείας των πολιτών". Εφτασε η παραίτηση ενός ειδικευόμενου συναδέλφου για να απειληθεί "το δημόσιο συμφέρον και η υγεία των πολιτών"!», καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ και επισημαίνει:

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υλοποιεί την πολιτική της κινητικότητας, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, από το ένα τμήμα στο άλλο, από τη μία μονάδα Υγείας στην άλλη, ακόμα και από τη μία πόλη στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, αλλά την ενισχύει περισσότερο. Μόλις πριν από λίγους μήνες στο νόμο "Για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των ιδιωτικών κλινικών" συμπεριέλαβε δύο άρθρα που αφορούν την κινητικότητα των υγειονομικών. Το ένα προβλέπει την κάλυψη της θέσης σε ΤΟΜΥ, εάν υπάρχει δικαιολογημένη απουσία πάνω από 20 μέρες, με μετακίνηση αντίστοιχου προσωπικού από τις μονάδες της ΔΥΠΕ. Το δεύτερο προβλέπει τη μετακίνηση ειδικευμένων γιατρών και χωρίς τη δική τους θέληση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε μονάδες Υγείας που υπάγονται στην ίδια Διοίκηση.

Η κινητικότητα, η υποκατάσταση μέρους του μόνιμου προσωπικού με ελαστικά εργαζόμενους, η ελαστικοποίηση του ωραρίου στοχεύουν στη μείωση του μισθολογικού κόστους και εντάσσονται στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας σαν επιχειρήσεις. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες του κυβερνητικού θώκου που διασταυρώνουν τα πυρά τους προεκλογικά για την αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων».

Εργατικό «ατύχημα» στην Ορεστιάδα

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες στην Ορεστιάδα, όταν 49χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από παλέτες, την ώρα της δουλειάς. Ο εργαζόμενος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου νοσηλεύεται με κατάγματα στα πλευρά.

Σύσκεψη συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα γίνει ενημέρωση για την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος και τα συνταξιουχικά θέματα.

Αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα από τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις των νομών της Θεσσαλίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ