ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
Σελ. /28
Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συναυλία της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική

Με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, με θέμα «Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ».

Η εκδήλωση άνοιξε με συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής, νυν βουλευτής, Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, και Αναστασία Γεωργιάδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια.

Στη συζήτηση, οι υποψήφιοι απάντησαν σε ερωτήματα που συνέλεξαν το προηγούμενο διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από την επαφή τους με τη νεολαία μπροστά στις εκλογές.

Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της αποχής, σημειώνοντας πως «είναι μια αδιέξοδη, άσφαιρη επιλογή. Οση απογοήτευση και αν κουβαλάει η νεολαία απέναντι σε κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικές, ακόμα και για πρόσωπα που κορόιδεψαν και τσάκισαν το λαό, τελικά δεν τους ενοχλεί. Θυμίζουμε πως στις ευρωεκλογές του 2009 η αποχή ήταν τεράστια. Μετά από μερικούς μήνες ήρθε το πρώτο μνημόνιο, που καθόλου δεν εμποδίστηκε από το ποσοστό της αποχής. Αλλά και στις προηγούμενες ευρωεκλογές η αποχή, που πάλι ήταν μεγάλη, δεν εμπόδισε καθόλου τη ΝΔ να "προβάρει" πρωθυπουργικά κοστούμια».

Ο Γ. Μαργαρίτης τόνισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο καταγγέλλει τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα μπροστά στις εξελίξεις σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. «Αποκοιμίζει» αυτός ο εφησυχασμός «τη λαϊκή αντίδραση, το λαό και τους εργαζόμενους, τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή, γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν να πολεμήσουν και να θυσιαστούν από το κάδρο των ανταγωνισμών τους. Το ΚΚΕ λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, να προασπιστούμε την ειρήνη, την ακεραιότητα και αρτιμέλεια της χώρας, χρειάζεται η λαϊκή κινητοποίηση».

Η Αν. Γεωργιάδου κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν «ελεύθερα και ανυπότακτα» το ΚΚΕ, «ώστε την επόμενη μέρα να βγει πιο δυνατός ο λαός, η νεολαία, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

Ακολούθησε συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και την Μιρέλα Πάχου, και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι.

Συσκέψεις στην Πάτρα

Από τη σύσκεψη με εργαζόμενους...
Από τη σύσκεψη με εργαζόμενους...
Εκδήλωση - συζήτηση για τις εκλογές της 7ης Ιούλη πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη η Τομεακή Οργάνωση Εργαζομένων Πάτρας της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Βαγγέλη Καράμπαλη, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ο ομιλητής επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία της περιοχής. Αναφερόμενος στην περιβόητη... «βιώσιμη ανάπτυξη», έφερε ως παράδειγμα τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της «Frigoglass», καθώς και τις συνθήκες εργασίας στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Στις δύο βδομάδες που μένουν μέχρι τις εκλογές, τόνισε, πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, παλεύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο, να δώσουμε μήνυμα αντεπίθεσης, με δυνατό ΚΚΕ, που είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Το μήνυμα που έδωσε ο πατραϊκός λαός μέσα από τις δημοτικές εκλογές, επισήμανε, όπου στήριξε αποφασιστικά την αγωνιστική δημοτική αρχή, πρέπει να το δώσει και τώρα στις βουλευτικές εκλογές, ένα μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα.

Η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Σύσκεψη με μαθητές και φοιτητές

«Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε τη δύναμη που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε: Το ΚΚΕ» ήταν επίσης ο τίτλος της σύσκεψης που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και Μαθητών Πάτρας, στην πλατεία Πυροσβεστείου.

...και με φοιτητές
...και με φοιτητές
Η ομιλήτρια Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, κάλεσε κάθε φοιτητή και μαθητή που το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκε απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ, κάθε νέο που δεν συμβιβάζεται με την από κοινού προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να δεσμεύσουν το μέλλον μας στην κακοπληρωμένη δουλειά, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την εργασιακή ανασφάλεια... να δώσει τη μάχη μαζί μας! Να μη χαθεί ούτε λεπτό μέχρι τις 7 Ιούλη στην προσπάθεια να ενισχυθεί η δύναμη που την επόμενη μέρα θα οργανώσει τον αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή απέναντι στη δεδομένη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αγώνα για δικαιώματα στην Παιδεία, στη ζωή, στην εργασία. Κάθε νέος να ψηφίσει αγωνιστικά, ασυμβίβαστα, ανατρεπτικά. Να ψηφίσει ΚΚΕ!

Ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Διήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στον Βόλο

Διήμερο εκδηλώσεων με σύνθημα «Μη μένεις θεατής! Μπες στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!», οργάνωσαν η ΤΟ Μαγνησίας και η ΤΟ ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκαν τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο «Ασυλο» καθώς και προβολή της ταινίας «La Voz Dormida» στο χώρο της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας για το χαρακτήρα του διημέρου ο Γιάννης Μπράτσος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημείωσε: «Οι νέες και οι νέοι της περιοχής στέλνουν μήνυμα μέσα και από αυτό το διήμερο δραστηριοτήτων πως στις γειτονιές μας δεν χωράνε φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες! Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι ναζί μαχαιροβγάλτες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας (...) Τους έχουμε πάρει χαμπάρι! Πουλάνε "τσαμπουκά" σε φτωχούς και αδύναμους, σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες, αλλά μπροστά στα αφεντικά τους είναι κότες. Ο Βόλος έχει ιστορία! Ξέρει από προσφυγιά και ξεριζωμό. Οι παππούδες μας τσάκισαν τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην Κατοχή, τους πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών. Ο,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους, όπως έφαγαν τα μούτρα τους στα σχολεία όταν πήγανε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, έτσι και στις εκλογές μπορούνε να γκρεμιστούνε από τη Βουλή».

Συζήτηση για την Εκπαίδευση στο σοσιαλισμό

Στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι

Με μια συζήτηση για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή το εκλογικό στέκι νεολαίας της ΚΝΕ στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι. Η συζήτηση είχε θέμα «Η Εκπαίδευση και η επιστήμη όπλο για να καλύπτονται οι ανάγκες μας. Το παράδειγμα των χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης» και μίλησε ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά. Αναφορά έγινε στο ρόλο της Εκπαίδευσης και της επιστήμης στο καπιταλιστικό σύστημα, όπου παρά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης αυτό δεν μεταφράζεται σε λιγότερες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πολλοί νέοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση και έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς για το αβέβαιο μέλλον που τους περιμένει λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της αναρχίας στην παραγωγή. Ιδιαίτερα οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές ή θα δώσουν τον επόμενο χρόνο και βλέπουν όλη αυτήν την αβεβαιότητα να ακουμπάει τη ζωή τους, έθεσαν πολλά ερωτήματα για το πώς μπορούν να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση ώστε να μη συμβιβαστούν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ο ομιλητής ανέδειξε ότι όλα αυτά τα προβλήματα τα γεννά το υπάρχον σύστημα, ο καπιταλισμός, που λειτουργεί με βάση το κέρδος και ότι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός είναι ένα σύστημα που θα λειτουργεί με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, τον σοσιαλισμό. Αναφέρθηκαν παραδείγματα για το πώς λειτουργούσε η Εκπαίδευση στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπου παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπήρχαν, είχε εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός, κάθε νέος που σπούδαζε ήξερε από το 3ο έτος πού θα δουλέψει και άλλα πολλά επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί εκείνη την περίοδο.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας στους νέους πόσο σημαντικό είναι να παλεύεις για να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν γιατί τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ