Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συναυλία της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική

Με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, με θέμα «Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ».

Η εκδήλωση άνοιξε με συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής, νυν βουλευτής, Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, και Αναστασία Γεωργιάδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια.

Στη συζήτηση, οι υποψήφιοι απάντησαν σε ερωτήματα που συνέλεξαν το προηγούμενο διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από την επαφή τους με τη νεολαία μπροστά στις εκλογές.

Ο Γ. Δελής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της αποχής, σημειώνοντας πως «είναι μια αδιέξοδη, άσφαιρη επιλογή. Οση απογοήτευση και αν κουβαλάει η νεολαία απέναντι σε κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικές, ακόμα και για πρόσωπα που κορόιδεψαν και τσάκισαν το λαό, τελικά δεν τους ενοχλεί. Θυμίζουμε πως στις ευρωεκλογές του 2009 η αποχή ήταν τεράστια. Μετά από μερικούς μήνες ήρθε το πρώτο μνημόνιο, που καθόλου δεν εμποδίστηκε από το ποσοστό της αποχής. Αλλά και στις προηγούμενες ευρωεκλογές η αποχή, που πάλι ήταν μεγάλη, δεν εμπόδισε καθόλου τη ΝΔ να "προβάρει" πρωθυπουργικά κοστούμια».


Ο Γ. Μαργαρίτης τόνισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο καταγγέλλει τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα μπροστά στις εξελίξεις σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. «Αποκοιμίζει» αυτός ο εφησυχασμός «τη λαϊκή αντίδραση, το λαό και τους εργαζόμενους, τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή, γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν να πολεμήσουν και να θυσιαστούν από το κάδρο των ανταγωνισμών τους. Το ΚΚΕ λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, να προασπιστούμε την ειρήνη, την ακεραιότητα και αρτιμέλεια της χώρας, χρειάζεται η λαϊκή κινητοποίηση».

Η Αν. Γεωργιάδου κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν «ελεύθερα και ανυπότακτα» το ΚΚΕ, «ώστε την επόμενη μέρα να βγει πιο δυνατός ο λαός, η νεολαία, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

Ακολούθησε συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και την Μιρέλα Πάχου, και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-09-13 00:00:00.0)
Δραστηριότητα υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ (2019-06-21 00:00:00.0)
Αξίζει τον κόπο να πάω να ψηφίσω στις εκλογές; Ετσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα (2019-06-21 00:00:00.0)
Για την ηρωική εξέγερση του 1941 στη Δράμα (2015-12-09 00:00:00.0)
Το «κατασκευασμένο ρεύμα» της αποχής και ποιους εξυπηρετεί (2009-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ