Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά, με θέμα «Δεν είναι ευκαιρία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε για ολόκληρη ζωή», διοργάνωσαν οι ΟΒ Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού της ΚΝΕ, την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό. Συμμετείχε η Ιλιάνα Ναζεντιάδου, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η οποία στην εισηγητική της ομιλία αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσοστού της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους νέους και στις επιπτώσεις που μπορούν αυτές να επιφέρουν στην ανθρώπινη ζωή.

Στάθηκε κυρίως στη χρήση της κάνναβης και στις ιδιαίτερα βλαβερές της ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και την ψυχική υγεία. Ανέφερε ότι η πείρα από τη νομιμοποίηση της «φαρμακευτικής» κάνναβης σε άλλες χώρες δείχνει πως έχει αυξηθεί η χρήση των ναρκωτικών και ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίησή τους για «ψυχαγωγική» χρήση.

Επίσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης και στη διεθνή πείρα που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο ότι αυτοί οι χώροι ουσιαστικά δίνουν το ελεύθερο σε χρήστες να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε έναν συγκεκριμένο χώρο, με ειδικούς που θα προσέχουν απλά να μην πάθουν overdose, χωρίς να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πραγματικότητα.

Σε όλη την ομιλία της, μέσα από διεθνή παραδείγματα, τόνισε πως τα ναρκωτικά μόνο το κεφάλαιο και την κερδοφορία του ωφελούν και σε καμία περίπτωση την εργατική τάξη και τους αγώνες της - αντιθέτως, αμβλύνουν τις άμυνές της και θολώνουν το μυαλό και την κρίση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ