ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
Σελ. /40
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 43,08% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

20 Τομεακές Οργανώσεις ήδη έχουν καλύψει τουλάχιστον το 50%

Κατά 43,08% καλύπτεται ήδη το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρία «κλεισίματα» από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, που κλιμακώνουν το άνοιγμά τους με το κουπόνι στο χέρι.

Μετά και το τελευταίο «κλείσιμο», και με βάση το βαθμό κάλυψης των πλάνων, οι τρεις πρώτες Κομματικές Οργανώσεις έχουν ήδη καλύψει πάνω από το μισό τους πλάνο. Πρόκειται για την ΚΟ Εξωτερικού, που έχει φτάσει στο 63,54%, την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 59,06% και την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 50,07%.

Στον διπλανό πίνακα φαίνονται και οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου τους, οι οποίες ήδη έχουν καλύψει πάνω από το 50%, μια απόδοση που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για όλες τις Οργανώσεις. Η ΤΟ Δράμας, μάλιστα, πρώτη στη σχετική λίστα, έχει υπερκαλύψει το πλάνο της, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 109,4%!

Οσο περνούν οι μέρες της μεγάλης αυτής μάχης, δυναμώνει και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις, με τα «δυνατά ζευγάρια» που έχουν διαμορφωθεί να κονταροχτυπιούνται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σχετικά με τις άμιλλες που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, και όπως φαίνεται από τον πίνακα, η ΚΟ Θεσσαλίας φαίνεται να «τα βρίσκει σκούρα» από την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, που προηγείται με σχεδόν 5%, ενώ η ΚΟ Αττικής για δεύτερο συνεχόμενο «κλείσιμο» άφησε πίσω της την ΚΟ Κ. Μακεδονίας με διαφορά 4%.

Η άμιλλα

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος, με ανακοίνωσή της, καθόρισε τους δείκτες της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων και τα βραβεία για τις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής. Οι δείκτες είναι:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος.
  • Για την 3η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.
Για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και το Προσφυγικό

Εκδηλώσεις με θέμα «Οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών χωρίζουν τους λαούς και γεννούν την προσφυγιά. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας ενάντια στον εχθρό» πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21). Θα μιλήσει η Ρούλα Τριγάζη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Ερέτριας. Θα μιλήσει η Κατερίνα Δημάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας.

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη:

-- Στις 11 π.μ., στον Χολαργό (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού). Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 6 μ.μ., στον Αγιο Στέφανο, στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στον Κόκκινο Μύλο, στο «Καφενείο της Μαρίας» (Φιλαδελφείας 336). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Καραϊσκάκη). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο «Oscar», με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνει επίσης σύντομη παρουσίαση με θέμα «Καβάλα - η ιστορική διάσταση του Προσφυγικού στην πόλη μας».

Την Κυριακή 1η Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο κεντρικό Μενίδι, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Κεντρική Πλατεία 6). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης.

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 24 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β' 17 - 19).

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει:

Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε Λα ελάσσονα, του Γκούσταβ Μάλερ. Παίζουν οι Ραλλία Φαφαλιού (βιολί), Ιωάννα Σοφρώνη (βιόλα), Ηλιάνα Κορέτση (τσέλο) και Αννα Λαμπρούση (πιάνο).

Αποσπάσματα από διάσημες όπερες, από το μουσικό σχήμα «Brazzy Οpera». Παίζουν οι Νίκος Σαρρής (τρομπέτα), Σταύρος Κλαβανίδης (τρομπόνι), Τάσος Μπακούρης (κόρνο), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο), Ραφαηλία Καίσαρη (τραγούδι). Αφήγηση - σχολιασμός: Παύλος Μαρόπουλος.

Οι προσκλήσεις διατίθενται μέσω της ΤΟ Καλλιτεχνών. Κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977663460 και 6977710129.

***

Επίσης, το Σάββατο 23/11:

-- Η ΚΟΒ Λογιστών - Εργαζομένων σε ελεγκτικές εταιρείες Αττικής διοργανώνει συναυλία στις 9.30 μ.μ., στα γραφεία της ΕΛΕΠΑ (Κάνιγγος 27), με τους Worksongs Project.

-- Οι Οργανώσεις Ηρακλείου Αττικής του ΚΚΕ της ΚΝΕ διοργανώνουν συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Την Κυριακή 24 Γενάρη:

-- Μουσικό αφιέρωμα - παρουσίαση στη ζωή του Μάνου Λοΐζου, με αφορμή τα 37 χρόνια της απουσίας του, διοργανώνουν οι ΚΟΒ Κορυδαλλού του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» - αίθουσα «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη 159-161). Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία των ΚΟΒ Κορυδαλλού (Ταξιαρχών 111).

-- Η ΚΟ Δανίας καλεί τους Ελληνες μετανάστες και τους φίλους Δανούς σε συνεστίαση στις 4 μ.μ. στο εστιατόριο «Ελλάς» (Fiolstrade 21, δίπλα στο σταθμό Norreport).

-- Η ΚΟΒ Αλίμου Αττικής καλεί σε συνεστίαση στη 1 μ.μ. στο Β' ΚΑΠΗ (Ελ. Βενιζέλου 17).

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, οι Οργανώσεις Γκύζη Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στη συναυλία που διοργανώνουν στο «Ιλιον PLUS» (Κοδριγκτώνος 17) με τους Αλέξανδρο Δάικο, Παντελή Πέτρου, Κυριάκο Πέτρου, Νίκο Χριστόπουλο και Χρήστο Κυριαζή. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, η ΤΕ Δράμας διοργανώνει συνεστίαση στις 8.30 μ.μ. στο εστιατόριο «Νησάκι». Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη:

-- Η ΚΟ Καρύστου καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Κάρυστο, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή μας». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Η Κομματική Επιτροπή Εξωτερικού διοργανώνει στη Βιέννη (Grammophon Bistro Cafe, Hainburger Str.64, 1030 Wien), στις 5.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - Η πάλη του ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η τοποθέτησή του για την ψήφο των αποδήμων». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας».

-- Η ΚΟΒ Βελγίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η πάλη του ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια - Η τοποθέτησή του για την ψήφο των αποδήμων», στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών (Rue de Suede 37, 1060, Saint-Gilles). Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

-- Η ΚΟΒ Βιομηχανίας Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Οσκαρ», με θέμα «Η εργατική τάξη θα τσακίσει τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα «Τετραφωνική Ρίζα».

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη:

-- Η ΤΕ Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Εξελίξεις στην Ενέργεια», στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Η ΚΟ Στοκχόλμης πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την πράσινη ανάπτυξη και το κλίμα», στις 4 μ.μ. στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη, Idungatan 4, 3ος όροφος (Τ-Odenplan).

Την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, σε συγκέντρωση των ΚΟ Χαλκίδας με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές & οικονομικές εξελίξεις, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή μας», θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ/ΙΜΟ) για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του θείου (Sox) από τα καυσαέρια των πλοίων από 1/1/2020. Scrubbers και καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και οι νέες δυσκολίες για τα πληρώματα». Εισηγητής θα είναι ο Ηλίας Μπιλάλης, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, υποψήφιος διδάκτορας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ