ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούλη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Αέρας» η ΑΕΚ, προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

Προβάδισμα στο κυνήγι της 2ης θέσης πήρε η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αρη

Eurokinissi

Προβάδισμα στο κυνήγι της 2ης θέσης πήρε η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αρη
Η επιβλητική εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη, που της δίνει προβάδισμα για τη 2η θέση, το νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, και τα όσα έγιναν στο ισόπαλο χωρίς τέρματα ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, συνέθεσαν την εικόνα της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Δεν έλειψαν, για άλλη μια φορά, τα παράπονα για τη διαιτησία.

Με φόρα από την Τούμπα

Κερδισμένη της αγωνιστικής σαφέστατα λογίζεται η ΑΕΚ, η οποία μέσα σε λίγες μέρες πέτυχε και δεύτερη νίκη στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά επί του Αρη με 4-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και έμεινε μόνη 2η, 2 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ. Η «Ενωση», με φόρα από το «διπλό» στην Τούμπα, προηγήθηκε με γκολ του Ολιβέιρα (24') και δημιούργησε ευκαιρίες και για άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να προηγείται καν, καθώς ο Αρης ισοφάρισε με τον Γκάμα (29'). Στην επανάληψη όμως η ΑΕΚ δεν άφησε στους γηπεδούχους κανένα περιθώριο, ανέκτησε το προβάδισμα με δεύτερο γκολ του Ολιβέιρα (52') και έδωσε διαστάσεις στη νίκη της με σκόρερ τους Σιμόες (62') και Σιμάνσκι (84').

Νέο στραβοπάτημα και παράπονα

Σε ένα ματς με ανατροπές στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος έχασε κι άλλο έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Μπίσεσβαρ (5'), στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν, είχαν δοκάρι με τον Βαζ (17') και έκαναν ανατροπή πριν την ανάπαυλα, με τα γκολ των Νέιρα (18') και Φιγκεϊρέδο (43'). Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και, εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε λόγω αποβολής του Κουτρουμπή (59'), άσκησε πίεση και ισοφάρισε στο τελικό σκορ με τον Μιχαηλίδη (76'). Για τον ΠΑΟΚ, που εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, αποβλήθηκε ο Εσιτι (81').

Χωρίς θέαμα, αλλά με διαμαρτυρίες

0-0 έληξε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να διευρύνουν έτσι το αήττητο σερί τους (42 αγώνες), αν και σε πιο χαμηλούς ρυθμούς σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά (το κέρδισε ο ίδιος) στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Από την άλλη οι «πράσινοι», που είχαν σημαντική ευκαιρία με τον Μακέντα, εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, ειδικά για τη φάση του πέναλτι.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 82, ΑΕΚ 62, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκός 51, Αρης 38, ΟΦΗ 36. Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -7.
  • Εκδικάστηκε χτες στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) η προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ποινής αφαίρεσης 7 βαθμών από τις ελληνικές αθλητικές αρχές για την υπόθεση της πολυ-ιδιοκτησίας με την ΠΑΕ Ξάνθη. Το «παρών» έδωσε και η πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είχε κάνει την αρχική καταγγελία για το ζήτημα. Η απόφαση αναμένεται.
Πλέι άουτ: Αμετάβλητη η κατάσταση

Αμετάβλητη έμεινε μετά την 5η αγωνιστική η κατάσταση στα πλέι άουτ για Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο, που μάχονται για την παραμονή, μετά τις εκτός έδρας ισοπαλίες που έφεραν και οι τρεις. Τα αποτελέσματα: Λαμία - Ξάνθη 0-0, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0, Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2, Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 4-0.

Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 39, Ατρόμητος 38, ΑΕΛ 34, Λαμία 33, Βόλος 31, Ξάνθη 23 (-12), Παναιτωλικός 23, Πανιώνιος 22.

ΠΟΛΟ
Βήμα τίτλου για τις «ερυθρόλευκες»

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο γυναικών έκανε η ομάδα του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη της στον Πειραιά επί της Βουλιαγμένης με 11-4 στον πρώτο αγώνα της φετινής σειράς των τελικών. Θυμίζουμε ότι ο τίτλος κρίνεται στις δύο νίκες και το επόμενο ραντεβού των δύο φιναλίστ δίνεται σήμερα στο Κολυμβητήριο του Λαιμού (19.00).

Οι «ερυθρόλευκες», εμφανώς ανώτερες αγωνιστικά, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις αντιπάλους τους και ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος, προηγούμενες με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 7-2 στο ημίχρονο, δείχνοντας έτσι με το «καλημέρα» τις προθέσεις τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 7-2, 9-2, 11-4

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 2, Κρίστμας 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ. 2, Δούλη, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου 1, Σιούτη.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Τσιμάρα 1, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λάβι, Μουστακαρία, Καϊάφα.

Α1 ανδρών: Οριστικά 2η η Βουλιαγμένη

Τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών - το οποίο έχει κατακτήσει ήδη ο Ολυμπιακός - εξασφάλισε οριστικά η Βουλιαγμένη, μετά τη νίκη της επί του Παλαιού Φαλήρου με 10-5 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής. Το κυρίως μέρος του προγράμματος θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Α2 ανδρών: Εξασφάλισαν την άνοδο ΑΕΚ και Περιστέρι

Το Περιστέρι - που επανέρχεται - και η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι οι δύο ομάδες της Α2 που εξασφάλισαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία των ανδρών, μετά την πρόκρισή τους στον τελικό της κατηγορίας, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Στα ημιτελικά η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΘ με 12-8 και το Περιστέρι του ΟΥΚ Βόλου με 11-8.

VOLLEYLEAGUE
Ραντεβού «αιωνίων» στους τελικούς

Μετά από 10 χρόνια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με τη δική τους ιστορία και στο χώρο του βόλεϊ ανδρών, θα αναμετρηθούν ξανά στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος, μετά την πρόκρισή τους από την ημιτελική φάση της Volleyleague. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη παρουσία των «ερυθρολεύκων» στους τελικούς και η πρώτη για τους «πράσινους» από το 2010.

Η σειρά των τελικών θα γίνει υπό ειδικές συνθήκες, χωρίς την παρουσία φιλάθλων και θα κριθεί στις δύο νίκες. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα του Ολυμπιακού, στο κλειστό του Ρέντη (9/7), και ο δεύτερος στην έδρα του Παναθηναϊκού, στο κλειστό Αγ. Θωμά (12/7). Εφόσον χρειαστεί και τρίτος τελικός θα γίνει πάλι στου Ρέντη, καθότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας ως 1ος της κανονικής περιόδου.

Για να φτάσουν στους τελικούς οι «αιώνιοι» επικράτησαν των αντιπάλων τους στην ημιτελική φάση, στο ΟΑΚΑ, αμφότεροι με 2-1 νίκες. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Φοίνικα Σύρου, νικώντας τον με 3-1 σετ (25-21, 25-14, 25-22) στον τρίτο αγώνα της σειράς. Τρίτος αγώνας χρειάστηκε και στη σειρά Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση στους τελικούς μετά από νίκη με 3-0 σετ (21-25, 18-25, 18-25).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Συνέχεια με Τζένκινς για τον Ολυμπιακό

Σε μία ακόμα κίνηση ενίσχυσης ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Ολυμπιακός, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού (με σερβικό διαβατήριο) Τσαρλς Τζένκινς για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 31χρονος γκαρντ, ύψους 1,91 μ., την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Αρμάνι Μιλάνο, Χίμκι καθώς και των Γκόλντεν Στέιτ και Φιλαδέλφεια στο ΝΒΑ. Εχει στεφθεί πρωταθλητής Αδριατικής Λίγκας, πρωταθλητής και κυπελλούχος Σερβίας, αλλά και κυπελλούχος Ιταλίας. Την ίδια στιγμή από πλευράς Ολυμπιακού ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Αμερικανό Ογκουστιν Ρούμπιτ.

Προμηθέας: Στους ισχυρούς του Εurocup

Στο γκρουπ των ισχυρών ομάδων του Eurocup για την κλήρωση της νέας σεζόν συμπεριέλαβε η Ευρωλίγκα τον Προμηθέα Πάτρας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Υπενθυμίζεται ότι φέτος η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, πριν αυτή ανασταλεί οριστικά λόγω κορονοϊού. Μαζί με τους Πατρινούς στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται ακόμα η Μάλαγα, η Ούνιξ Καζάν και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στο Περιστέρι ο Μαυροκεφαλίδης

Στην απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη προχώρησε το Περιστέρι, μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία ανακοίνωσε ο παίκτης σε προσωπικό λογαριασμό στο Instagram. Την περασμένη σεζόν ο 36χρονος σέντερ αγωνίστηκε σε Ιωνικό και Προμηθέα Πάτρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ