ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1 - ΠΛΕΪ ΟΦ
Σε ΟΑΚΑ και Τούμπα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

Χωρίς περιθώρια απωλειών, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα τον Παναθηναϊκό

Eurokinissi

Χωρίς περιθώρια απωλειών, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα τον Παναθηναϊκό
Στους αγώνες που δίνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, διεκδικώντας τη 2η θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη σημερινή 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Καθώς δε τους «Δικεφάλους» χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, τα περιθώρια απωλειών είναι πολύ στενά και για τις δύο ομάδες.

Για να διατηρήσει το προβάδισμα η ΑΕΚ

Με τον «αέρα» των δύο πολύτιμων «διπλών» σε Τούμπα και Χαριλάου, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και επιδιώκει μία ακόμα νίκη, ώστε να παραμείνει μόνη 2η και σε θέση ισχύος για να κόψει πρώτη το «νήμα» του Champions League. Στην «Ενωση» δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και η ψυχολογία είναι ιδανική, πάντως ο τεχνικός της ομάδας, Μάσιμο Καρέρα, επέστησε την προσοχή ενόψει του αγώνα, ζητώντας από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι.

Οσο για τον ΟΦΗ, θέλει να εμφανίσει ακόμα πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τη θετική από πλευράς απόδοσης και αποτελέσματος αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Για τους Κρητικούς δεν θα αγωνιστούν οι Νέιρα και Μαρινάκης.

Χωρίς περιθώρια ο ΠΑΟΚ

Προερχόμενος από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (ήττα από την ΑΕΚ, ισοπαλία με τον ΟΦΗ), ο ΠΑΟΚ επιζητεί την επιστροφή στις νίκες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Οι τρεις βαθμοί κρίνονται απαραίτητοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά», όχι μόνο για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης αλλά και για να βελτιωθεί το κλίμα στην ομάδα. Ο Αμπελ Φερέιρα ενδέχεται να έχει ξανά στη διάθεσή του τον αρχηγό της ομάδας Βιεϊρίνια, όχι όμως και τους Πέλκα (τραυματίας), Ζαμπά, Κρέσπο (ανέτοιμοι) και Εσίτι (τιμωρημένος).

Σε καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, για λόγους κυρίως ψυχολογικούς και γοήτρου, στοχεύει ο Παναθηναϊκός. Οι απουσίες δεν είναι λίγες ούτε για τους «πράσινους», καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Κουρμπέλης (τιμωρημένος), Αγιούμπ (τραυματίας) και Τζαβίδας (κλινήρης).

Με στόχο το αήττητο ο Ολυμπιακός

Ο νέος πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Αρη και θέλει έναν ακόμα αγώνα χωρίς ήττα, αλλά και μια καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετές απουσίες: Εκτός αποστολής έμειναν οι Σα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί και Μπα, κυρίως για λόγους ξεκούρασης.

Ο δε Αρης, στη σκιά των εξωαγωνιστικών προβλημάτων, επιδιώκει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να «ρεφάρει» τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Μαντσίνι και Σάσα επιστρέφουν στην αποστολή, εκτός θα είναι ο Σόουζα και αμφίβολος ο Φετφατζίδης.

  • Το πρόγραμμα: Αρης - Ολυμπιακός (19.15 - Novasports 2), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.00 - PAOK TV), ΑΕΚ - ΟΦΗ (21.30 - Novasports 1).
ΠΟΛΟ
Τίτλος και ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στις γυναίκες

Τον 7ο σερί τίτλο του στην Α1 γυναικών κατέκτησε ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Τον 7ο σερί τίτλο του στην Α1 γυναικών κατέκτησε ο Ολυμπιακός
Συνεχίζεται η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο πόλο, με τις «ερυθρόλευκες» να νικούν τη Βουλιαγμένη και στον δεύτερο τελικό της Α1, με 11-9 στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, να κάνουν το 2-0 στη σειρά και να κατακτούν τον τίτλο για 7η συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έπιασε τη Βουλιαγμένη στην κορυφή της λίστας των κατακτήσεων με 11.

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει, ο δεύτερος εξελίχθηκε σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και μόνο προς τα τέλη της 3ης περιόδου κατάφερε ο Ολυμπιακός, μετά από ένα ξέσπασμα, να αποκτήσει προβάδισμα νίκης (9-5). Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη έκανε την ύστατη προσπάθεια να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου και μείωσε σε 9-7, οι φιλοξενούμενες όμως άντεξαν στην πίεση και διαφύλαξαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-5, 5-9, 9-11

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Ρακιντζή 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 2, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα 1, Κότσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λάβι, Μουστακαρία, Καϊάφα.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 3, Κρίστμας 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Δούλη, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου 1, Σιούτη.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Συμφωνία με Νέντοβιτς ο ΠΑΟ

Σε συμφωνία με τον Σέρβο γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς ήρθε ο Παναθηναϊκός, ενισχύοντας το ρόστερ του ενόψει της επόμενης σεζόν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές τα βρήκαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες που απέμεναν για την επίτευξη τελικής συμφωνίας. Ο 29χρονος Νέντοβιτς, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Νίκου Παππά στην «πράσινη» περιφέρεια, την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ έχει περάσει ακόμα από Ερυθρό Αστέρα, Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας και Βαλένθια.

Επιπλέον, στον Παναθηναϊκό όπως όλα δείχνουν επιστρέφει ο Λευτέρης Μποχωρίδης, καθώς απομένουν οι λεπτομέρειες προκειμένου ο 26χρονος γκαρντ να ξαναφορέσει τα πράσινα, μετά την τριετία 2014 - 2017.

Αρης: Στα χέρια του Ερασιτέχνη αναμένεται να περάσουν πλέον οι μετοχές της ΚΑΕ Αρης, μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της πλευράς του ΑΣ Αρη και του μεγαλομετόχου Δ. Γουλιέλμου. Ο τελευταίος ουσιαστικά απείχε από τις υποθέσεις της ΚΑΕ από τον περασμένο Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα τον ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου. Το προηγούμενο διάστημα ο ΑΣ Αρης βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε 18 φυσικά πρόσωπα, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία.

ΕΣΑΚΕ: Στη σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτιστεί το ιατρικό πρωτόκολλο για τη σεζόν 2020 - 2021 της Basket League, προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οπως διευκρινίζεται σε αυτή, «οι επικεφαλής ιατροί θα συντονίσουν την πρώτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 17.00 στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, με τη συμμετοχή των ιατρών των ΚΑΕ, για το θέμα της κατάρτισης του ιατρικού πρωτοκόλλου».

Τεστ κορονοϊού πριν τους αγώνες

Σε τεστ για κορονοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους αγώνες της Super League (παίκτες, προπονητές, μέλη αποστολής, διαιτητές) πριν την έναρξη, σύμφωνα με επικαιροποιημένη οδηγία του ιατρικού πρωτοκόλλου που έχει καταρτιστεί. Οπως ορίζεται, μάλιστα, η διεξαγωγή του τεστ θα αποτελεί προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του αγώνα. Μέχρι σήμερα το πρωτόκολλο όριζε τη διενέργεια τεστ στους εμπλεκόμενους με τους αγώνες μια φορά τη βδομάδα και σε μέρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη χρονική διεξαγωγή του.

ΒΟΛΕΪ
Με δύο ομίλους η Α1 γυναικών

Οριστικά σε δύο ομίλους θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών, σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη των πρωταθλημάτων που δημοσίευσε η ΕΟΠΕ. Η Ομοσπονδία ήταν προσανατολισμένη εδώ και καιρό προς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, υπήρχαν όμως αντιδράσεις, κυρίως από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της κατηγορίας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός και Αρης), που ήθελαν ενιαίο πρωτάθλημα.

Πλέον, εκτός από τον καταρτισμό των ομίλων από πλευράς ΕΟΠΕ θα πρέπει να διευκρινιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής της β' φάσης (μετά τους ομίλους), καθώς και άλλα πρακτικά ζητήματα, όπως αν θα υπάρχουν πλέι οφ κ.λπ. Αγνωστος παραμένει και ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος, αφού αυτήν τη στιγμή είναι 13 και ίσως δοθεί wild card σε μία ακόμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ