ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας»

Ανακοίνωση για τη νέα προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Απάντηση στο νέο επεισόδιο της προσπάθειας φίμωσης του ΚΚΕ από την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης δίνει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 25/11 η ΤΕ Εβρου έλαβε έγγραφη κλήση από τη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με πανό που ανάρτησε, το οποίο «εντοπίστηκε» τις προηγούμενες μέρες από τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα, η δημοτική αρχή απειλεί για δεύτερη φορά την ΤΕ Εβρου με την επιβολή προστίμου, με τη δικαιολογία πως τα υλικά του Κόμματος αποτελούν «παράνομη υπαίθρια διαφήμιση».

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου αναφέρει:

«"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΚΚΕ".

Αυτό το σύνθημα ανέγραφε το πανό του Κόμματος που ενεργοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα "αντανακλαστικά" της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, που αφού το κατέβασε, ζητάει επιπλέον και εξηγήσεις και απειλεί με επιβολή προστίμου!

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής έρχεται σε μια περίοδο που το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης κορυφώνεται, προχωρώντας σε συνεχή μέτρα περιστολής συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία, ακριβώς για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας. Που, ενώ δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, την ίδια ώρα προωθεί τις νέες αντεργατικές "ανατροπές του αιώνα" με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.ά. και παράλληλα φέρνει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού νέα μεγάλη μείωση των δαπανών για την Υγεία το 2021!

Η απειλή επιβολής προστίμου γίνεται σε μια περίοδο που η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε ορμητήριο αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, που γίνεται μαγνήτης αντιτιθέμενων συμφερόντων, που είναι σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Την ίδια ώρα που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το παραμύθι της "ανάπτυξης για όλους" με αφορμή το παράδειγμα του ΤΑP, που ενώ ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία πριν από λίγο καιρό, η περιοχή μας παραμένει πρώτη σε ενεργειακή φτώχεια, δεν γίνονται καν τα έργα για την τηλεθέρμανση των Φερών.

Αλήθεια, ποιος ενοχλείται τόσο πολύ από τη δράση του ΚΚΕ; Μήπως δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον αγαπημένο τους πρέσβη;

Στόχος είναι η μάσκα, που σωστά φοράει ο λαός μας για την προστασία του, να μετατραπεί σε φίμωτρο για να μην υπάρχει καμία διεκδίκηση και ανενόχλητη η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως φαίνεται, ευθυγραμμίζεται και η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας, δεν τρομοκρατούμαστε από αυτές τις μεθοδεύσεις. Είμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του. Καλούμε το λαό της Αλεξανδρούπολης να καταδικάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη νέα προσπάθεια επιβολής προστίμου και περιορισμού της πολιτικής δράσης του Κόμματος, ανεξάρτητα από τη συμφωνία του με την πολιτική του ΚΚΕ».

ΚΟΒ ΑΝΑΚΑΣΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά τον σ. Γιώργο Αλεξίου

«Εφυγε» χτες από τη ζωή ο σ. Γιώργος Αλεξίου, μέλος της ΚΟΒ Ανάκασας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του. Γεννήθηκε στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου στις 7/1/1939. Μέχρι 10 ετών έμεινε στο μέρος όπου γεννήθηκε, μετά στα Χανιά και τέλος στην Αθήνα. Το 1966 παντρεύτηκε την συντρόφισσα της ζωής του Ευθυμία και απέκτησε δύο παιδιά, τον Θεοδόση και την Ελένη. Εργάστηκε ως υπάλληλος σε διάφορες εταιρείες. Μέλος του Κόμματος έγινε το 1975. Στην πορεία εξελέγη Γραμματέας της ΚΟΒ Ανάκασας και δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική αρχή Αποστόλου, που στήριζε το ΚΚΕ. Είχε ενεργό συμμετοχή και στο μαζικό κίνημα, μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Ο σ. Γιώργος ήταν σταθερός στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος σε όλη του την κομματική ζωή. Καλός οικογενειάρχης και αγαπητός σε συντρόφους, στη γειτονιά του και σε όσους τον γνώριζαν. Η υγεία του κλονίστηκε μετά την απώλεια της κόρης του. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 12 π.μ. στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, και θα είναι πολιτική.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει τη δίωξη συνδικαλιστή για διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό

Την κλιμάκωση του αυταρχισμού με διώξεις συνδικαλιστών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίωξη σε βάρος του Βάλσαμου Συρίγου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης», η οποία μάλιστα γίνεται από τη «Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»!

Η δίωξη αφορά κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ σε συμβολαιογραφείο στις 2/10/2019 για τη σωτηρία σπιτιού λαϊκής οικογένειας που πλειστηριαζόταν εκείνη τη μέρα, ενώ η σχετική παραγγελία φορτώνει στον συνδικαλιστή 5 αδικήματα!

«Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει. 'Η το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία ή η δημοκρατία είναι μόνο για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια», τονίζει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει: «Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ανακοίνωση της Συντακτικής Επιτροπής του alt.gr για συκοφαντίες

Σε ανακοίνωσή της η Συντακτική Επιτροπή του alt.gr σημειώνει:

«Ο ταξίαρχος ε.α. Μιχάλης Σοφικίτης, σε άρθρο του στο alt.gr στις 22/11/2020, ανέφερε: "Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που παρουσιάστηκε στις Επιτροπές Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κάνει πλάτες στις τουρκικές απαιτήσεις και ανοίγει το δρόμο για «επικίνδυνες» διευθετήσεις εφ' όλης της ύλης στα Ελληνοτουρκικά".

Αυτή η αναφορά του ταξίαρχου συγκέντρωσε τα πυρά του λεγόμενου "Σπάρτακου" με διαστρέβλωση, ψεύδη και συκοφαντίες που θα ζήλευαν κι οι πιο άθλιοι αντικομμουνιστές και προβοκάτορες. Λένε για την τοποθέτηση του ταξίαρχου ότι "θα μπορούσε να είναι ολιγόλογη τοποθέτηση ή εισαγωγή άρθρου οποιασδήποτε αυθεντικά εθνικιστικής δύναμης, οπωσδήποτε εκτός αριστεράς".

Γίνεται ακόμα πιο εμφανής η αθλιότητα της επίθεσής τους γιατί γνωρίζουν ότι ο ταξίαρχος πρωτοστατεί μαζί με εκατοντάδες άλλους απόστρατους στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην πολιτική της αστικής τάξης και της κυβέρνησης τόσο της ΝΔ σήμερα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα, που εμπλέκουν τη χώρα μας στα γρανάζια του ιμπεριαλισμού. Γνωρίζουν επίσης ότι ο ταξίαρχος, όπως και άλλοι στρατιωτικοί, στήριξε τις διαδηλώσεις στην αμερικάνικη πρεσβεία και τα Προπύλαια για το Πολυτεχνείο, παρά τις απαγορεύσεις και την καταστολή από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Πάει πολύ αυτοί που έλαμψαν διά της απουσίας τους από τις διαδηλώσεις στην αμερικάνικη πρεσβεία για το Πολυτεχνείο να συκοφαντούν αγωνιστές και μαχητές.

Η νεολαία ακολουθεί μαχητές και όχι ψεύτες, συκοφάντες και ανθρώπους του συστήματος».

Εισηγήθηκαν άρση ασυλίας για γνώμη βουλευτή

Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου για τη γνώμη που εξέφρασε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει συνέχεια στον επικίνδυνο δρόμο που φαίνεται να ανοίγει για τον περιορισμό των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και τη λογοκρισία των βουλευτών.

Η βουλευτής κατηγορείται για πολιτικό σχόλιο που έκανε κατά την ομιλία της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βάζει περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις. Είπε συγκεκριμένα η Αγ. Αδαμοπούλου ότι «στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις». Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελ. Λύση.

Σε ανακοίνωσή της η Αγ. Αδαμοπούλου κάνει λόγο για «προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, μετά την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τους».

Κατά της άρσης ψήφισε το ΚΚΕ, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να κατηγορείται βουλευτής και να αίρεται η ασυλία του για τη γνώμη που εκφράζει από το βήμα της Bουλής.

Την άρση της ασυλίας καταψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ