Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει τη δίωξη συνδικαλιστή για διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό

Την κλιμάκωση του αυταρχισμού με διώξεις συνδικαλιστών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα δίωξη σε βάρος του Βάλσαμου Συρίγου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης», η οποία μάλιστα γίνεται από τη «Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»!

Η δίωξη αφορά κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ σε συμβολαιογραφείο στις 2/10/2019 για τη σωτηρία σπιτιού λαϊκής οικογένειας που πλειστηριαζόταν εκείνη τη μέρα, ενώ η σχετική παραγγελία φορτώνει στον συνδικαλιστή 5 αδικήματα!

«Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει. 'Η το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία ή η δημοκρατία είναι μόνο για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια», τονίζει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει: «Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ