Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αεροδιακομιδές από Δράμα και νησιά

Η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό πραγματοποιήθηκε χτες από την ηπειρωτική Ελλάδα, μεταφέροντας τρεις διασωληνωμένους ασθενείς μέσα σε ειδικές κάψουλες, στην Αθήνα.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας και από εκεί με C-130 στην Ελευσίνα, με τελικό προορισμό τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν», καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες για διασωληνωμένους ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, αεροδιακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έγιναν μία από τη Ρόδο σε ΜΕΘ στο Ηράκλειο της Κρήτης και από μία από Πάτμο και Ανδρο προς την Αθήνα.

«Οι αεροδιακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο Δράμας σε ΜΕΘ Νοσοκομείων της Αττικής αναδεικνύουν τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία ούτε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας, για την προστασία της υγείας του λαού», καταγγέλλει η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι τα 12 κρεβάτια ΜΕΘ - Covid στο νοσοκομείο του νομού αποδείχτηκαν λίγα και έχουν ήδη γεμίσει.

Κι άλλη συρρίκνωση στο ΠαΓΝΗ

Στο μεταξύ, τέσσερις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠαΓΝΗ μετατράπηκαν σε ΜΕΘ non-COVID. «Η ΜΕΠΚ καλύπτει σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά από όλη την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και έχει συχνά πληρότητα πάνω από 75%, επομένως η μετατροπή μέρους της σε ΜΕΘ υποβαθμίζει τη λειτουργία της και αφαιρεί επί της ουσίας πολύτιμα κρεβάτια από τους καρδιοπαθείς όχι μόνο του νησιού, αλλά και όλου του νοτιοανατολικού Αιγαίου», καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων.

Επισημαίνει ακόμα ότι η στελέχωση των «νέων» κλινών ΜΕΘ non-COVID που θα προέλθουν από τη ΜΕΠΚ δεν θα γίνει με νέες προσλήψεις, αλλά με το υπάρχον ανεπαρκές (επικουρικό κυρίως) νοσηλευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ