Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παράταση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας σε σαπιοκάραβα

Παράταση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, τουλάχιστον για 4 μήνες, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης μέσω υπουργικών αποφάσεων, δίνοντας το «οκ» να ταξιδεύουν ανενόχλητα διάφορα «σαπάκια», αλλά και επιθεωρήσεις... εξ αποστάσεως προβλέπει η απαράδεκτη τροπολογία, που κατατέθηκε χτες από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας, τονίζοντας ότι προκειμένου η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, και στην προκειμένη περίπτωση των εφοπλιστών, δεν διστάζει να δίνει το ελεύθερο να είναι εν πλω πλοία ασυντήρητα και σαπιοκάραβα, πολλά από αυτά μάλιστα είναι δρομολογημένα στην ακτοπλοΐα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ προειδοποιούν για την αύξηση των κινδύνων για την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τονίζουν ότι η τροπολογία κατατέθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών για την προστασία των δικαιωμάτων και την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής, επιβεβαιώνοντας το δίκιο του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ