ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
Ανάβουν οι προβολείς την Πέμπτη στην Αθήνα

  • Με την ορμή των πιο πετυχημένων Φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων στις μεγάλες πόλεις ετοιμάζεται η κορύφωση
  • Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, στις 20.30, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Με την ορμή των πλέον πετυχημένων εκδηλώσεων των τελευταίων χρόνων, σε όλες τις μεγάλες πόλεις απ' όπου πέρασε τις προηγούμενες μέρες, οι προβολείς του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανάβουν τώρα στην Αθήνα, όπου και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, φωτίζοντας το κάλεσμά του: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!».

Από μεθαύριο, Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη, ανοίγουν οι πύλες του στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, που για τρεις μέρες θα γεμίσει με έναν πλούτο εκδηλώσεων, συναυλιών, συζητήσεων, εκθέσεων κ.ά.

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, στις 20.30, είναι η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, ολόκληρη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο δημιουργό που «έφυγε» από τη ζωή.

Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα στο Φεστιβάλ της Αθήνας έχει ως εξής:

Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Πώς να σωπάσω...» Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ικαρη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Αφήγηση: Κώστας Καζάκος.

23.00 «Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη» Συναυλία - αφιέρωμα με τον Γιώργο Νταλάρα. Μαζί του η Βιολέτα Ικαρη και η Ασπασία Στρατηγού.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

22.30 Ποντιακό γλέντι με τους «Led Seftelin».

00.00 Παραδοσιακό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα «ΑΔΕΙΑ ΚΛΕΨΥΔΡΑ», «Materialist» και «QBX».

21.00 Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση - Σάλα και τον Σπήλιο Φλώρο.

22.00 Hip hop live με τους Drugitiz, Raibo, Retro (Rebellion Connexion), «Rhyme Riot», Φρανκ.

23.00 Συναυλία με τους «Pulse R» (Πάνος Βιτζηλαίος).

00.00 Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos».

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Συναυλία με τους «Vostok Train».

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

23.00 Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.15 «Οι μέρες της Κομμούνας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

MANOLIS PAKIAS

20.00 Συζήτηση: «Δύο χρόνια πανδημίας: Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην επιστήμη;». Θα μιλήσουν: Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και ειδικευόμενος γιατρός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

  • ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Συζήτηση: «Με την οργάνωσή μας μπλοκάρουμε τον νόμο - έκτρωμα για τα Εργασιακά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσουν: Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Αττικής, Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση με τίτλο: «Αφγανιστάν - 20 χρόνια μετά. Μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!». Εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., βουλευτή του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής του ΚΣ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.30 Η Σεμίνα Διγενή θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Αποδελτίωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων: ΓΟΥΣΟΥ (Τάο Λου, Σάντα) από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου (Επίλεκτη Ομάδα εκπαιδευτών και αθλητών), ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, από την Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογένειας Γου, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (IKMF) από την Αvant Garde, ΑΪΚΙΝΤΟ από το Athens Bushido Center, KATORI SHINTO RYU (Ιαπωνικό Σπαθί) από το Athens Bushido Center, ΚΑΠΟΕΪΡΑ από την Abada Minotavros Team.

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Φτιάχνουμε παιχνίδια απ' όλο τον κόσμο.

19.00 Εργαστήρι κούκλας από κάλτσες με την Ιρίνα Μπόικο.

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.50 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών «Θανάσης Λιούνης».

Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Δε βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα...», αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα του Αλκη Αλκαίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μίλτος Πασχαλίδης. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Κανέλλος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

23.00 Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Κεντρική συζήτηση: «150 χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό... Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας». Θα μιλήσουν: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30 «Για τον καημό, το γλέντι, το μεράκι του λαϊκού ανθρώπου...» Αφιέρωμα σε τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Μητσάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Ελένη Καρακάση, Βαλέρια Κουρούπη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωστής Σαββιδάκης, Γιωργής Τσουρής.

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.00 Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα «ΑΣΧΕΤΕΣ» και «Metakai and friends».

20.00 Εκδήλωση - συζήτηση με τη συμμετοχή μαθητών: «Με τη δύναμη της γνώσης γνωρίζουμε τον κόσμο, με τη δύναμη της οργάνωσης τον αλλάζουμε!»

21.00 Συναυλία με την μπάντα της «Στροφής» (ΚΕΘΕΑ).

22.00 Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση - Σάλα.

23.00 Συναυλία με τους Stavento και Ηβη Αδάμου.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και τους «Sonic Polaroid».

22.00 Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τον «Τσολιά εν δε Τσόλια μπαντ».

23.00 Συναυλία με τους «Γκιντίκι».

00.00 «15 χρόνια ρεμπέτικο με κιθάρα» - Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 Εκδήλωση: «"Η Τέχνη τον καιρό των κερασιών"... Η καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία στα χρόνια της Κομμούνας» για την επίδραση της Παρισινής Κομμούνας στην Τέχνη. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Θα ακουστούν ποιήματα και τραγούδια για τις «κόκκινες» μέρες της Κομμούνας.

  • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση με τίτλο: «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!». Θα μιλήσουν: Η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Κορτίνα Ντομίνγκες, και ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

  • ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

19.30 Ειδική παρουσίαση των διαδικασιών συντήρησης και διατήρησης του υλικού του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ από το εργαστήριο συντήρησής του.

  • ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

20.30 Stand up comedy.

ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επίδειξη - παρουσίαση των αθλημάτων Αεροβικής Γυμναστικής, Ακροβατικής Γυμναστικής, Γυμναστικής για όλους σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Κατασκευάζουμε μουσικά όργανα απ' όλο τον κόσμο.

19.00 Εργαστήρι κούκλας από κάλτσες με την Ιρίνα Μπόικο.

19.30 Δημιουργούμε τη δική μας μπάντα.

20.30 Αφήγηση παραμυθιού.

21.00 Παράσταση μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα.

Σάββατο 25 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

21.30 «Είμαστε πολλοί... Είμαστε όλοι... Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον...» Αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μαρία Φαραντούρη.

23.00 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30«Εδώ στην άκρη του καιρού...» Αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Δημήτρη Χριστοδούλου με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός.

23.30 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

21.30 «Να γίνουν όπλα οι πένες...» Hip hop live ενάντια στην καταστολή και τον «τρομονόμο». Συμμετέχουν: Ζωγράφος, «Κοινοί Θνητοί», «Το Σφάλμα», Brak, Dason, Dj Millman, «Ghetto Rock», Kooz, «Urban Pulse».

23.30 Συναυλία με τον Μιθριδάτη και τον Σέξπυρ.

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

22.30 Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

23.30 Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00 Ομάδες νέων καλλιτεχνών παρουσιάζουν έργο τους.

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.00 Παρουσίαση της νέας έκδοσης «Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου». Θα μιλήσουν: Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Ιστορίες για κρουστά με τον Βασίλη Βασιλάτο - Φτιάχνουμε τον δικό μας ρυθμό.

19.30 Παιδική κατασκήνωση 2021 Μυτιλήνη - Πάρκο Τρίτση: Συναντιόμαστε ξανά.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00 Τουρνουά σκακιού.

21.30 Σεμινάριο - Workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό.

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.30 Κατασκευάζουμε μουσικά όργανα απ' όλο τον κόσμο.

19.00 Παιχνίδι χαμένου θησαυρού «Τριγυρίζοντας στις γωνιές του κόσμου».

19.30 Διαδραστικό παιχνίδι «Στις διαδρομές των ήχων και των παιχνιδιών του κόσμου».

21.30«Η καλτσοτεχνούπολη» από το θέατρο κούκλας της Ιρίνας Μπόικο «White Puppet».

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ
72 μέρες... Παρισινή Κομμούνα - ο προάγγελος της νέας κοινωνίας!

Πρώτη προβολή αύριο Τετάρτη, στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube

Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την Παρισινή Κομμούνα, η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Κομμουνάρους του Παρισιού, στην πρώτη προσπάθεια στην Ιστορία της ανθρωπότητας η εξουσία να περάσει στα χέρια του προλεταριάτου, προσφέροντας πολύτιμα διδάγματα για την επόμενη, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και για την πάλη σήμερα.

Η πρώτη προβολή του θα γίνει αύριο Τετάρτη, παραμονή της έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube.

Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1871 και τριγυρνάμε στα λιθόστρωτα σοκάκια του, διασχίζουμε τις ιστορικές γέφυρες και λεωφόρους του... Από το Παλάτι του Κεραμεικού και το «Cafe De La Regence» μέχρι τη Μονμάρτη και το «Hotel De Ville» ξεδιπλώνεται μπροστά μας ολόκληρη η ιστορία της Παρισινής Κομμούνας, η ιστορία των ηρωικών Κομμουνάρων που πραγματοποίησαν την πρώτη έφοδο στον ουρανό...

Γιατί όμως κάποιος να μάθει για κάτι που έγινε 150 χρόνια πριν; Ο Ενγκελς έχει δώσει τη δική του απάντηση: «Ε, λοιπόν, κύριοι, θέλετε να μάθετε τι λογής είναι αυτή η δικτατορία του προλεταριάτου; Κοιτάχτε την Παρισινή Κομμούνα»...

Συμμετέχουν οι:

  • Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Ελενα Μποτζιολή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι συντελεστές της παραγωγής: Παρουσιάζει ο Μάνθος Ψυρράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Διεύθυνση φωτογραφίας - μοντάζ - color grading: Σέργιος Κολισικάς, Animation-motion graphics: Ευτυχία Κονδύλη, Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Κάμερα: Σέργιος Κολισικάς, Γιάννης Μαρούδας, Ηχογράφηση - σπικάζ: Σωτήρης Γκέκας, Μίξη ήχου: Παύλος Χαρμπαλής.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πλαίσιο του 9ου Αθλητικού Camp της ΚΝΕ, ενόψει των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, που ξεκινούν την Πέμπτη 23/9 στον ίδιο χώρο.

Ο αγώνας, που επέστρεψε στο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής λόγω πανδημίας, ανανεωμένος σε τεχνικά και οργανωτικά θέματα, περιλάμβανε διαδρομή 5 χλμ. εντός του πάρκου για τους ενήλικες και 1 χλμ. για τα παιδιά.

Για μια ακόμα χρονιά η μαζικότητα των συμμετοχών απέδειξε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με δωρεάν συμμετοχή, ο οποίος κάθε φορά προσελκύει το ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν και όχι μόνο.

Λίγο πριν από την εκκίνηση στις 10 το πρωί της Κυριακής, τους συμμετέχοντες στον αγώνα καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Ανδρέας Σοφιανός, επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως με τη διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου σκοπός της ΚΝΕ είναι να προβάλει το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για όλους, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Παράλληλα επεσήμανε ότι μέσω της αθλητικής εκδήλωσης στον συγκεκριμένο χώρο, που αποτελεί ένα πάρκο - στολίδι της περιοχής, επιχειρείται να αναδειχθεί ο αισθητικός πλούτος του, αλλά και η ανάγκη για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξής του, προκειμένου να μείνει ανοιχτό στον λαό, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση της διαδρομής των 5 χλμ. στους ενήλικες αθλούμενους, ενώ φέτος είχαμε και μια ομαδική συμμετοχή στον αγώνα, από την Οργάνωση του Βορειοδυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ.

Μετά την εκκίνηση των ενηλίκων, ακολούθησε η αντίστοιχη για το 1 χλμ. των παιδιών. «Ηρθαμε εδώ αυτό το πρωινό για αγώνα ομαδικό. Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα βρεθούμε πάλι και θα διασκεδάσουμε με ψηλά το κεφάλι», τραγούδησε χαρακτηριστικά για τη συμμετοχή της μια ομάδα παιδιών από τον Κορυδαλλό.

Μετά τον τερματισμό απονεμήθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των 5 χλμ., καθώς και στα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια στο 1 χλμ.

Οι νικητές στα 5 χλμ. ανά κατηγορία ήταν:

ΑΝΔΡΕΣ: 1ος Γιώργος Τζουμπίστας, 2ος Βασίλης Τζιούμας, 3ος Ειρηναίος Λαγουτάρης.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:Μαρία Γαμβρούλη,Φλώρα Χριστοφοράκη,Βιβή Σιώρα.

Το πρόγραμμα του 9ου Αθλητικού Camp συνεχίζεται στο τριήμερο του 47ου Φεστιβάλ, με τις επιδείξεις και τις άλλες δραστηριότητες στο Αθλητικό Στέκι, και ολοκληρώνεται στις 2 Οκτώβρη με αναρρίχηση σε πεδία της Αττικής (το προγραμματισμένο για 2 - 3 Οκτώβρη διήμερο αναρρίχησης γίνεται μονοήμερο, λόγω της εκδρομής - εκδήλωσης που διοργανώνει στη Γυάρο η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ).

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»
Γνωριμία με τον χώρο του Φεστιβάλ

Το Πάρκο Τρίτση την Κυριακή το απόγευμα γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές! Παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» από όλες τις γωνιές της Αττικής συγκεντρώθηκαν στον χώρο που για τρεις μέρες θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στο επίκεντρο της καθιερωμένης πια γνωριμίας των παιδιών με τον χώρο του Φεστιβάλ βρέθηκε το σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον - σώζουμε τα δάση μας από πυρκαγιές».

Μέσα από ευφάνταστες αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή έμπειρων γυμναστών, αλλά και παιχνίδια γνώσεων, τα παιδιά έμαθαν βασικές αρχές δασοπροστασίας σε έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και συζήτησαν για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Αφού έπαιξαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και έλεγξαν τις γνώσεις τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τα παιδιά πήραν αναμνηστικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και τις γωνιές δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν εκεί, στον χώρο του «κόκκινου Αερόστατου».

Οταν σβήνουν τα φώτα, λάμπει η αλληλεγγύη!

Ειδικός χώρος συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στον χώρο των εκδηλώσεων

Από το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο Τρίτση στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να λείπει ένας ξεχωριστός χώρος αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Εξάλλου, το Φεστιβάλ έχει αποτελέσει διαχρονικά σημείο αναφοράς για την έκφραση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για τον λαό και τη νεολαία.

Η προσφορά χιλιάδων ανθρώπων στα πύρινα μέτωπα, η μαζική συμμετοχή στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης επιβεβαίωσαν περίτρανα το σύνθημα ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

Σε αυτόν τον σκοπό οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή, πρωτοστατώντας με αυταπάρνηση στην κατάσβεση της φωτιάς στις πληγείσες περιοχές, στην οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης, στην ένταση της συλλογικής διεκδίκησης, απαιτώντας την 100% αποζημίωση όλων των πληγέντων κ.λπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, θα συλλέγονται τα εξής είδη:

-- Νερά

-- Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτικά, σαπούνια, σερβιέτες κ.λπ.)

-- Οικιακά καθαριστικά (χλωρίνη, απορρυπαντικά, απολυμαντικά κ.λπ.)

-- Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, λάδι, μακαρόνια, μπισκότα κ.λπ.)

-- Βρεφικά (κρέμες, γάλα σκόνη, πάνες κ.λπ.)

-- Σχολικά είδη (παιχνίδια, τετράδια, μολύβια, στιλό κ.λπ.)

Οταν σβήνουν τα φώτα, λάμπει η αλληλεγγύη!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ