Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πλαίσιο του 9ου Αθλητικού Camp της ΚΝΕ, ενόψει των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, που ξεκινούν την Πέμπτη 23/9 στον ίδιο χώρο.

Ο αγώνας, που επέστρεψε στο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής λόγω πανδημίας, ανανεωμένος σε τεχνικά και οργανωτικά θέματα, περιλάμβανε διαδρομή 5 χλμ. εντός του πάρκου για τους ενήλικες και 1 χλμ. για τα παιδιά.

Για μια ακόμα χρονιά η μαζικότητα των συμμετοχών απέδειξε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με δωρεάν συμμετοχή, ο οποίος κάθε φορά προσελκύει το ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν και όχι μόνο.

Λίγο πριν από την εκκίνηση στις 10 το πρωί της Κυριακής, τους συμμετέχοντες στον αγώνα καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Ανδρέας Σοφιανός, επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως με τη διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου σκοπός της ΚΝΕ είναι να προβάλει το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για όλους, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Παράλληλα επεσήμανε ότι μέσω της αθλητικής εκδήλωσης στον συγκεκριμένο χώρο, που αποτελεί ένα πάρκο - στολίδι της περιοχής, επιχειρείται να αναδειχθεί ο αισθητικός πλούτος του, αλλά και η ανάγκη για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξής του, προκειμένου να μείνει ανοιχτό στον λαό, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση της διαδρομής των 5 χλμ. στους ενήλικες αθλούμενους, ενώ φέτος είχαμε και μια ομαδική συμμετοχή στον αγώνα, από την Οργάνωση του Βορειοδυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ.

Μετά την εκκίνηση των ενηλίκων, ακολούθησε η αντίστοιχη για το 1 χλμ. των παιδιών. «Ηρθαμε εδώ αυτό το πρωινό για αγώνα ομαδικό. Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα βρεθούμε πάλι και θα διασκεδάσουμε με ψηλά το κεφάλι», τραγούδησε χαρακτηριστικά για τη συμμετοχή της μια ομάδα παιδιών από τον Κορυδαλλό.

Μετά τον τερματισμό απονεμήθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των 5 χλμ., καθώς και στα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια στο 1 χλμ.

Οι νικητές στα 5 χλμ. ανά κατηγορία ήταν:

ΑΝΔΡΕΣ: 1ος Γιώργος Τζουμπίστας, 2ος Βασίλης Τζιούμας, 3ος Ειρηναίος Λαγουτάρης.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:Μαρία Γαμβρούλη,Φλώρα Χριστοφοράκη,Βιβή Σιώρα.

Το πρόγραμμα του 9ου Αθλητικού Camp συνεχίζεται στο τριήμερο του 47ου Φεστιβάλ, με τις επιδείξεις και τις άλλες δραστηριότητες στο Αθλητικό Στέκι, και ολοκληρώνεται στις 2 Οκτώβρη με αναρρίχηση σε πεδία της Αττικής (το προγραμματισμένο για 2 - 3 Οκτώβρη διήμερο αναρρίχησης γίνεται μονοήμερο, λόγω της εκδρομής - εκδήλωσης που διοργανώνει στη Γυάρο η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ