Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Αξέχαστες στιγμές στις μεγάλες συναυλίες

Η Νατάσα Μποφίλιου
Η Νατάσα Μποφίλιου
Αξέχαστες ήταν και οι στιγμές από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας συνεχίστηκε με τη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου, που με τις δικές της ξεχωριστές ερμηνείες και μελωδίες συνεπήρε το πλήθος. «Είναι τιμή μας που είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής», είπε ανοίγοντας τη συναυλία, σημειώνοντας ότι από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ «έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες».

Στη Λαϊκή Σκηνή η Γλυκερία ξεκίνησε τη συναυλία της με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, αφού νωρίτερα ολοκληρώθηκε το ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη, που άνοιξε με ποντιακά τραγούδια που υμνούν την εποποιία της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη Νεανική Σκηνή, μετά τα stand up comedy των Αλέξανδρου Μαλιάτση - Σάλα και Σπήλιου Φλώρο και τους «Blue Sicks Tease», στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι με την Ιουλία Καραπατάκη.

Το Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή το καλλιτεχνικό συγκρότημα των πολιτικών προσφύγων της Τασκένδης «Μπουζούκι» ξεσήκωσε τους χιλιάδες επισκέπτες με τα τραγούδια του. Η Τζουλιέτα Παπαδοπούλου, η Ανθή Τατσιούλη, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης και ο Ανδρέας Καρακότας ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και δύο ρωσικά τραγούδια, τους «Γερανούς» και την «Κατιούσα».


Από το βήμα έγινε αναφορά στην ίδρυση του συγκροτήματος την περίοδο που στην Ελλάδα βρισκόταν σε εξέλιξη ο αντιδικτατορικός αγώνας. Και τονίστηκε πως «αν τότε με τα τραγούδια του Μίκη στηρίξαμε τους αγώνες στην Ελλάδα, σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ, εμείς οι απόγονοι των μαχητών του ΔΣΕ να αναδείξουμε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού».

Κατά την ολοκλήρωση του αφιερώματος, η ομάδα χορού «Β συν 6» παρουσίασε ένα flash mode αφιερωμένο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζοντας δύο χορογραφίες πάνω στο τραγούδι «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ» σε στίχους Τάσου Λειβαδίτη και στο Συρτάκι του «Ζορμπά».

Την ίδια ώρα, στον Παιδότοπο οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ απολάμβαναν ένα ξέφρενο πάρτι χορεύοντας ασταμάτητα σε ρυθμούς Zumba, ενώ στο Μαθητικό στέκι πραγματοποιήθηκε workshop παραγωγής hip hop beats.

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, κατά την οποία το κοινό συνόδευε με μια φωνή τα αγαπημένα του τραγούδια, ενώ ο ίδιος αφιέρωσε τον «Ακροβάτη» στην Μάγδα Φύσσα.

Στη Νεανική Σκηνή, ο Φοίβος Δεληβοριάς, τη συναυλία του οποίου «άνοιξαν» οι «Odd Waves» και οι «Unmute Us», τραγούδησε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, ταξιδεύοντάς το, με τους στίχους και τις μουσικές του. Ο Φοίβος Δεληβοριάς ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκλησή της να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και τόνισε ότι η βραδιά είναι ξεχωριστή, γιατί συνέπεσε τόσο με την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όσο και με τον αποχαιρετισμό στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μ. Πασχαλίδης
Ο Μ. Πασχαλίδης
Στη Λαϊκή Σκηνή, ο Γιώργος Μαργαρίτης ανεβαίνοντας στη σκηνή είπε ότι παίρνει δύναμη βλέποντας τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας και ευχήθηκε καλούς αγώνες. Νωρίτερα, με τα λόγια «στο χαμό του Μίκη εμείς οι μουσικοί χάσαμε τον πατέρα μας», ξεκίνησαν το αφιέρωμά τους με τίτλο «Στη μεγάλη Οθόνη...» οι Μαρία Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης και Νίκος Ταλέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ