ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Νοέμβρη 2021
Σελ. /32

Το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης του ΚΚΕ για την Υγεία μεταφέρθηκε πλατιά χτες σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και άλλους χώρους Υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Οι Κομματικές Οργανώσεις, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πρόσφατη εκδήλωση για το «νέο ΕΣΥ» και τις θέσεις του Κόμματος, την πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα νέα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και την Επερώτηση του Κόμματος για την Υγεία, πραγματοποίησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων από νωρίς το πρωί, συνομιλώντας με εκατοντάδες υγειονομικούς και εργαζόμενους.

Σε μια περίοδο που ένα ακόμα κύμα της πανδημίας φουσκώνει μέρα με τη μέρα, με τραγικά αποτελέσματα, η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ουσιαστικό μέτρο για να σωθούν ζωές, όπως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, το συγκροτημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα κ.ο.κ. Αντί αυτών, συνεχίζει να φορτώνει στον λαό την ευθύνη της διάδοσης και των μολύνσεων, προωθώντας παράλληλα την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, μέσα από την εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών τους.

Το ΚΚΕ με το μεγάλο του άνοιγμα στους χώρους Υγείας μεταφέρει τη στήριξή του στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, στον αγώνα που δίνουν για την προστασία της ζωής του λαού και για τη θωράκιση νοσοκομείων και άλλων μονάδων Υγείας. Ταυτόχρονα, καλεί υγειονομικούς και ασθενείς σε μια πλατιά συστράτευση στον αγώνα για να αποκρουστεί το νέο χτύπημα στις παροχές Υγείας, να βρεθούν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες και οι δυνατότητες της εποχής για αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, ενώ στελέχη και κλιμάκια του Κόμματος βρέθηκαν σε δεκάδες υγειονομικές μονάδες σε όλη τη χώρα.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Στην αυτοθυσία των υγειονομικών αναφέρθηκε εισαγωγικά στην τοποθέτησή του στη συνάντηση με τους εργαζόμενους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός «αναγνωρίζει ότι δίνετε τη μάχη για να σώσετε ζωές», επισημαίνοντας πως τα ζητήματα που τίθενται για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες στο δημόσιο σύστημα Υγείας αφορούν το σύστημα «που έχει τεράστιες ελλείψεις, που έχει λειψό σχέδιο, ή πολλές φορές δεν υπάρχει και σχέδιο ή όταν υπάρχει υπηρετεί συμφέροντα τα οποία δεν ακουμπάνε τον ίδιο τον γιατρό, τον ίδιο τον νοσηλευτή, τον ίδιο τον εργαζόμενο» και φορτώνονται βέβαια στους ασθενείς.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, και στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες, γιατί άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ ειδικά στη σημερινή κυβέρνηση υπάρχει η επιπλέον ευθύνη ότι εφόσον ξεκίνησε η πανδημία της Covid δεν στήριξε ουσιαστικά, δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας.

«Και εδώ, αντί να ενισχύεται το δημόσιο σύστημα, βλέπουμε συνεχώς να συρρικνώνεται και να απαξιώνεται. Να ενισχύεται ουσιαστικά ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να επιχορηγείται από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, τράπεζες, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας», τόνισε, προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί κρίσιμο ζήτημα στο οποίο όλοι πρέπει να τοποθετηθούν και τονίζοντας πως «εμείς, ως Κόμμα, έχουμε τοποθετηθεί γι' αυτό. Για παράδειγμα, η επίταξη των ΜΕΘ, στα μεγάλα αστικά κέντρα, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Οι προσλήψεις μαζικά γιατρών, νοσηλευτών, άλλου διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή».

Υπογράμμισε πως ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος: «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Θα αγωνιστούμε ή θα παραδοθούμε. Και στο θεριό που λέγεται Covid αλλά και στους εκάστοτε που έχουν εξουσία ή σε άλλους που θέλουν να κερδοφορήσουν με την Υγεία».

Σχολιάζοντας πως «είναι σταγόνα στον ωκεανό το να κάνεις μια πρόσληψη, ενώ χρειάζονται 20 ή το να παίρνεις έναν συμβασιούχο, βοηθητικό προσωπικό, για έναν χρόνο, όταν χρειάζονται 50», την έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως οι αναισθησιολόγοι, το κρίσιμο ζήτημα της δημιουργίας υποδομών, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «είναι φαύλος κύκλος όλη αυτή η κατάσταση. Γιατί όταν ο γιατρός για να χειρουργήσει, να κάνει τον έλεγχο, για να βοηθήσει, να δώσει τη θεραπεία δεν έχει τον νοσηλευτή την κατάλληλη στιγμή δίπλα του, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως γιατρός. Οταν το διοικητικό προσωπικό έχει ελλείψεις και δεν μπορεί να φτιάξει ούτε το οργανόγραμμα ή να "τρέξει" δουλειές, τις υπηρεσίες, την καθαριότητα, τη σίτιση των ασθενών, άλλα ζητήματα, εξοπλισμούς, προμήθειες κ.λπ. αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος. Δεν μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτό. Οταν ζητάς αναισθησιολόγο και σου λέει η αγορά ότι "δεν έχουμε γιατί δεν βγάζουν τα πανεπιστήμια", ή δεν επιλέγουν το επάγγελμα, πάλι πας σε αυτήν τη σκέψη», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «το τι επιστήμη θα ακολουθήσει ένα νέο παιδί που έχει όρεξη για την Ιατρική και το πού θα ειδικευτεί δεν μπορεί να το κανονίσει ο μπαμπάς του, η μαμά του, ή ο ίδιος να έχει τις γνώσεις ή και να δει με προοπτική. Αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος σε κεντρικό επίπεδο».

Τόνισε στη συνέχεια: «Μας έχετε ακούσει εμάς να μιλάμε - και να μας κατηγορούν για "ιδεοληψίες" και ότι "αυτά δεν γίνονται" - για κεντρικό σχεδιασμό, για ανάγκη επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού από το κράτος για την οικονομία, για την κοινωνία. Μόνο αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να δει πώς θα στελεχώσεις τα νοσοκομεία, τι ανάγκες θα δημιουργηθούν την επόμενη 5ετία, την επόμενη 10ετία κ.ο.κ. Γι' αυτό σας λέω οτιδήποτε και αν λέμε και σκεφτόμαστε αυτά δεν είναι ιδεοληψίες, είναι προβληματισμοί, σκέψεις που πρέπει όλοι να βάλουμε κάτω. Και πρώτα από όλα και εσείς μαζί με εμάς και εμείς να ακούσουμε εσάς περισσότερο, να δούμε τι μπορούμε να προωθήσουμε και πώς να επιλύσουμε ζητήματα, αλλά πρέπει να φτάσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Να προχωρήσει. Δεν μπορούμε να τον αφήνουμε στη μέση».

Αναφερόμενος στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ την προηγούμενη βδομάδα και στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν τις μέρες αυτές σε χώρους Υγείας οι Οργανώσεις του Κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα πιέσουμε μόνο για το απώτερο μέλλον, εμείς πιέζουμε και για το "σήμερα". Δεν διστάζουμε - να το 'χετε καθαρό αυτό - και στη Βουλή να τα λέμε έξω από τα δόντια και καθαρά και στους διαδρόμους να πιέζουμε τους βουλευτές, τους υπουργούς και την κυβέρνηση και στα υπουργικά γραφεία να πηγαίνουμε και να διεκδικούμε, γιατί θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ρόλος μας. Και την ίδια στιγμή είμαστε μπροστά και στους αγώνες των υγειονομικών, γιατί χωρίς αγώνα, χωρίς πάλη, μόνο με φιμωμένα στόματα, χωρίς να λες αυτό που διεκδικείς, δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Αλλιώς θα ήμασταν στην εποχή των σπηλαίων ακόμα. Αρα χρειάζεται κι αγώνας και έξω απ' τη Βουλή και μέσα στη Βουλή, παντού όπου μπορούμε να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε, να γίνει έστω κάτι καλύτερο για τον λαό μας, για τον τόπο μας».

Μαζί με τη διεκδίκηση να μπει επί τάπητος και η συζήτηση για τη διέξοδο

Αμέσως μετά και τις παρεμβάσεις γιατρών και νοσηλευτών (βλέπε και δίπλα) για τις οποίες τους ευχαρίστησε, κλείνοντας τη συζήτηση ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις, τα αιτήματα του Σωματείου και για τις προσλήψεις και για τις διεκδικήσεις και με όλα όσα είπατε όσοι παρεμβήκατε και νομίζω ότι αυτά μπορούν να αποτελέσουν και στοιχείο των παρεμβάσεων που θα κάνουμε για να πιέσουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο να επιλύσει ζητήματα και συνολικά φυσικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της περιοχής και πιο ειδικά στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς».

Σημείωσε πως είναι απαράδεκτες οι τεράστιες ελλείψεις, ακόμα και το να μην υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο, όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση, «σε ένα νοσοκομείο που καλύπτει μια τεράστια περιοχή (...) Με μεγάλη βιομηχανική περιοχή, με αγροτική περιοχή, με εθνικούς δρόμους δίπλα κ.λπ. και με πολλές ανάγκες των κατοίκων», τονίζοντας πως «πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τους πιέσουμε και να γίνουν αυτές οι προσλήψεις».

Ζήτησε ακόμη από γιατρούς και υγειονομικούς να αξιοποιήσουν τα υλικά της πρόσφατης παρουσίασης που πραγματοποίησε το Κόμμα, με την πρότασή του για το δημόσιο σύστημα Υγείας και για το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Εμείς θα θέλαμε ειλικρινά να τη μελετήσετε και να μας πείτε και σκέψεις και γνώμες και αντιρρήσεις και προσθήκες ή τι ίσως δεν το αντιμετωπίζουμε σωστά ή δεν το βλέπουμε πιο ολοκληρωμένα. Γιατί εσείς έχετε και τη γνώση και την πείρα ζώντας μέσα σε αυτά τα προβλήματα, μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό ζητάμε από όλους τους συναδέλφους σας, γιατρούς, νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα (...)

Γιατί μας ακούτε ότι εμείς στο όραμά μας, στη σκέψη μας έχουμε μια άλλη κοινωνία, η οποία θα υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο. Εχουμε στο μυαλό μας ένα άλλο δημόσιο σύστημα Υγείας και όχι αυτό έτσι όπως έχει καταντήσει, όπως έχει φτάσει να γίνει και που συντηρείται - το ξαναλέω με το χέρι στην καρδιά - μόνο με τη δουλειά και την αυτοθυσία τη δική σας. Των γιατρών, των νοσηλευτών, όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Πρέπει αυτά τα πράγματα να αλλάξουν. Χρειάζεται επιστημονικό κεντρικό σχέδιο, χρειάζεται δημόσιος τομέας Υγείας και όχι και ιδιωτικός. Ο ιδιωτικός από μόνος του και που υπάρχει η "ελευθερία" η περίφημη της αγοράς, είναι για το κέρδος. Είναι για τον επενδυτή, γι' αυτόν που έχει τα λεφτά, για να απομυζά και από τους φόρους που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός αλλά και από τις τράπεζες, από τον κρατικό κορβανά και να ενισχύεται και να τον πληρώνεις».

«Αρα λοιπόν αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα βάλουμε επί τάπητος στη συζήτηση, φυσικά μην ξεχνώντας ότι προτεραιότητα έχουν τα άμεσα ζητήματα που απασχολούν και εσάς και που τα παλεύετε, να τα παλέψουμε και εμείς. Εμείς δεν λέμε ότι οτιδήποτε μέτρο ανακουφιστικό ή ενισχυτικό και το παραμικρό που θα γίνει δεν χρειάζεται. Παλεύουμε κι αυτό να γίνει».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δίνουν μάχη με την πανδημία και τις ελλείψεις

Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Λιάνα Καραβασίλη, γραμματέας της ΤΟ Λιβαδειάς.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Θ. Τσαντήλα, ενώ στη συνάντηση πήραν μέρος ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Β. Παπαθανασίου, η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αριστέα Κουτσουρή, και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών, Χαρά Μηλιού. Αμέσως μετά συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Δήμητρα Μακρή, και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Η συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα με υγειονομικούς και εργαζόμενους επιβεβαίωσε την εικόνα σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, που μόνο χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ελλείψεις γιατρών, π.χ. νεφρολόγων, ακτινολόγων, ουρολόγων, αναισθησιολόγων, δεκάδες κενές θέσεις νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει πρόσληψη και οι ανάγκες καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις, που ωστόσο αποδυναμώνουν άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

«Εδώ έχουν κάνει σημαία τη μετακίνηση, όχι την πρόσληψη. Δηλαδή είναι 62 οι οργανικές θέσεις, πλην όμως είναι μόνο οι 45 και οι άλλες λείπουν, τα άλλα είναι κενά», μετέφεραν οι εργαζόμενοι στη συζήτηση με τον Δ. Κουτσούμπα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η νοσηλεύτρια θα κάνει μόνη της νύχτα στην Παθολογική και στη Χειρουργική, το προσωπικό μετακινείται σε διάφορα τμήματα για να καλύψει τις ανάγκες, επειδή δεν υπάρχουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Με τέτοιες μετακινήσεις άλλωστε στελεχώθηκαν και τα εμβολιαστικά κέντρα, επιβαρύνοντας παραπέρα τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Πρόβλημα που όπως σημείωσαν επιδεινώθηκε μετά τις αναστολές συμβάσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση από 1η Σεπτέμβρη, και ενώ όπως κατήγγειλαν, παρά και τις κυβερνητικές εξαγγελίες που έτσι κι αλλιώς αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, «δεν έχει καλυφθεί ούτε το 1/5 από το προσωπικό, που υποτίθεται ότι θα ήταν άμεσες οι προσλήψεις αυτές, επικουρικά δηλαδή για να καλύψουν τα κενά. Πόσο μάλλον οι ελλείψεις που προϋπήρχαν πάνω σ' αυτό, και σε νοσηλευτικό και σε διοικητικό προσωπικό, γιατί ήδη βγαίνουν και συντάξεις πολλές και μένουν ακάλυπτες οι θέσεις τους».

Επεσήμαναν ακόμα ότι «οι ελλείψεις είναι ακόμα πιο τραγικές γιατί είμαστε σε μια περιοχή η οποία είναι και βιομηχανική, έχουμε τόσα εργοστάσια, χιλιάδες αγρότες. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στο νοσοκομείο επί 24 ώρες το 24ωρο και να αντιμετωπίζονται έτσι όπως πρέπει. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες. Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς δεν υφίστανται. Αν δεν έχεις όμως όλες τις ειδικότητες, πώς θα το δουλέψεις;».

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα χειρουργεία να μειώνονται, όπως και τα τακτικά ιατρεία, ενώ σχεδόν όλες οι υπηρεσίες έχουν ανάγκη ενίσχυσης, καθώς η κάλυψη των θέσεων είναι πολύ πίσω ακόμα κι απ' αυτό το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα.

Ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ή ΜΑΦ, καθώς παρότι υπάρχει ο εξοπλισμός δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα «όλοι οι ασθενείς να πρέπει να διακομιστούν είτε στην Αθήνα, είτε μέσω της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία, στη Λάρισα και στη Χαλκίδα».

Αποκαλυπτική είναι και η «πανελλαδική πρωτοτυπία» που μεταφέρθηκε, ότι το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς τηλεφωνικό κέντρο εδώ και τέσσερις μήνες:«Εχει καταστραφεί και δεν ενδιαφέρεται κανένας για την αντικατάστασή του, γιατί είναι λέει πολύ μεγάλη δαπάνη (...) Να χρεωνόμαστε στα κινητά να βρούμε τον γιατρό, τον αναισθησιολόγο, αν πιάνει η γραμμή, και να κινδυνεύει η ζωή του άλλου... Αυτό είναι κατάντια», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν επίσης στα αιτήματά τους για το μισθολογικό, καθώς οι απολαβές τους παραμένουν καθηλωμένες εδώ και χρόνια, ενώ είναι βασικό αντικίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν θέσεις που προκηρύσσονται. Ακόμα, στην ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αίτημα που εδώ και χρόνια διεκδικούν αλλά οι κυβερνήσεις δεν ικανοποιούν, και βέβαια στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως μορφής της σύμβασής τους.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, σε περιοδεία που έχει ξεκινήσει το Κόμμα μας ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με τα ανησυχητικά κρούσματα της πανδημίας και βεβαίως με τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, που κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική.

Αυτή την ώρα πολλά στελέχη του Κόμματος βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και συζητούν με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου και να ενημερωθούμε πληρέστερα αλλά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν, δυο χρόνια τώρα - όπως και πριν, όπως θα δίνουν συνεχώς - μια τιτάνια μάχη, με μεγάλη αυτοθυσία και με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, σε μόνιμο προσωπικό, σε δυνατότητες για να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΚΚΕ ήδη έχει προχωρήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί και, βεβαίως, μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο τα μέτρα της κυβέρνησης βοηθούν στην ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας κι αν καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε:

«Η σημερινή κυβέρνηση, σαν συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες. Τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού. Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και δεν παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Πρέπει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του ελληνικού λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ' ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό πολλών κατηγοριών - και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα παιδιά, στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, στα στρατευμένα νιάτα, όπου αλλού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και όπου, δυστυχώς, με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

Απ' αυτήν την άποψη το ΚΚΕ, χωρίς να κινδυνολογεί, θα βρίσκεται μπροστά σε αυτήν την εκστρατεία και ενημέρωσης του λαού και κινητοποίησης και διεκδίκησης συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας».

Δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας στη δημοτική αρχή Λιβαδειάς

Δωρεάν παραχώρηση εδώ και τώρα των ακινήτων της Κρύας στη δημοτική αρχή της Λιβαδειάς από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» για πολιτιστική χρήση ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς το οποίο επισκέφθηκε χτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο αυτό ζήτημα για το οποίο του έστειλαν υπόμνημα 48 φορείς, λέγοντας ότι «απαιτείται δωρεάν παραχώρηση, εδώ και τώρα, στη δημοτική αρχή της Λιβαδειάς από την "Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ", για πολιτιστική χρήση και χωρίς να πληρώνει χρήμα ο δήμος, που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει ο λαός της Λιβαδειάς μέσω των τελών και των φορολογικών βαρών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ