ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Στο 63,20% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Ανεβάζουν στροφές οι Οργανώσεις δίνοντας τη μάχη με το κουπόνι

Στο 63,20% βρίσκεται η κάλυψη του συνολικού πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση, μετά το 6ο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη.

Η ΚΟ Εξωτερικού προπορεύεται σταθερά με 101,37%. Στη δεύτερη θέση είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 76,63%, ενώ στην τρίτη βρίσκεται η ΚΟ Αιγαίου με 76,22%. Ακολουθούν κατά σειρά η ΚΟ Κρήτης με 68,66%, η ΚΟ Θεσσαλίας με 67%, η ΚΟ Αττικής με 60,79%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 58,50%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 57,75%, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 57,01%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 55,47%, η ΚΟ Ηπείρου με 54,23% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 47,65%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 60,47% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 81,49% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 58,70%.

Την υπερκάλυψη βάζει στόχο, ανεβάζοντας κι άλλο τους ρυθμούς, η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη με τις Τομεακές Οργανώσεις της Αττικής. Για αυτήν τη σημαντική προσπάθεια, ο Νίκος Καλούτσης, μέλος του Τομεακού Γραφείου, μας είπε μεταξύ άλλων:

«Μπαίνοντας στον δεύτερο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης, έχουμε φτάσει στο 68,03%, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Εχει γίνει σημαντική δουλειά και έχουμε θέσει από την αρχή ψηλά τον πήχη, με τη φιλοδοξία να ξεπεράσουμε το ποσό που συγκεντρώσαμε πέρσι, υπερκαλύπτοντας το πλάνο, για να φτάσουμε στο 120%.

Προσπαθούμε να καλλιεργούμε διαρκώς την άμιλλα μεταξύ των ΚΟΒ αλλά και των κομματικών μελών, που παρακινεί για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και για μεγαλύτερη προσφορά. Σημαντική συμβολή είναι οι εισφορές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που συνεχίζουν να μαζεύονται.

Επιδιώκουμε να υπάρχει συγκεκριμένη εξατομικευμένη βοήθεια με σχέδιο, ώστε να μη μένει κανείς σύντροφος πίσω από τον στόχο του, να αναδεικνύονται δυνατότητες μαζί με την παρότρυνση των πρωτοπόρων για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Κρατάμε τη σημαντική προσπάθεια εργαζομένων να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στον χώρο δουλειάς. Πλάι σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον ξεχωριστό συμβολισμό που πάντα έχουν οι προσφορές στη μνήμη όλων εκείνων των συντρόφων αγωνιστών που δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά ζουν στον νου και την καρδιά μας.

Είμαστε αισιόδοξοι, θα τα καταφέρουμε! Με το Κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και το κουπόνι στο χέρι δίνουμε τη μάχη. Μπορεί να παίρνουμε σχετικά μικρότερα ποσά από τον καθένα, όμως μπορούμε να απευθυνθούμε θαρρετά σε πολύ περισσότερους».

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές

Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά». Ακολουθεί το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Στην Αττική

-- Στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό την Τετάρτη 15/12, στις 7 μ.μ. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.

-- Στις 11 και 12/12 στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Πετρούπολης.

-- Στις 11/12 στην Αίθουσα «Ανατόλια», στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Νέας Ιωνίας.

-- Στις 11/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Ελευσίνας, Μεγάλων Αποθηκών και Εκπαιδευτικών.

-- Στις 11/12 στο κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη», στις 7 μ.μ., καλεί η ΚΟ Γλυφάδας.

-- Στις 11/12 στον Πολυχώρο «Γαλαξίας» στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Ν. Σμύρνης.

-- Στις 11/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μοσχάτου, στις 7 μ.μ., καλεί η ΚΟ Μοσχάτου.

-- Στις 11/12 στην αίθουσα ΠΟΚΕΝ στον Κόκκινο Μύλο, στις 7 μ.μ., καλεί η ΚΟ Κόκκινου Μύλου.

-- Στις 12/12 στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν», στις 7 μ.μ., καλεί η ΚΟ Αλίμου.

-- Στις 12/12 στο Κινηματοθέατρο «Καλυψώ», στις 6.30 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Λόφου και ΕΒΕ Καλλιθέας.

-- Στις 12/12 στον δημοτικό κινηματογράφο «Μαρία Ελενα», στις 11 π.μ., καλούν οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

-- Στις 12/12 στο Κινηματοθέατρο «Λ. Κωσταντάρας - Ρ. Βλαχοπούλου» στο Αιγάλεω, στις 5 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Αιγάλεω.

-- Στις 12/12 στον κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», στις 11 π.μ., καλούν οι ΚΟ του δήμου Πειραιά.

-- Στις 12/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περάματος, στις 6 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Περάματος.

-- Στις 12/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 6 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

-- Στις 12/12 στον κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος», στις 11 π.μ., καλούν οι ΚΟ Κορυδαλλού και Νίκαιας.

-- Στις 12/12 στο «cine Αθηνά» στο Χαλάνδρι, στις 12 μ., καλούν οι ΚΟ Χαλανδρίου.

-- Στις 14/12 στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στις 7 μ.μ., καλούν οι ΚΟ Αργυρούπολης - Ελληνικού.

Σε άλλες περιοχές

Τη Δευτέρα 13/12 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9 και Αργυρουπόλεως), στις 7 μ.μ., καλεί η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ».

Τη Πέμπτη 16/12, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, στις 6.30 μ.μ., καλεί η ΚΟ Αλιβερίου.

Εκδηλώσεις με αφορμή ιστορικές επετείους

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη:

-- Στις 8.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσολογγίου της ΚΝΕ παρουσιάζουν τον θεατρικό μονόλογο «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. Τον μονόλογο παίζει η Σταματίνα Πιτσούλια και τη μουσική επιμέλεια έχει η Ελενα Γκάτση. Από τις 7.30 μ.μ., θα υπάρχει στον χώρο μικρή έκθεση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ και τη δράση της στην Αιτωλοακαρνανία.

-- Στις 6 μ.μ., εκδήλωση στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στον Χορτιάτη με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» και ομιλήτρια την Σταυρούλα Τσιολάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για το 1821.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Κώστα Σκολαρίκο, υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα: «Γιάννενα 1821: Πώς ήταν και γιατί ήταν "πρώτα στ' άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα". Αναζητώντας τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες».

Για την «πράσινη» Ενέργεια

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Πόσο πράσινο είναι το πράσινο new deal; Αγώνας για πραγματική προστασία του περιβάλλοντος!» διοργανώνει η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, την Τετάρτη 15/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Cineplex «Φίλιππος» στη Λιβαδειά. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διοργανώνει συναυλία κλασικής μουσικής

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 20/12, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό. Στο 1ο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν έργα για πιάνο για 4 χέρια των Σούμπερτ, Ντβορζάκ και Σάι. Στο 2ο μέρος της μουσικής βραδιάς θα παρουσιαστούν άριες από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι, Ντβορζάκ, έργα των Μπερνστάιν, Λουιγκί, Χάουαρντ καθώς και άλλων συνθετών από τους Brazzyopera.

Συμμετέχει ο σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταμάτης Μπερής.

Σύντομα θα ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα.

Οι προσκλήσεις διατίθενται μέσω της ΤΟ Καλλιτεχνών. Για κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6940820688, 6974645745, 6971611993.

Παρουσιάσεις του Καλέσματος της ΚΕ

-- Το Σάββατο 11/12, η ΤΕ Ζακύνθου καλεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 13/12 στις 7 μ.μ., οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση στο δημαρχείο Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76). Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 13/12, η ΤΕ Ηλείας καλεί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 13/12, στις 6 μ.μ., σύσκεψη με εκπαιδευτικούς στη Βέροια, με ομιλητή τον Γιάννη Τσεχελίδη, Γραμματέα της ΤΕ Ημαθίας.

-- Την Τρίτη 14/12, στις 6 μ.μ., στο καφέ «Παυσίλυπο», η ΤΕ Καρδίτσας πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της ΚΕ.

-- Την Τρίτη 14/12, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 15/12, η ΤΕ Ηλείας καλεί στον Πύργο, στο κτίριο του πρώην ΤΕΙ, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ